8.10.12

::MERAYAP DI HARI SABTU::

8.9.12 

Sabtu haritu, kami merayap kluar rumah dari tengahari smp le Isyak baru blk umah. hohoho...

Memula tu kami ke Pajam, ada kenduri kesyukuran. Tuan rumah ni anak kepada jiran mak aku kt Melaka tu. Kebetulan mak skang ni mmg ada kt Melaka, dia ikut jirannya tu. So, dpt le kami jumpa kt umah kenduri tu. Kowang jgn tak tau ye..Datin Biah buat keje giler..Culik si Along! sehelai sepinggang anak aku tu blk melaka. hahahaha..sbbnya mak dpt tau yg along sekolah sehari je mgg ni, cikgu kasi cuti ada exam PMR. Ayoyo biah! tp takpe sbb baju si iena & dillah byk kt sana. sarung jelah dowang punye. Bra dgn spender pepandai dia la nk adjust camne. haha...


ni le jiran setia mak aku kt Melaka tu..mak muna ^___^

lauk pauk yg super duper sedap!


time mama nk amik gambar, time ni le kau suh kopek ayam ye dek...isk

mak + mak muna :)

aku + tuan rumah yg suwit, Dayah



murah rezeki Dayah + Pak Dan anak branak

budak yg diculik nenenknya sendiri..isk..sob sob sob ;(


mak + anak yg toing! haha

women + man in black

yg ni aku berkenan sgt ni..dapat tapau lauk blk umah. heh heh

ni baby dayah..anak ke 2 dia. tomei giler kan??


'kete' yg culik along...hohoho

dari Pajam, berdesup kami ke Cheras pulak...ziarah opismate aku, Lynda gebu yg baru je kehilangan baby :( anak dia meninggal dlm pewot seminggu sebelom due date..


dari rumah Lynda, kami singgah taman tasik permaisuri bagi bebudak main..

main smp mlm ha..

dah lama x mkn sengkuang ni. terbaek!!

6 comments:

nome said...

ko dengan along dah cam kawan rupenya....seyes tak nampak cam anak banak pun...tu maknanya mak dia sgt gorjes gitew :)

takziah dan simpati utk kwn ko lynda...

Ibu n Abah said...

heheheheheh...
datin biah culik cucu....
heheheheh....
takziah buat linda... anaknya menanti di pintu syurga. (Cakap memang mudah..kan?)

Bibu Wilda said...

sian lynda ye..harap2 de okla jaga pantang sume.

Re:kan??yg geram tu tgk jari de yg gumuk2 tu rasa nak gigit2

Ai AizahAliuddin said...

Nome,
hahaha...dia yg nampak matang dari usia. dah le tinggi mcm galah, mana tak nampak mcm sebaya je dgn aku ;) (sentap le kalau dia tau ni. hahaha)

Akak,
ye kak..kita ni ckp senang je. yg menanggung tu x tau camne rasanya. tp apa2 pon kita ni cuba bagi kata2 semangat je kt dia kan..

Bibu,
tuler, sian kt dia :(

Abil Fikri Ahmad said...

Pandai pulak man in black tu posing n senyum bila bergambar!..

A.I said...

Lalink Abil,
hahaha...agaknya dia baca kot komen2 lalink yg sebelom ni. trus semangat nk blajar cara2 posing amik gmbr. hehe..

klik klik (^_^)