12.7.12

::KE HULU KE HILIR::

12.7.12

ABIL, Ai nk bebel skittttttt je ni. Tak meriah le kalau x membebel. Ala, bukannye byk pon. Skit je yek? haha..

Pepagi buta smalam lps hantar bebudak g skolah, aku trus ke Hosp Selayang. Amik stok ubat & 24hrs urine container. Ahad ni aku kene kumpul seharian punye air kencing. Jenoh la nk mengusung tong tu blk Melaka sok. Abis kerja aku kt Hosp Selayang, trus berdesup gi HUKM pulak. Aku pelik betol la org KL ni, kowang masuk keje kul brape? Dah pukul 9 pon banyak lagi kete kt jalan. Kowang masuk keje kul 10 ke? Jem lagi tu. hohoho..

Smp kt sana mcm biasalah, kene carik parking kt area stadium. Jgn harap le dpt parking kt belah atas nu. Jenoh tawaf 18 kali pon blom tentu dpt parking. Yg best tu, aku turun je dari kete, shutter blah. Tak sempat aku naik. Makanya, menapak le aku smalam. 

Kowang tau kan, yg operation kali ke 3 Angah ni adalah disebabkan kecuaian pihak hosp? Entry pasal tu ada kt SINI. Smalam, aku dpt surat masuk wad & OT. Nak tau atas reason apa nk buat operation tu? Kononnya nnt operation tu utk buat implan BAHA. Mampos giler kentang alasan dowang tulis dlm surat tu! Walhal operation tu bulan 12 thn lps lagi dah buat. Dah tu, takde kene mengena langsung dgn implan Vistafix (telinga) yg dowang kene buat balik ni. haihhh..

Settle kat HUKM aku terus blk Rawang (dlm ujan lebat). Singgah kt Tesco dulu beli brg2 dapur skit. Bila badan letih aku mmg takde selera nk mkn, so aku order nescafe ais & mkn roti je kt sana. Dah rehat jap, trus aku berdesup g skolah Angah lak, SK Bukit Rawang Jaya. Murah rezeki Angah. Aku ingat cikgu nk kasi apa2 elaun dlm RM100 je. Rupanya dowang nk bagi elaun EMK (oku) dari JPN. Dowang bagi utk setengah tahun punye. Sumenya RM900. Lagi separuh dowang akan kasi akhir tahun nnt. Syukur sesangat. Separuh aku dah simpan utk bank Angah. Separuh lagi aku simpan utk standby.

Blk umah, badan aku dah lunyai. Kaki aku 2-2 belah krem 30 minit tak berhenti! azabnye rasa mcm nk terkencing time tu. Lps dari tu smp skang ni kaki aku mcm something wrong somewhere ;) mcm tak stabil je. x tau apesal. hohoho..

Entry ni takde gambar. harap maklum.





6 PENGOMEN:

el on 7/12/12, 11:11 AM said...

ha krem..sian ko ai
xde sape2 ke leh teman ko tu

Abil Fikri Ahmad on 7/12/12, 11:30 AM said...

A.I, i baca entry ni pun leh rasa letih, memang patut la u pok pek, tak pe, nanti ada masa terluang sikit by today, just g urut kaki tu jap..put a side semua kerja tu jap n urut kaki..nanti takut kaki entah ke mana, kencing entah ke mana..hehehehehe

rossysweety on 7/12/12, 11:45 AM said...

alahai...soalan yg sama klu aku tgk kl jem sana-sini atau ramai org?? hehehe..

kesian ko , pi la urut kaki tu , rasanya kat betis yg startnya pun..urat tegang...ko amalkan le minum susu anele ye..( ceh!! aku ni pandai nasihat kat org aje , padahal sama aje cramp time pepagi huhuhu )

A.I on 7/12/12, 12:14 PM said...

EL,
MMG TERUK KREM AKU SMALAM. ABG KAMAN SUSAH NK CUTI. LAGI PUN KALAU DIA CUTI AKU KENE IKUT GAK. DIA X BERANI URUSKAN SENGSORANG :(

ABIL,
PAYAH GAK NK KENCING KALAU KAKI SAKIT KAN? KANG TAK MASUK DLM BEKAS KENCING TU PULAK. haha...GILO!

ROSSYSWEETY,
KAN? PELIK LA DOWANG TU. NTAH KUL BRAPE LA MASUK OPIS :P SMALAM KAKI AKU KREM KT TELEPAK & JARI KAKI. SMP HEROT2 SUME JARI. LAMA LAK TU. AZAB!

kembo said...

Alhamdulillah...rezki anak kau...kau rendam x kaki kau dlm air suam? lega la sikit...pihak hospital tu nak cover keje dorang yang x senonoh...hampeh betul...lagi satu,kalau dorang bagi reason yang dorang salah,takut x diterima pihak atasan...nanti dorang kena jawab...
sabo je la kembo...

A.I on 7/13/12, 12:05 PM said...

KEMBO,
TAKDE LAK RENDAM KAKI DLM AIR SUAM. NK BANGUN TIME TU PON PAYAH KAK. AKAK NAK TAU, SEBENORNYA YG BUAT SALAH TU ADALAH 'BOS' KEPADA DOC SENDIRI! CAMNE TU? huhuu...

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei