9.11.10

::FUNFAIR::

DEK kerana hari Sabtu tu aku sibok dari pagi smp ke malam gi mekap, hari Ahad mlm tu aku angkut bebudak jln ke Pekan Rawang (best betol hari aniversary gi holiday kt pekan rawang tu. hahaha). Kebetulan Sam & Siti dtg umah, aku ajak skali gi. Sebenornya x merancang pon ke funfair ni. Tp dah x tau nk ke mana. Lagi pon anak2 aku x pernah sekali pon gi funfair. Tu yg aku angkut jugak tu. Sronok la dowang.. :)


sib bek masok free.
kene beli token jelah..


meriah uolls!


anak2 & bapak budak yg menjakun ;P


CT kalot jaga bebudak
(termasok anak2 aku skali..hehe)


mak budak yg dah keletihan tp tetap
nk angkut anak2 bersuka ria :P


sam yg dah bersiap sedia nk men game..haha


tetiba Ema & Ayah pon muncul..
dowang tau kami nk dtg sni.
harus dia pon join skali,
nk tengok 'anak kesayangan' dowang le tu (adek)


pos maut kau ye ema? hahaha


giler bapak mahal token ni!
sekeping RM2.
hohoho


Along & Anis puas ati dpt main kete langgar.
sebenornya aku yg geram nk naik.
tp mengenangkan tulang2 aku rasa cam nk mereput,
aku diamkan aje lor..huhuhu


Angah & Echah (anak ema)


kau nk men apa Ijam?


BB yg hepi dpt terbang ngan helikopter


"yang..abang nak naik yg ni.." :P


masa ni mmg lawak giler arr..
sib bek CT kejar ikot bebudak ni.
si aiman cuak, tetiba je dia nk lompat keluar!
sib bek CT ada.
dah tinggal si Adek plak.
anak aku tu pulak yg cuak,
dah nk melalak naik ketapi sengsorang.


cuak!


sib bek Anis dtg menyelamatkan keadaan!
bravo anis! (^_^)
kalut sungguh la family kami ni..hahaha


kowang ni sronok je kan? :)


Anis pon hepi..


Along pon naik gak menan ni.
dia paling tinggi..
aparaaa! naik ni pon dia takot.
cait!



Angah dapat naik moto sebijik :)
masa ni lagi kami kalot.
mak pak punye sore yg over.
yelah, pelik menan takde lagu.
so, kami la yg jerit2..
"prengggggggggg prengggggg"
"pacak! pacak!"
"wat superman plak...!"
walhal bebudak tu relaks je tonggang motor.
ekekekekeke..gilo!


Anis suspen ayah bukak tikam.
tp hampeh!
takde luck langsung.
hahahaha..
ala, sesaja pon kan?
dpt sticker pon bebudak dah suke :P


eeeee..geramnya!!


nape bang? frust x dpt bear tu ke?


ayah yg gigih!
ekekekeke


along men baling pingpong dpt kete jip..
impian nk dpt bear beso tu x tercapai.
ngeeeee :)


alahaiii..cuak aku time ni tau.
aku gi tukar token, tau2 ms smp sni blk..
laki aku dah bagi Adek naik benda ni.
eee laki aku ni!
bangla tu pusing laju,
aku soh pelankan tak bleh pulak.
sian kt Adek.
kejap2 dia jerit 'takotttt..takottt'
kejap kang melambai2 kami pulak. isk.
sib bek dia naik ngan Anis.
Anis la yg pujuk2 dia.
lama sungguh aku rasa benda ni pusing.
x sabar aku nk pelok Adek :(


berlari dia kuar! huhuhu

"Adek takot la naik 'penjara' tu mama. Adek rasa mcm nak jatoh aje"

hehe, dia panggil benda tu penjara :P
trus aku pelok & dokong dia tau..


anak sape yg ilang mak pak ni??
wakakaka...si aiman ternampak menan ben10.
dia ingat bleh senang2 beli kot.
walhal benda tu kan kene main dulu.
tu pon kira naseb.
bersungguh2 dia melalak kt situ.
sib bek kejap je..haha..syian dia.
tp aiman kan dah banyakkkkkkk sgt menan ben10?
blk nnt main ye cayunk.. ;)


dpt amik gambar je pon jadik la ye Long?


Pak Tam (Sam) blanje makan pulak..
isk, bestnya. maceh ye :)


peaceeee (^_^)
Dah, jom kita balik..
mama dah x larat anak2 oii..






19 comments:

ieda said...

mesti meriah giler funfair tu bila family AI pi kan...
hujung thn ni nak pi pesta penang...nabila pun dah besar.boleh bawa...jom AI..

kakngah said...

berhantu wey g funfair. lagi tukar token lagi tak cukup...
hahhahah!!!

bay said...

anak tudung syria tu kalau tetas sikittttttttttttt kat belakang lagi ummmmmphh

yang sempurnakanku said...

ida penah pg gak kak.. tp mahal la funfair skrg.. rm50 sedar tak sedar kejap je habis..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya pg fun fair..teringat masa kecik2 dulu..anak sy pun blum pernah pg fun fair..

green apple said...

ada lagi funfair zaman2 ni eh? mengimbau kenangan sungguh. dulu kalau nak merasa gi funfair mmg tunggu waktu konvo UKM je la...

Marina Monroe said...

Terkenang pulak auntie bawa anak2 gi FunFair kat Setapak dolu2..
memang fun..and fair duit habissss..
Pasti anak2 yg gembira..

Ibu n Abah said...

Ai..
terus terang akak nak citer..
akak dah lama tak masuk funfair... tak beranniiiii...
takut akak kepenatan...
abahnya tak larat nak jaga sensorang 4 anak... lama-lama tak pergi2 pun...
tabik kat Ai dan Kaman... berannniiii melayan anak2...

A.I said...

IEDA,
AYOH KITA KAK!! err..TP AKAK SPONSOR KAMI LA. miahahahaha ;P

KAKNGAH,
AKU ESTIMATEKAN BETOL WEI. KALAU ADA DUIT TAKPE arr. SIB BEK ADEK & BB TAK BAPE BRANI NK MAIN BENDA2 TU. hehe

BAY,
KAU MMG KANNNNNNN? ;P

YANGSEMPURNAKANKU,
ITU HARUS. KAU BAYANGKANLAH ANAK AKU ADA 4? TP MLM TU AKU BERABIS $30 JE..ngeee

HANIM,
huii..AKU DULU PON MINAT G FUNFAIR. DAPAT AIR KOTAK & TABONG POS TU PON DAH CUKUP KAGOM! haha

DI,
KT RAWANG & GOMBAK ADA LAGI TAU. MERIAH SGT (^_^)

AUNTIE NANI,
MMG BEBUDAK NI SUKA. TP MEMULA TU JAKUN LA KEJAP SBB X PENAH PEGI. hehe..YG BESAR2 SUME PANDAI MAIN. YG KECIK MASIH TAKOT2 LAGI..TP DOWANG MMG HEPI LA :)

A.I said...

AKAK,
JENOH JUGAK KAK Oiii..NK PERATI BEBUDAK NI. DAH LE MANJAKUN LARI SANA, LARI SINI. SAKIT TEKAK JERIT2. TP SIB BEK LA CT & EMA ADA. DOWANG PON TLG TENGOK2KAN SEKALI..hehe..

ILA HAFIZ said...

lama tol aku x g funfair.. hehehe

A.I said...

ILA,
BEST TAU..SRONOK TGK BEBUDAK NI HEPI.

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Mak oiiiiii....Meriah nye Fun Fair ituuuuu........nape mcm xde owg lain je ek , Family kite je ade kat sane....wakakakakaakaka

ieda said...

AI...sponsor makan boleh la.

A.I said...

AJ,
RAMAI ORG LE WEI. TAKKAN AKU NK AMIK GMBR ORG LEN PULAK. miahahaha..

IEDA,
EH! JADI LA TU KAK..ekekeke...

D.O.U.B.L.E...S said...

memang kalut masa tu hehehehehhe dgn aiman melalak nak ben10...tapi bestkan sekali sekali keluar ramai2 cam gitu...MERIAHHHHHHHHHHH..

A.I said...

CT,
MMG KALOT!! haha..TP MERIAH. BULAN DEPAN LEH AJAK IENA SKALI JOIN JENJALAN KAN? TAMBAH GAMAT LA KITA. hehehe..

deaf-angel said...

penjara?

joke of the day

A.I said...

DEAF-ANGLE,
AGAKNYA DIA TGK BENDA TU BERBESI2 CAM PENJARA YG DIA BIASA TGK DALAM TV KOT. haha..

klik klik (^_^)