21.5.12

::IDOP LAGI:

21.5.12
Alhamdullilah.....aku idop lagi!

Lepas seminggu aku sakit teruk smp tak boleh nk mkn apa2 pon, smalam aku dpt mkn stengah pinggan nasi. Harini pon aku dpt mkn dlm 5 suap. Cukup la tu utk dptkan tenaga skit. Teruk sungguh aku sakit kali ni. Muntah2 non stop, lps tu demam panas pulak. Time demam tu aku terpaksa pakai nite pad sbb aku x boleh nk control cirit air yg kluar. Aku lak mmg kene gigih bangun dari bilik ke jamban utk muntah sbb tiap kali muntah, abis sume rongga2 kluar air skali! mmg tak boleh muntah dlm besen.

Aku start sakit tu hari Isnin, pitam2 & muntah2. Hari Rabu blk dari homeopathy aku trus kene demam panas. Kowang bayangkan lah, dah le sakit..demam hinggap lak. Adoiii...mcm dah tak sanggup nk tanggung. Mlm rabu tu aku gi jugak le ke Emergency Spital Selayang. Aku ingatkan dpt le masukkan air sbb time tu dah 3 hari aku tak mkn. minum pon kejap je, pastu kluar balik. Tp, mmg frust giler!! tak dpt msk air pon :( doc tu buat blood test & x ray utk cek denggi aje. Denggi??? walhal aku dh ckp dgn dia, aku baru je demam. tp sakit dah 3 hari. Aduhaiiiii....tekanan sungguh aku dgn emergency ni tau. Aku tunjukkan buku buah pinggang aku pon dowang takmo tengok. Time tu mmg laki aku tolak dgn wheel chair je sbb mmg aku tak larat langsung nk berdiri + berjalan. Doc tu ckp dlm darah aku ada kuman demam biasa aje. Takde denggi (denggi lagik) haihh...so, aku laki bini pon balik jelah umah :(

Esoknya tu keadaan aku lagi bertambah teruk. Kuning tu toksah criter la. Aku mmg dh give up dah. Kesian aku tgk Mak + Abg Kaman susah payah jaga aku. Adik bradik pon blk keje je jenguk aku kt umah. Tp lega sgt bila Sabtu haritu akhirnya aku dpt jamah nasi. Elok lak lps tu tak muntah, aku cepat2 telan ubat. Rasa ringan skit badan w/pon tak sihat lagi. Tp tak tau le bila aku nk sembuh betol ni..tak larat lagi nk gi keje. Sib bek la dowang sume kt opis tu paham. Kalau kt opis lain, aku rasa dh lama aku kene buang keje ;p


 ni le ropa aku..
 cantek skit dari hantu kak limah ;)

16 comments:

Jiejah @ Iza said...

moga cepat sembuh ye ai . sian ko .

el said...

adoyaiiiii terok benau tu..sib bek la abg kaman n datin biah membantu..
get well soon eh aii..aku kt sini sentiasa mendoakan kesjahteraan ko d sin taw...amin

adarnadzmie said...

semoga ai cepat sembuh...:)

Ibu n Abah said...

Alhamdulillah...
semuga segera sembuhnya...
rehat dan ikut nasihat doktor...

ratna said...

Mkn ubat kak..cepat2 sembuh kay..

Tp yg x bole tahan tu...bantal busuk tetap setia di sisi..heheheh

@e_da said...

lesu tgk muka kak ai... sy doakan moga kak ai cepat sembuh ceria mcm selalu .... huhu

Ina Khairina said...

semoga cpt sembuh ye kak ai....sedih tgok akak mcm ni:(

deaf-angel said...

wish u a speedy recovery fren.

Anonymous said...

sedihnya tengok kak ai.. tapi banyakkan bersabar dan berdoa ye kak ai.. -salina

Marina Monroe said...

Salam Ai,

Moga cepat sembuh, walaupun potrait tu sedang sakit, Ai confirm memang cantik..

ceera said...

Kesian ko, cepat sembuh k.

QASEEH HATIKU QASEEH said...

sedih nya sy....klu dkt buli dtg melawat...huhu
skrg plk pakcik sy tgh sakit.....mcm2 dktr suspected...
kuat kn smngat yer....semoga cpt smbuh;))

Eye_nee said...

Semoga cepat sembuh Ai...risaulah nengok kan ko ni....apakah ini tidakbalas homeopathy tu....

NonaFauzi said...

salam kak ai..pucatnyer muka..makan ubat, rehat mesti cukup n cepat sembuh ye.

gorjesbanyakcakap said...

kak ai... be tough..
saya syg kak ai....
saya doakan akak cepat sehat!

armouris said...

terjumpa info ni, pasal demam…. sharing is caring :) - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

klik klik (^_^)