14.8.08

SePiTaL ..

::bilik penyusuan::


::sian angah tak larat nk duduk::

::kene amik darah::

11-08-2008

Harini aku sendiri mmg tak sihat langsung. Cam org mabok todi aku kt opis. Laki aku lak antar ayam ikan kt Penang. So, aku kene stay tunggu dia kt opis. Aku x larat nk gi jenjalan sementara tunggu dia smp kl ni sbb aku kene amik dia kt store bt kep nu.

Tup2, adik ipar aku kt umah tepon ckp angah still demam kuat lagi. Masuk ni dah 4 hari berturut2 dia demam panas. Minggu lepas dah demam. Ni demam balik. Jenoh dah anak aku telan ubat demam & antibiotik. Tak jugak eok demamnye. Aku cuak gak sbb kt umah aku ade kes denggi. Ahhh..aku x pedulik, biar le laki aku letih..aku x sihat, aku nk gak bawak angah gi spital.

Tup tap-tup tap, dlm kul 10 mlm baru smp spital selayang. Mak aiiiiiiii!!! Giler babun punye ramai manusia!. Mmg banyak kes denggi la. Sian aku tgk baby2. org tua pon ramai gak..campur ngan org yg xcident..MABOK aku!!! giler punye lama la nunggu. Aku sian kt angah sbb dia mmg takde kudrat langsung. lantak arr..pedulik apa aku, aku bawak angah masuk kt bilik penyusuan yg sekangkang kera tu, aku baringkan dia..sebenornye, ngan aku2 sekali baring. Sian lak kt laki aku. Dah le baru je bawak lori dari Penang..duduk jelah dia nunggu giliran kt kusi tu.

Ha...kowang nk cayer tak kul brape aku dapat jumpa DOKTOR BANGANG tu?? (nnt aku crite apesal dia bangang)..jeng jeng jeng...pukul 4:35 pagi!!!!!!!! Ha..amik kau! giler meroyan tul. Org yg berdarah xcident pon dah kering dah darah dia tau! aku paling sian tgk baby2 & org2 tua la..huhuhu..

ok..ok..bayangkanlah dari kul 10 mlm sampai 4:35 pagi menunggu, masuk je bilik pemeriksaan tengok setonggok Doktor pakai baju biasa tu (on call). Jantan melayu. Leh blah tak? dia sorang je doktor kt emergency tu??!!! GILAK!! Pastu dia tanye & cek serba sedikit pasal demam angah ni, (angah dipangku abah dia, aku berdiri diam je) Dia leh cakap gini,

Doktor Bangang : mmmmm..ok, saya bagi ubat demam, selsema & air garam ye. Nnt amik slip ubat kt bilik sebelah.

UH???!!! wah wah wah..my bloody mary already goes upstairs!!!!! what the fucking u say??? amik ubat demam???? PUNDEK HANG!!

Aku : Ubat demam????!! (nada tinggi ok...doktor tu punyelah tokojut tapir. Mampos la kau!) Doktor, saya sanggup bawak anak saya ke sini sbb dia ni dah lama demam. Kalau setakat ubat2 tu yg doktor kasi, baik saya continue gi klinik biasa je! anak saya dah abis makan antibiotik tapi still demam lagi. Dekat umah saya tu dah ade kes denggi. Saya nk tanye doktor, ade tak ciri2 denggi kat anak saya ni????

Doktor Bangang : errrmmmmm..tekak dia mmg ade bengkakkk...(cam terkedu)

Aku : Ha...!! Dah tu??!! Saya nk doktor buat blood test anak saya!!

Doktor Bangang : aaa...ok, kita buat blood test..

Very the banggang ok??? giler ke hapa?? aku tunggu 6 jam nk jumpa kau, kau nk kasi ubat demam je??? HALLOOOOOO!! aku bukan takleh nk gi klinik swasta. Dah 2 kali aku gi, dah abis sume ubat..kalau aku wat blood test kt klinik tu nk dapatkan result musti dlm 2/3 hari. Kalau masa tu anak aku kejung camne??? huiiiiii.....

Pas aku tunggu a few minutes, result test tu pon keluar. Alhamdullilah!! Syukur!! Takde denggi dlm darah anak aku. Ha..itu yg aku nak. KEPASTIAN & KEPUASAN HATI..kira berbaloi la aku tunggu 6 jam & tak sia2 aku fight ngan doktor banggang tu...

Tp, sampai ke harini pon angah still demam lagi...huhuhu..cepat2 sembuh ye sayang. Angah anak yg kuatkan??? masa misi tu amik darah angah diam je. Bila aku tanye sakit tak? Dia ckp tak sakit pon.sayang anak mama...





6 comments:

ummikmal said...

mmmg bod-doh la itew doc....
patutnye kan kak..ko kata kat dia...~~ko nak aku bayar bape ni nak buat blood test~~ kahhhhhh...

emellia said...

moga angah cepat-cepat sembuh

elly said...

ohh kak ai...
terkesima aku...
ngeh3x....
doc tu patut d ajar!!!

bibu said...

cis..mmg tak patut doc tu..6 jam tunggu....ma aiiii....kalo aku mmg ilang saba dah...si Nuha dmm ari tu pon..aku naik antu gak kene attend ngan doc lokum lak tu..kat KPMC...leh de ckp demam biasa2..atok dia!!last aku bwk g pusrawi...mmg bagus doc tu...sib measles je..bukan denggi..huhuhuhuhu

sue said...

alahai..sian angah. moga cepat sembuh yer angah.

Eda said...

mamek..angah camana dah ok??
hopefully dah sembuh...

klik klik (^_^)