26.8.08

~XTVT WeeKeND~

Aku takde mood nk pokpekpokpek sebab payah nk naip. Hingus aku menitik2 kat keyboard ni ha. Ngan batok lagik! Dah mcm bunyik anjing nyalak kt opis aku ni. kong kong kong king kong..huhuhu..
Ni lah antara xtvt aku anak banak di hari minggu aritu. Almaklumla..kan dah nk berpose. Maka haruslah aku angkut anak2 aku gi jenjalan. Aku angkut sekali anak sedara aku _ anis. Tp, bila dikenang2kan la..kalu aku beranak 2 tahun sorang mmg camni le keadaan aku..5 org anak dara!! 9thn, 7thn, 5thn, 3thn, 1thn..huhuhu..cam nursery lak kan?
Pagi Sabtu aku masakkan mee togel (xde sayur..letak udang, ayam & fish ball je)..abis sepeket aku masak dowang bedal! aku mmg masak sedap..kahhhhhhhh..tu kata org la..tp aku pon kata camtu gak..hehehe..Pastu utk lunch aku masak rendang ayam. mcm tak nyempat2 nk nunggu raya. laki aku tingin nk mkn rendang. Pehtu aku masak lemak kobis + udang. Salad udang. (udang lagikkkk) & takleh tinggal ulam-ulaman. Tu sbb aku nampak mude sentiasa. ahakkkksss! ni bagi sume yg sibuk nanye apesal aku tak nampak cam beranak 4..MAKANLAH ULAM ULAMAN & BONTOT AYAM GORENG selalu.."anda akan kelihatan muda remaja sentiasa" kahhhhhhh...

Pepagi buta hari Ahad tu pulak aku kejutkan bebudak ni mandi siap2 ke KLCC. ha..amik ko! Kul 8:30 pagi dh tercangak kami anak beranak kt sana. Bagi bebudak tu sume bekpes bagai dulu, pehtu main sampai lebam! dlm kul 10 lebih benamkan lak dowang dlm kolam. Ha..main air sampai birat!! Elok tgh hari tu ujan lak...sian kat sesape yg baru sampai tu..sbb setau aku ujan tu smp ke petang. mmg skang ni musim ujan. Tu sbb aku angkut bebudak tu pepagi buta.

Tgh hari on the way nk gi amik SIL aku kt umah BIL aku, aku sms biras aku (paham ke kowang ni?? lantak arrr...) "Aku on the way dtg ni. Masak nasik lelebih ye. AKU KEBULUR!!"...kahhhhhhh..kita kene pandai budget skang ni. Gaji lom masuk, so, pepandai le carik makan free. Angkut sekali bala angkatan tentera aku! biasa dowang serang umah, kali ni biar turn aku lak serang umah dowang. Perggghhh..tak sia2 aku sms soh masak..bukan main sedap lauk pauk..ni la dikatakan rezeki. Aku lak ade belen salad telur yg aku buat bekal kt taman klcc tu..campurkan sekali le ngan lauk pauk yg biras aku masak..nyum nyum!

* sowi yek..gambar besar bijik kelentit. Kalu nk kebek sesatu, kowang klik la besaukan..

Lauk pauk yg biras aku masak. Telor tu belen bekal aku. Aku buat salad, siram je ngan pulau ribu (sos thousand island la..)

* biar le aku tak sihat mcmana sekali pon, asalkan anak2 aku sume happy. I'll do anything for u !! huhuhu..

3 comments:

green apple said...

aku pun berhingus nak seminggu dah.
asal malam je hidung tersumbat takleh napas.
sian laki aku, asal malam je kena buat CPR.

muahahahahahhahaha.

emellia said...

sonok dapat bawak anak jalan-jalan. tapi kenkadang peninggggg...

apple;
ko nye CPR tu bukan nak hilang kan hingus.. hingus lain yang kuar..
lariksss

Anonymous said...

hahaha... kalau macam ni punye besar bijik kelentit ko, mesti kuat main

klik klik (^_^)