3.11.10

::SI KEPALA BESAR & SI KEPALA KECIK::

BB + Adek + Angah
dlm gmbr ni nampak mcm kepala adek paling kecik.
tp hakikat sebenarnya, kepala dia lah yg paling besar.
(mmg kt umah dia besar kepala pon..manja lebey :P)


tengok? caye tak?
isk isk..


sius..sius..


Walaupon kepala Angah paling kecik kt umah tu, tp kepala otak dia adalah bergeliga!(kepala otak mak dia berjelaga!hehe) mcm biasalah, aku mmg konpiden dia boleh jawab soklan periksa. smalam dia ada bawak blk kertas2 exam haritu. Math dia dpt 99% (isk, lg skit je 100 kan?), tp BI dia agak rendah skit la..82%. tak tau la kali ni sains dia dpt brape. exam 1st semester aritu dia dpt 100%. tu aku ckp ngan laki aku, kalau Angah blajar elok2 lagi bergeliga otak dia. skang ni dia tak bape nk buat ulangkaji sgt tau. dia tumpu kat homework je. Kalau ada homework, dia buat. kalau xde, dia main barbie. haih! Aku ingat, stat tahun depan nk soh dia tumpu sungguh2 kat pelajaran. biar cerdik dia tu konsisten.

Esok ada appt ngan doc kat hospital selayang utk result ct scan aritu..aku mcm x sabar2 nk tau. aku tingin sangat nk tau, dlm tinga belah kanan dia tu ada rongga2 telinga atau tidak. then, aku nk proceed buat tinga palsu utk dia. mana lah tau, kot2 lagi bersemangat dia lepas ni kan?
(^_^)






17 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

untung ko k. ai, anak otak bergeliga :)

kucingorengemok said...

allah maha adil, dia kurangkan sesuatu part, beri kelebihan pada part lain kan...

A.I said...

TINIE,
A'AH..ANAK2 JE BERGELIGA, OTAK MAK DOWANG BERJELAGA! hahaha

KOG,
ALHAMDULLILAH..MMG ALLAH TU ADIL :)

ita cutevirus said...

alhamdulillah....
angah anak yang sangat istimewa....

kakngah said...

giler tak kembang vontot ank dpt markah 99%
aku tggu jek adam bwk blk ketas pekse dia
smlm bwk blk hadiah jek sbb math dpt A
berapa markah.. xtau pulak


hopefully dipermudahkan urusan ko dptkn tinger utk angh tu. amin.

el said...

pic no. 3 tu adek mcm dah ghope danish aku daaaaaaaa...hehehehe
ko jgn sia2 kan kecerdikan angah tu aiii...keep bg smgt n dorongan kt dia..jgn putus tgh jln...:)

A.I said...

ITA,
DIA MMG SPECIAL (^_^)

KAKNGAH,
HARUS LA KEMBANG BONTOT AKU NI NGAH oii. TP BEBUDAK DLM KELAS DIA TAKLEH NK LAWAN. DOWANG SUME CERDIK2 oo..SENANG2 JE NK DPT 100%. ADAM PON DPT A GAK MATH DIA YE? BRAVO ADAM! ;)

EL,
HAHA..CAM DANISH YE?
INSYAALLAH EL, SELAGI AKU BERNYAWA, SELAGI TU AKAN AKU USAHAKAN!

ILA HAFIZ said...

setiap kekurangan ada kelebihan yang ALLAH bg. auntie ila doakan angah akan berjaya dalam pelajaran. muahh..muah...

& berjaya gak kat semua anak2 aizah kaman :D

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh tegelak2 aku kak...ingat kepale ape yg besar, kepala ape yg kecik...tapi betul laa...mmg nampak kan....ade jek ko nak cari idea yeak kak heehehhhe....

alhamdulillah.....sejuk perut ko kak dpt anak bijak2...moga2 semua berjaya dlm pelajaran...amin

Rizziela said...

Memang bergeligalah Angah ni

Tak per..kena bagi semangat kat dia..semoga dia dapat tumpukan pada pelajaran dan menjadi pelajar terbaik antara yg terbaik

nome said...

angah mmg super pandai! dari dulu lg dia mmg cerdik..

x belajar sungguh2 pun dpt result cemerlang...kalau belajar sungguh2? sure result lg superb cemerlang...cayaklah angah!

emellia said...

alhamdullilah ai..

A.I said...

ILA,
MEKASEH AUNTIE CHUMEL..
amin, amin, amin

LIEYA,
KAU KALAU BAB2 KEPALA MMG SUKA KAN? NAIK SHEIKH KAU! miahaha..

RIZZIELA,
TULER, THN LPS NK SUH DIA TUMPU LEBIH KAT PELAJARAN. BIAR TAMBAH BERGELIGA! ;)

NOME,
MMG AKU NK SOH DIA BLAJAR BETOL2 LEPAS NI. BIAR DIA TRUS CEMERLANG :) INSYAALLAH..

AMY,
SYUKUR :)

C a R t i N i said...

nampak releks je angah tu.. tahniah angah!!!! cuba kak ai kongsi sket.. masa ngandung angah dulu.. kak ai makan apa??? cpt a..

ieda said...

AI...suruh dia cakap omputih dgn barbie tu..nanti BI dia makin elok...fun learning..

deaf-angel said...

congrats Angah.. keep up the excellent work.
tapi yang lain pun equally good jugak in their own ways la

make ur parents proud and happy.

A.I said...

NAORA,
haha..KAU NK TAU AKU MKN APA? MS PEKNENKAN DIA AKU SUKA MKN NASIK KOSONG. ala...BUKAN SEBAB PEMAKANAN LA WEI. RASANYA MMG ALLAH NK KASI KELEBIHAN KT DIA. DIA KAN ANAK SPECIAL..MUNGKIN DIMANA ADA KEKURANGAN, DISITU JUGAK ADA KELEBIHAN UTK DIA :)

IEDA,
A'AH KAK. GAME BARBIE PON MMG BI..INGAT NNT NK BETOL2 AJAR DIA..

DEAF-ANGLE,
MEKASEH BEBANYAK ATAS DOA TU..amin..

klik klik (^_^)