11.10.12

::TALI PEROT LOMBU::

11.10.12

Dah lama aku ngidam nk makan pewot tembusu ni. Selalu jumpa sub pewot karpet tu je. Tup2 haritu time aku blk keje laki aku buat surprise (ala2 gaya belikan bini berlian seketol gamaknye). Dia belikan pewot kat psr cokit masa dia hantar madam ke sana. Siap dia rebuskan pewot lembu tu skali tau. Yeahaaaaaaaaaaa!!! gumbiranya ati...bleh la aku tambah reading kolesterol kt dlm badan aku ni. muahahahaha...



aku x buat masa lemak cili api pon. ratah gitu je dgn cili kicap. perghhhhhhhhh!!!

isi kt belah dlm tu pon aku bedal. TERBAEK WOK!!!



15 comments:

Izza - Jiejah said...

hadoiiiiii extreme tul tekak ko ai hahaha ..salute .

nome said...

ok kita sama taste...part ni aku pun soker ya amat....tak sabar nak kokak tembusu ni time raya aji sok...i loikeee!!!

Syafa said...

ayoyo..karipulai...im speechless..ko mmg exotic la kak..aku x tau nak kata apa..x sedar diri tau org tua ni..dah sakit2 lagi nak tambah kolestrol..kurang2 kan la kakak ku..haihhh...aku lak yg risau..

nome pun same gak???sah korang ni kronik!!

Tijah said...

mati2 aku ingat ko makan temusu ngan beskot & buah2an. rupanya2 lukisan dipinggan semata2. tipah tetipu nyah

A.I said...

Jiejah,
yg ni kurang xtremenya. kau blom tgk lagi aku balun sekor lembu time raya haji sok. 1 part pon takkan aku tinggalkan! muahahahahaha...(gelak ala2 langsuir)

Nome,
kannnnnnnn?? terbaek! sedap2 lemak rasa dia kan? ayoyo...terasa2 lagi kt tekak aku ni.

Syafa,
ye, aku lah org tua yg tak sedar diri tu. ni ubat le syapak. ubat penaik tahap kolesterol! kahhhhhhhhhhhhhhhhh!

Tijah,
kau ni mmg betol la jah. ada ke patut aku mkn pewot tu skali dgn buah & bisekut? feeling mcm omputih mkn pewot lembu pulak. hahahaha...

Ibu n Abah said...

Ai...
selera tengah sedap makan ni... apapun sedap kan?

Anonymous said...

salam kak ai..

sy silent reader blog kak ai taw.. br je jmpe blog kak ai ni..suke baca blog kak ai. nk bgtau mlm td blh plk mmpi kak ai. yg xtahan tu dlm mmpi tu siap ade datin biah + bb lg. haha lawak btol. ni sume kes smlm baca blog kak ai smpi abis la ni.. kak ade rase mcm artis x? haha.. anyway sy doakan kak ai sihat walafiat..

A.I said...

Cik Anon,
wahhhhhhhhhhhh...feeling retis sgt dah hakak kau ni. smp bleh masuk dlm mimpi org lak, hahaha. wei, kau bior betol? kau bleh baca smp abis blog ni? huhuhu..terharunya mak! mekaseh ye syg ;)

D.O.U.B.L.E...S said...

ko nie memangkan...ya allah apa rasanya tu ..

Atie said...

kak ai...dalam esbok atie tue...ada perut lembu paip nie (atie panggil perut lembu paip sbb mcm paip getah tue heheh)....mak mentua atie bagi...tapi tak rebus2 lagi sbb laki bini gigih nak jaga pemakanan skang nie...muehehehhe

A.I said...

CT,
kau x penah rasa ye? terbaek wok! laki kau suke tau dgn tali pewot ni. masak lemak cili api. Perghhhhhh!!

Atie,
baik kau courierkan je pewot yg ada dlm esbok tu bagi kat aku. hahaha...

Bibu Wilda said...

eiii aku mmg x bley mende ni ...kalo sate tembusu tu rasa nak tekeuar balik pnah cuba skali huhuu

A.I said...

Bibu,
tak boleh takyah la mkn. bagi je kt aku ni. hahaha...

Abil Fikri Ahmad said...

Aduhh..loyaa rasa dah ni...lalink u ni tak makan organ dalaman kecuali hati ayam jea, itu pun goreng garing2.....

A.I said...

Lalink Abil,
huiii...organ dalaman le yg terbaek sekali! kalau hati ayam tu ai mkn separuh mentah je lalink. lemak2 gitu. pergghhh...sedap!

klik klik (^_^)