27.7.12

::GELEK2, GENTEL2::

27.7.12

KELETIHAN sungguh smalam. Tak cukup rehat langsung. Si BB + Adek pulak tau aku ada kt rumah jaga Angah, makanya memasing tak tentu arah la nk g skolah. Pegi dah mmg aku hantar, balik pon nk aku amik. Yg BB bleh nanges2 kat pintu pagar sekolah agama takmo gi skolah. Biasanya dowang ok je kalau tau aku ada kt umah, sbb dowang tau aku g hospital pagi tu. Bila aku MC, dowang mmg duduk kt umah Ema (jiran sebelah). Ema tak kasi dowang kacau aku. Tp ni dowang tau aku ada tak gi memana. Memasing buat hal. Smalam ntah brape kali aku turun naik flet tu. huhuhu...melayang2 rasanya badan. Tghari tu bila Adek & Angah dah tertido, aku pon ingat nk landing sama le...baru je lelapkan mata, enpon lak berbunyik. Laki & mak aku tepon. huhuhuwaaaaaaaaaaa! aku ni spesis kalau dah terjaga tu mmg payah le nk tido. Kowang jgn tak tau, mata aku ni dah cengkung ngalahkan langsuir tau :(

Ptg smalam tak tau nk masak apa utk berbuka. Aku suh bebudak ni gulung isi ketam dgn kulit popiah, pastu goreng. Pastu aku masak sardin & goreng kentang je. Elok gak gitu. Terbukak selera time berbuka. Aku kan peminat setia sardin mackerel cap hayam ;)

Hari ni aku masuk opis. Aku tinggalkan Angah kt umah ema. Kepala otak aku tepu lagi sebenornya ni. Bangun siapkan sahur kul 4 (pagi tadi aku goreng ayam drummet je. Mkn dgn kicap). Ni nak ngadap keje kt opis yg menimbun. Tak tau nk mula yg mana dulu...huhuhu...

 
gulung nak...gulung...

gentel nak...gentel...

org sakit pon nak buat..

duta popia isi ketam


dah siap goreng..sedap uolls!
resipi ni aku cilok kt blog si Ratna. simple tp sodap ;)


12 comments:

Ibu n Abah said...

Ai...
Gigih juga angah menyediakan juadah berbuka..
Take care tau Ai...

nome said...

cian ko kak...camne la nak rehat ye tak...ada je nak kena buat....kuat tol semangat ko sebagai mak...

apa2pun ko cubalah jaga kesehatan yer...riso aku...

eh eh sempoi la popia tuh..boleh la aku bikin utk bukak posa nnt...tengkiu!

ratna said...

Hahaha kak... Saya baru je nak puji anak2 akak pandai membungkus isi ketam tu. Sekali last2 tgk akak up kan nama saya.. Tanjat gegirl tau. Hehehe.. Tq. Saya pun tau resepi ni dr ejan tokei crab stick popia frozen.

Eye_nee said...

Salam Ai..akk try juga search resepi popia gulung isi ketam tu tak jumpa pun...just gulungkan saja ker atau ada tambah rempah lain..nmpak mcm sedap jer popia tu...

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

fuyoooooo sedappp

YATZAKIE said...

wa boleh cube ni...sedapnyee....

A.I said...

AKAK,
hehe..DIA MMG GIGIH BUDAKNYE ;)

NOME,
NK BUAT CAMNE NOME. MMG AKU KENE BUAT JUGAK SBB TIME KEJE ABG KAMAN X FLEXIBLE MCM AKU. huhuhu..NOME, BAIK KAU BUAT. MESTI KOWANG SUKE PUNYE. SODAPPP..

RATNA,
hehehe..MEKASEH JUGAK SBB TUNJUKKAN RESIPI SIMPLE TP SEDAP NI. 2 BUNGKUS CRAB STICK TU AKAK BUAT. LICIN!

EYE_NEE,
SALAM KAK. YG NI TAKDE ISI APA PON MELAINKAN ISI KETAM TU JE. TU PON DAH SODAP BONA DAH KAK ;)

TINIE,
FUHYOOOO...MMG SEDAP! ;)

YATZAKIE,
BUAT LE..SEDAP TAU. SENANG LAK TU..

rossysweety said...

bagus juga resepi ko ni AI...pinjam ek !!

A.I said...

ROSSYSWEETY,
AMIK LE ^_____^
aku pon pinjam resepi org. haha)

anaa said...

ada anak pompuan boleh gak tolong2 mak kat dapur kannn...

salam kenal .. mai dari blog abil..:)

yayayuyu said...

bru je pk nk buat popia,tapi xtau inti apa yg sedap..tgk resepi nie,terbaikla kak ai..semoga Allah tmbahkan lagi ilmu dan resepi terbaru utk dikongsi dgn kami..tqqqq=)

A.I said...

ANAA,
SALAM KENAL ANAA ^_____^ oooo, DTG DARI BLOG ABIL YE? MEKASEH..
TULER ANAA, DAH SUME ANAK POMPUAN. MEMASING BEREBUT PENYAPU! hehehe...

YAYAYUYU,
MMG TERBAEK. TAK REMEH, SENANG JE BUAT. ALA..AKAK PON TIRU RESIPI ORG LEN PUNYE JE. hehe :)

klik klik (^_^)