26.7.12

::READJUSTMENT VISTAFIX::

26.7.12

SKALI sekala tajuk bahasa omputih kerlas uolls! hehe...Alhamdullilah, operation Angah smalam berjalan dgn lancar. Dowang terpaksa tukar abutment (skru tapak) yg baru. Gasak pegi la dowang, aku tak hingin nk bayar walau sesen pon! harga minatang tu smalam RM15k. Amik! Tp kesian kt Angah le..dia sakit balik. Smalam doc cabut abutment yg ada tu ganti dgn yg baru. Dia ada potong skit kulit Angah utk adjust position tu smalam. Selasa ni aku kene usung dia ke sana lagi utk buka jahitan *_____*' . kene cuti lagik. Ni kang mau ada yg org len dpt bonus, aku dok melopong je tak dapek. Dah memanjang je cuti. Aduhai...

 
 ni dah kenapa pulak dgn si kaman ni? ish ish ish..
(smalam dia hantar angah smp dlm OT smp angah selamat tido)

 time ni Angah mamai2 lagi..

 takmo bercakap, tp bukan sebab sakit..sebab mamai lagi.
dah petang2 ke malam baru dia rasa sakit. sempat lagi le dia main mercun pop2 dari pintu umah mlm tadi ;)

 pujuk Angah mkn takut pewot masuk angin sbb dia puasa lama sgt. dia mkn time berbuka kelmarin je. abis operation tghari smalam. nak tunggu dia stabil skit baru bleh mkn..tu pon paksa je telan bubur & ayam. eskem yg spital bagi pon dia takmo mkn. gerammmmmm je aku tgk eskem tu smalam ;P

 dia mkn buah smp abis. bagussss...
yg si kaman lak tak sudah2 sebut 'manis buah ni..' 24kali! 
hahaha...terliur le tu ;P

 ok, dah stabil...Alhamdullilah :)

 sementara tunggu nk discharge, mama dah pengsan keletihan. huhuhu

 mmg letih sungguh pompuan ni..aku tgk dah mcm rupa jantan pon ada. smp terkeluar urat2 kepala. ...kesian sungguh..

anak abah!!

Ptg kang aku nk kene cuci tmpt luka tu. Patutnye aku kene ke sana bawak dia esok utk cuci. Tp tak kose la mak nyah. Dah le selasa ni nk kene gi sana balik buka jahitan. Baik aku cuci sendiri je udah...huhuhu..


14 PENGOMEN:

Fiza Nordin on 7/26/12, 9:18 AM said...

moga angah cepat sembuh!

Ibu n Abah on 7/26/12, 9:55 AM said...

Ai..
semuga Angah cepat sembuh dan segalanya berjalan dengan lancar...
menunggu anak di spital memang sangat stress sebab risau..
tapi Kaman memang terbaek...!!!

Bibu Wilda on 7/26/12, 9:57 AM said...

harap2 angah cepat baik ye dari operate tu

Ibu Mifzal Arsyad on 7/26/12, 10:41 AM said...

cepat sembuh ya angah...

selamat berpuasa kak..

kembo said...

nanti hupdate pic tu...aku nak nengok...kau jaga diri gak kembo...hu..hu...hu...walaupun aku tau kau kuat mcm badang...

makchaq on 7/26/12, 11:56 AM said...

Salam AI
First time nak komen w/pun selalu jugak baca

Kesian angah.. sampai 2 kali.. tengok gambar yg dulu pun makchaq dah ngeri.. ni nak kena buat lagi sekali..
semoga angah cepat sembuh..

A.I on 7/26/12, 1:38 PM said...
This comment has been removed by the author.
A.I on 7/26/12, 1:40 PM said...

FIZA,
MEKASEH BESEN...

AKAK,
KAN KAK? KALAU KITA SENDIRI TAKDE LAK RASA STRESS GITU. NI SBB ANAK YG DIRAWAT, STRESS TU LAIN MACAM :(

BIBU,
MEKASEH.. :)

AINEY,
MEKASEH. SELAMAT BERPUASA JUGAK YE :)

KAKAK KEMBOKU YG CANTEK JELITA,
OK KAK. NNT INTAN UPDATE. PTG NNT BARU INTAN BUKA BALUTAN TU.

MAKCHAQ,
SALAM MAKCHAQ. TULER. NAYA JE KAT BUDAK. SAKIT BALIK DIA. PATUTNYA DAH TAKDE PEMBEDAHAN :(

Abil Fikri Ahmad on 7/26/12, 1:50 PM said...

Salam Angah..uncle hope everything is ok..tak pe sementara ni tak puasa tak pe tau, rehat2 dulu, okey...Tapi yg uncle dok pelik, tu gambar doctor sesat mana yg dok tutup kepala sambil menung tu..!! aduhhh, kalau tu la doctornya,...Angah lari jea la dari hospital tu....

A.I on 7/26/12, 2:04 PM said...

ABIL,
UNCLE..MMG ANGAH NANTI2KAN HARINI SBB BOLEH PONTENG PUASA ^_____^ SMALAM ANGAH DAH NAK LARI DAH, TP SBB TAKDE DOKTOR LAIN YG NK KOKAK TELINGA ANGAH NI, MAKANYA BERSERAH JELAH. MEKASEH YG UNCLE...

Abil Fikri Ahmad on 7/26/12, 5:28 PM said...

Nak komen lagi,,hahahaha tak tahan tgk muka en suami tu hahahahahahahaha lalink u boleh tolong buatkan sarung ang pau raya bergambarkan wajah doktor tak betul tu tak hahahahaha seriosly i tak tahan tgk gambar si kaman kita tu hahahahahahahaha cmana dia boleh bergambar cm tu!! hahahahahaha

A.I on 7/26/12, 6:18 PM said...

ABIL,
INSYAALLAH MGG DEPAN ANGPAU RAYE GAMBAR DOKTOR KAMAN TU SMP KT PETI POS. NANGES LA SI KAMAN BACA NI KANG. BUKAN MEN SRONOK GELAKKAN DIA YE..AI NK TAMBAH SKIT LAGI. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..ha!

Ct R Miena on 7/27/12, 1:00 PM said...

tajuk tu nama penyakit ker?? ish... apa yg di operater ek?? semoga cepat sembuh yer...

A.I on 7/27/12, 1:43 PM said...

CT R MIENA,
hehehe...TU BUKAN NAME PENYAKIT. TU PROCEDURE. ANGAH NI OKU. SKANG NI DLM PROSES NK BUAT TELINGA PALSU & ALAT PENDENGARAN (dh dpt). KALAU NK TAU CRITERNYE, CT BLEH GI KAT BELAH KANAN BWH CHAT BOX TU ADA LINK2 CRITER PASAL 'ANGAH ANAK SPECIAL(MICROTIA)' :)

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei