9.10.12

::KAKI BELON::

9.10.12 

SEKARANG ni bila petang je kaki aku mesti bengkak mcm belon. Kat betis tu bila tekan2 daging lambat nk naik balik. Yg kat kaki pulak lembik cam agar2. Tak pasal2 kaki aku besar gitu. nampak cam cacat lak. hehehe...bila pakai kasut sarung tu nampak penoh mcm nk meletop kaki aku (overnya). Minggu depan ada blood & urine test kt hosp selayang. Mgg lagi 1 tu pulak baru jmp doc. Takpelah, tunggu le nnt tgk apa kata doc. Rasanya skang ni kesihatan pon mcm makin merosot. Memanjang je aku rasa x sihat. Tp mcm biasa gak la kan..harus aku mengevougekan diri aku bagi org x nampak yg aku tgh sakit. itu harus! heh heh heh...(ke..ntah2 aku ni ada masalah mental sekali ni? hhrrmmmmm)


bukan nk tunjuk kuku aku yg merah dek inai tu ye...aku nk tunjuk kaki aku yg dah sama mcm kaki bapok kurang hormon wanita tu. hahaha..

dah x nampak buku lali. huhuhu


comel gak kaki gini..nmpk berisi. hehehe


18 comments:

Ibu n Abah said...

My laling Ai...
rajin2 rehatkan diri tu...
take care!!!

Bibu Wilda said...

oi nape camtu??kesan obat ke? cam gout plak..pegi cek tau

A.I said...

Akak,
Ye akakku sayang...^_____^ baeklah!

Bibu,
ni bukan kesan obat. org2 mcm aku mmg gini le gayanya. air tak kluar abis. duk bertakung dlm badan ;) terima dgn redha...huhuhu

kakngah said...

nok.. sbb buah pinggul ko eh?
take care k!

A.I said...

Kakngah,
a'ah...takkan sebab buah dada aku plak. kahhhhhhhhhhh!

QASEEH HATIKU QASEEH said...

salam ai...risau btl baca every n3 ur yg x sihat tu...x dpt nak d byg kn..klu dkt bole jgk sy jmpa2 peluk2....urmmmm....anw dr jauh sy doa kn sesuatu yg miracle wil hapen...kuasa Tuhan kta x tau kan...jgn minum air byk...kaki tu klu bole ltk la tinggi2 jgn ke bwh lama2 sgt...keyakinan diri yg kuat dr dlm mmbuat kan ai hepi memanjang...x bole sedih2 nnt tmbh sakit...kan3x...:)

A.I said...

CT,
Alahai sayang..mekaseh bebanyak tau. Kau pon sama. take care k. Kau pon kene kuat utk jaga suami & anak2. Sayang kau ketat2!

Nanie@NMS said...

Salam Ai,

Water retention, Bila tido kaki juga berbantalkan supaya susut bengkak tu..(baring tinggikan kaki dr lantai)
Kurangkan garam bila makan, Huishhh..macam doktor pulak auntie..hik3x

A.I said...

Auntie Nani,
Salam Auntie :) hehehe...dah boleh jadi doktor dah tu. Ok auntie, mlm ni ai buat. letak bantal kt bawah kaki. tp tang garam tu tak reti le nk control. huhuhu...

FARYN said...

kaki gemok ;)
take care ok akak...

Anonymous said...

K. Ai....

Jaga kesihatan..
Sayang k.Ai!!

A.I said...

Cik Anon,
huhuhu...mekaseh cayunk. sayang kau jugak!

makchaq said...

Sepupu makchaq macam Ai, Alhamdulillah dia dpt donor kat China beberapa tahun lepas. Sekarang dah ok tapi kena makan ubat supaya body tak reject organ baru tu..

Makchaq doakan Ai pun jumpa penawar/dpt donor dan sembuh cepat..

Abil Fikri Ahmad said...

Salam lalink saya nii...Seriously, I am worry tgk kaki tu dah mula membengkak. Tak boleh ke buat medical check up tu awal? This is not good..

Ini bukan marah tau,as a friend, just worry..

A.I said...

Makchaq,
Insyaallah Makchaq, ai ni ikut je flow hosp selayang tu. buat masa ni, doc rawat dgn ubat je dulu. tgk progress camne. dah smp 'time' nnt baru proceed apa yg diperlukan :) mekaseh Makchaq..

Lalinkku Abil,
Tak boleh diawalkan pon. Ai kan treat kt hosp gomen. ramai lagi patient yg lagi teruk dari ai ni lalink. takpe, dont worry k. Insyaallah takde apa2 kot. Benda ni normal la kat patient yg ada kidney problem :)

deaf said...

makan tu tengok2..

lagi ni nak raya aji, ko kan suka apa tu? otak kambing?

abislahhhhhehe. U are an adult, u must know urself better. chewah.

Syafa said...

minum air barli byk2 kak ai!!!kasi kencing byk2..kaki bengkak satu petanda x sihat...be more aware dgn kesihatan ko ye kak..i lap u..

A.I said...

Deaf,
Aku ni kan beb..bab mkn le yg paling susah nk control. huhuhu...anyway, thanks for ur reminder :)

Syapak,
ai barli ye? nnt aku try. ai lebiu 2 adikku cyg...

klik klik (^_^)