23.1.15

::PERJALANAN PENUH LIKU::

23.1.15

Ececehhhhh...tajok drama sgt.

Camnilah perjalanan gi keje aku tetiap pagi.. Bangun kul 4:30, siapkan diri pastu anak2. Aku ngan adek org last yg kluar rumah. Skang ni tak boleh nk hantar adek jalan kaki walaupun sek agama tu kt depan rumah je. Amik masa banyak aku melenggang kangkung dari sekolah ke rumah balik. So, aku hantar guna kete je pastu trus gerak. Kowang bayangkanlah nk keluar ke jalan besar dari rumah aku yg biasanya dlm 3 minit dh sampai trafiklite, boleh jadi 25 - 30mnt nak sampai bila hari sekolah gini. Sebabnya kat bawah tu ada sekolah rendah & menengah. Aku biasanya turun sharp kul 7, hantar adek kejap. Tp kul 7:30 aku tak sampai2 lagi kt trafiklite tu. Oh myyy! 

ni dari rumah aku. gerak skit2 je..bertabah sgt ni ;P
kat belah kanan tu tempat org2 yg hati kering duk guna jalan bertentangan. huhu..sekali je aku penah buat gitu masa adek skolah tadika, time tu dah terlewat skit takut tertinggal bas nk gi lawatan. tak selesa aku duk motong2 gitu. bior le aku berbaris gini je ikut turn..

ke kiri, simpang gi sekolah2

ha...baru smp kt trafiklite jln beso..

ikut jalan selayang. aku tak terus lalu dpn pasar borong. mampos keras kejung kalau ikut situ. jem tahap tapir! so, sebelom petronas psr borong aku belok naik ke kiri...

..ikut 'jalan cowboy'

camne aku tak panggil jalan cowboy? tengoklah betapa bersopaknye jalan ni. rasa betol2 mcm naik kuda. toing..toing.. (bunyik naik kuda camni yek?) :P

nak elak redah jem giler tapir tu sanggup je aku lalu ikut sini tetiap pagi..

 yeayyy! trus dpt masuk mrr2 bt caves..lalalalala

yg ni mmg tak dpt nk elak la..redah je..ni kat bt caves

elak laluan lagi..masuk kiri ikut greenwood. takmo ikut mr2. kejong nanti mak, nyah heyyy

masjid greenwood - ikut Jln Gombak


yeayyyy!! dah nk sampai..

jengjengjengggg...ha, sini la opis aku. biasanya mmg aku le yg bukak opis. kalau si lynda gebus smp dulu, dia yg buka. kalau x, aku la & begitulah seterusnya...gitewww..
opis aku ni betol2 sebelah skop production tau. mmg selalu la jumpa retis yg bersepah2 kt situ. tp kami tak brape heran sgt dgn retis sbb retis yg heran tengok kami. acaner tu? :P

tukang bukak pintu & lampu2 ^_^

work station aku..

work station aku jugak :P document controller kata ko..

file susun kt bawah kaki je dulu skang ni. malas nk usung simpan kt atas. tp buat pengetahuan kowang, aku skang kat sini dah jadi part time je. yelah, mana nk cuci dare lagi...mana nk masuk opis lagi kan. kalau bos lain mmg dah lama buang aku. aku kt sini dah lebih kurang 14thn keje oooo...sayang. huhu..

ha, gini le perjalanan pegi keje aku bila hari aku masuk opis. terkejar2 gitu...tp demi mu anak2ku, mama sanggup je (syahdu kononnye) hohoho...





7 comments:

suezen said...

fuh..gigih betul bgn 4.30....nk redah jam tu nangissss

deaf-angel said...

Apa nak buat... dah tanggungjawab..
Yang penting tu, jadikan situasi tu sebagaj penuh ceria.
Buat stupid jokes, or ketawa sorang2.
Haha

mamabeauty said...

Alhamdulillah kita masih ada kerja kan..

segala penat lelah jerih perih tu jadikan kita lebih kuat..

take care

Anonymous said...

eh dekat rumah saya mall tu. mana opis? nak jumpa kenal boleh? rajin ambek gambar perjalanan.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis,
waaaaaaaaaaaaaa
kagum betoi laaaaaaaaa
awai gilos kuor rumah tu kak
iols ni masok koje 8.30am
kuor rumah 8.15 am :P
tuuuuuu puuun tetiap pagi MALAIh nak g koje tau3
nampak benor pemalaihnyer kan3 :)

Anonymous said...

As'salam..kak, i am ur silent reader. I really have to say that akak is one of my inspiration to be strong. U are such a strong, loving, and kind hearted person. I am currently fighting cancer. Just reading ur blog makes me happy. Semoga akak terus diberi kekuatan, ketabahan, kesabaran utk terus menempuhi cabaran hidup. In shaa Allah.

A.I said...

suezen,
kannn...tp dah terbiasa dah. tetiap pagi mata dah terbukak dulu sebelom alarm menjerit :P

deaf-angle,
tu kau tak yah ckp. dah memang aku camtu pon. nyanyi sorang2, pastu gelak sorang2. kahhhhhhhh..

mamabeauty,
Alhamdullilah..syukur sgt2 :)

Anon,
ooo..umah kt danau kota la ye? dekat la ngan opis aku ni. hehe..

Ary ,
Salam ^_^ haha...nak buat camne. dah le umah aku ni kt rawang. ni pon nasib baik la opis kt setapak. boleh ikut gombak je. kalau ikut jln kuching tu mmg boleh mati keras! haha..

Cik Anon,
Assalam..huhuhu...touchingnye akak dik. kau kuatkan semangat tau. itu ubat paling mujarab. kalau takde semangat mmg kita boleh rasa lagi lemah. ingat kat org2 keliling yg sayang kat kita. Dowang pun menguat kita. InsyaAllah, semoga diberi kesihatan yg baik utk kita. take care tau..

klik klik (^_^)