31.7.12

::KE KUBURAN::

31.7.12 

TIAP kali blk Melaka, benda wajib yg kami buat ialah ziarah kubur Abah. Rindunya aku kt Abah -______-" Dia meninggal dulu pon masa bulan puasa ni le. huhuhu..

Ni gambar masa kami blk Melaka haritu. Saje gegatal gi jenguk2 kubur lama kt situ skali. Mcm byk sejarah kat tanah perkuburan ni. Tp bagus sungguh sebab elok terjaga :)


Abah -______-"




kat area ni kannnnn..rasa sejukkkkkkkkkk mcm berdiri kat dpn pintu esbok. 
sius wei, nyaman je rasanya..yg kat kubur lama bertembok ni ada 1 kubur utk lelaki, 1 lagi kubur perempuan + 3 kubur anak kecik. Mesti dowang 1 family. Al~Fatihah..


yg ni baru skit dari yg family tu, tahun 1919

dlm pondok tu ada keranda lama..agak seram skit rasa kt situ..huhuhu..

Al~Fatihah utk semua umat Islam yg telah meninggal dunia...





7 comments:

Nanie@NMS said...

Alfatihah kpd muslimin muslimat yang telah pergi terdahulu dan kita jua akan menyusul nanti..

anaa said...

lama betul ye usia kubur tuu...Alfatihah dan salam untuk semua ahli kubur..

Eye_nee said...

Semoga arwah abah ko ditempatkan dikalangan insan2 yg diredhai....

Abil Fikri Ahmad said...

Ni dok cita pasal kubur n ambil gambar kubur org,,malam kang tentu mimipi org tu datanggg,,eeeee,takuttt...tak tau, nanti org tu cekik lalink, lari tak cukup tanah nanti sampai tertangal la g string tu!! aaa antuuu...Hey lalink, en kaman kita cmana hari ni, ok dah batu karang dia?..

A.I said...

AUNTIE NANIE,
AL~FATIHAH...YE AUNTIE, ITU LE TMPT KITA NNT KAN? -_____-"

ANAA,
BYK KUBUR YG LAMA2 KAT SITU. TP SUME TERPELIHARA LAGI..

EYE_NEE,
AMIN...AMIN..AMIN..

ABIL,
ELEHHHHH...NK TAKUT APA? AI NI SENDIRI PON KELIWON. KIRANYA, GENG LE DGN DOWANG. muahahahaha...(HARINI TAK PAKAI GSTRING ;p)
ABG KAMAN DAH MAKIN OK. TUNGGU JELAH APA KATA DOKTOR JUMAAT NI NNT..

Abil Fikri Ahmad said...

Hallo en suami, itu batu ada keluar ka sudah??

A.I said...

ABIL,
HALOOO BRO! GUA DAH MAKIN SIHAT NI. TP ITU BATU BLOM KLUAR LA BRO. ESOK GUA NAK TANYE ITU DOKTOR MCMANA MAU BUANG INI BATU...

klik klik (^_^)