3.5.12

::ADEK SUPERGIRL::


ISNIN 30.4.12 haritu kami anak branak bersegerombolan gi HUKM. Sume pakat ponteng ;P Aku temankan Adek kt tkt 1 buat acuan telinga utk Angah, Si Kaman lak temankan Angah kt tkt 7 buka jahitan & cuci luka. Memasing dah rupa zombi sbb berkampong kt sana dari awal pagi smp le ke 2 ptg! huhuhu..

Adek adalah sangat2 relax time doc tuang benda tu dlm telinga dia. Utk pengetahuan kowang, benda tu sangat sejuk! aku yg tlg pegang tu pon bleh rasa sejuk dia tau. Adek gud girl. Doc pon ulang2 puji dia. Yelah, biasanya budak baya mcm dia melalak je kalau buat apa2 procedure ;)

masa buat ni le baru aku tau rupanya2 dia ingat kene bagi telinga dia kt Angah. 1st time buat lps benda tu dah keras, doc tarik benda tu kluar dia terkejut sbb telinga dia ada lagi. dia tye aku "aik. apesal doktor tak amik tinga adek ni? kan nak kasi kat Angah?" huhuhu...betapa ikhlas & beraninya Adek! 
Selama ni aku ckp 'pinjamkan tinga' tu rupanya dia ingat nak bagi terus telinga dia pada Angah. Adek budak baik, mama sayanggggg sgt!

ni kali ke 3 masukkan bahan acuan dlm telinga dia. cool je kau kan Dek?
dlm cool2 pon sempat lg dia demand tu. 
"mama, Adek nk mkn kepsi. pastu Adek nk Mentos botol"
hohoho

Tp kannnnnn, aku sesaja je tanye kat dia..

"Adek mmg nak kasi telinga kt angah ye?"
"a'ah"
"kalau mcm tu, mesti Adek boleh kasi buah pinggang kat mama kan?"
"takmo"

erk!

Angah lak mcm biasa la, sangat kuat semangat. Rupanya bukan setakat nk buka jahitan je, tp Prof tu cabut kluar 2 skru yg kt belah depan tu pastu sedut & cuci cecair yg ada kt dlm lobang. Kaman ckp ngeri sgt tgk dia buat. Tp angah steady je. "isk...isk..." dia tahan sakit :( sbb mmg tak bius langsung. Yg paling ngeri time Prof nk masukkan balik skru tu dlm tengkorak. Mmg dia pulas dgn skru driver tu sungguh2 smp bergoyang2 kepala angah. huhuhu...gud girl angah! mmg kuat sungguh semangat dia nk dpt alat pendengaran & telinga baru :)


18 comments:

kaklong said...

kesian tengok angah,kalau time petir ke kilat ke ngilu agaknya...huhuhu!

A.I said...

KAKLONG,
TAK TAU LE KAKLONG..TAKDE PULAK DIA KOMPLEN LAGI. ELOK JE NAMPAK GAYANYA TU.

el said...

terharu aku beb
tgk angah tu..mmg kental beliau eh...kagum lah...ada skit air mata aku nak mengalir tatkala tgk dia tu huhuhu

adek pun seropa gak...cukup ikhlas n jujur dia nk bg sgt telinga tu kat kakak nya..tp tang buah pinggang tu xleh bla...hahahaha
kamoo x sayang mama ke dek...ekekekeke

Anonymous said...

terharu nyer tgk semangat angah n adek.. ermm dorang setabah kak ai gak la kan.. hehehe :)
-dalina (1st time komen ni )

arinieva said...

adoiii ngeri perot aku kak. gud girl angah n adik

A.I said...

EL,
hehe...DOWANG BERDUA MMG SUPERGIRL MAMA ;)TP KEDEKUT BUAH PINGGANG! HUH ;P

DALINA YG PESTIME KOMEN ;),
HARUS LE TGK MAMA DIA KAN? MAMA TABAH, ANAK2 PON KENE TABAH LE. ngeeeeeeee...

ARINIEVA,
TU KAU BLOM TGK TIME DOC TU CABUT SKRU LAGI. NAMPAK LOBANG KT TENGKORAK DIA. huhuhu

ieda said...

moga semangat adik beradik ni bawa sampai ke akhir hayat...tolong menolong,tak berkira..berani plk tu walaupun anak perempuan.
mesti sifat2 ni terikut drp cara hidup AI dgn adik beradik AI sendiri...
tahniah buat AI & Kaman sebab dapat anak2 macam ni.

Hazey said...

Kuatnya semangat Angah dan terharunya dengan keikhlasan hati Adik 'meminjam'kan telinga kepada Angah tersayang.. sempat tu tanya pasal buah pinggang untuk Mama. Semoga semuanya dipermudahkan...

deaf-angel said...

Well done adek.

Ina Khairina said...

sayunya dgr adik ckp mcm tu,ikhlas sungguh dia....

angah mmg betul2 kuat semangat nak dpt telinga baru...gud girl angah!

A.I said...

KENGKAWAN,
MEKASEH SEMUA :) ALHAMDULLILAH DPT ANAK2 YG KASIH SAYANG TAK EBRBELAH BAGI..

Anonymous said...

hurmmm xtau nape biler bc entry nangis plak padahal sblm ni dasyat lg x nangis plak...

maybe terharu dgn ktabahan angah.....

A.I said...

ANON,
ALAHAI...SMP NANGES PULAK YE..TQ :)

ratna said...

Anak2 akak mmg tbaikkk..

abangfaizul said...

baik towl anak ko kak

ceera said...

Bagus la anak anak ko, kagum aku.

ina said...

kau amek je la buah pinggang aku ni kembo...kalau sesuai...

Miss N @ Nadia said...

terharunya N baca entry ni sampai kuar air mata.. susah nak jumpa org yg sanggup dermakan telinga sendiri pada org lain.. sungguh suci hatinya

klik klik (^_^)