31.10.12

::CISSSSS!::

1 PENGOMEN
31.10.12

VERANGAN sgt nk update blog - kokak kepala otak & organ lombu, skali baru teringat gambar2 sume ada kt pc umah. huhuhu...makanya, esok le baru aku riakkan kt sni ye.

Harini aku x amik cuti homeopathy tu. Aku masuk opis..Jumaat nnt baru aku amik cuti.

K, jumpa lagi esok ye ^_______^

29.10.12

::UPDATE BUAH DADA..eh, PINGGANG::

19 PENGOMEN
29.10.12

Hye kawan2 ^_____^

Kepala otak masih mengeras lagi ni. Ala2 jetlag bak kata bibu. Tp aku ni bukan jetlag lagi dah, ni roketlag! giler sakai punye jem kt highway. Mlm balik kg tu pon jem jugak. Kowang bayangkan le, bertolak lps Maghrib, smp kt depan pintu rumah..org surau dah start takbir raye! huwaaaaa...letihnye. Smalam lak, bertolak kul 3 lebih, smp kt umah kul 5 pagi tadi. Kau mampu?? mampos hokey!!

Ok2, psl raye aji tu nnt aku criter kendian. gambar berlambak2 nk kene pilih. 





 
Ni pasal buah pinggang kesayangan aku ni le. Haritu kan gi jumpa doc. Kebetulan time tu abg kaman dpt lak temankan aku skali dan kebetulan tu jugaklah mmg doc nk jmp dgn en kaman tu. Dia nk explain status kesihatan aku skang ni..

Result darah yg terbaru ni mmg tak cantik sgt2. Sumenya dah tahap maximum. Kolesterol aku pon doc kata dah mmg tak leh nk kawal sbb ada bahagian hati aku yg rosak. Masalah skang ni, doc sepatutnya On kan balik ubat steroid aku. (yg penyebab muka aku jadi besar dulang, perut aku membusung & muka aku tumbuh bulu) bunyik giler scary kan? tp tuler efek yg bleh nampak nyata. Dah le ckp pon mcm bengong2 je bila mkn ubat tu. Doc tak leh on kan sbb ubat tu akan efek ke jantung aku trus sbb keadaan aku skang ni tak brape nk stabil.

So, doc decide yg buat teruskan dgn procedure. Dia takmo bgtau dulu procedure apa sbb dia kene confirmkan dulu betol2 tahap kerosakan aku. Makanya, setelah dicongak2..kami pilih hari cuti skolah utk buat biopsy (tebuk amik tisu kidney utk test). 11.11 nnt aku masuk wad. Eh, ni birthday aku tau. Aku dah siap pesan dgn adik bradik aku suh bawak kek, aku nk potong & tiup lilin kt katil wad. ngeh ngeh... 12.11 tu nnt baru doc tebuk. Result dia dpt dlm masa 2 miggu kot. Dulu pon aku penah gak ubat biopsy ni. Tp dah lama, thn 2008. Suspen gak sbb tak tau lps ni doc nk jalankan procedure apa kt aku. Tak sedia lagi nk cuci2 darah tu..huhuhu..

Apa2 pon kowang tlg doakan aku skali ye..mekaseh. Ai Lebiu All ^_______^




24.10.12

::SELAMAT HARI RAYE HAJI::

2 PENGOMEN
24.10.12






Insyaallah, malam esok kami bertolak balik ke Jeli, Kelantan. Mak & adik bradik aku yg lain sume beraya dgn Datin Biah kat Rawang. Dowang x blk Melaka. AJ pulak blk Jeli lewat skit sbb amik cuti lps raya nk sambut adik ipar baru (adik kandung naimah kawen). 

Kowang yg kene drive blk kg ni nnt drive elok2 ye..semoga bergumbira di hari raye ^______^ (aku dah tak sabar2 nk kokak organ2 lombu ni. heh heh)



23.10.12

::AHAD YG MCM MCM ADO::

1 PENGOMEN
23.10.12 

GIGIH sungguh kami anak branak Ahad haritu. Mana kan tak? Majlis konvo tadika Adek sama time dgn family day blok penthouse aku tu. Tp pepandai le kami bahagiakan tugas, aku & along temankan Adek..Abg kaman lak uruskan game & anak2 aku yg lain kt family day tu. Konvo Adek lak kebetulan abis awal sebelum kul 12tghari. Dpt le aku join sekali kt bawah tu..tapi tak brape nk main sgt sbb kejap2 ujan, aku pulak tak brape nk sihat badan. Lagi pon kami tak tunggu smp habis sbb kami ke Sime Darby Medical Center lawat abg aku sakit..Tp, dlm2 tak brape nk main pon sume anak2 aku dpt hadiah (jiran kami yg tlg simpankan). Aku pon menang tmpt ke 2 game bowling buah kelapa...tp ntah mana hadiah, aku pon tak tau. hohoho

 KONVO PASTI IMTIYAZ KIDS



tomei-tomei semuanya..


Ustazah Ainnur Elysha ;)




Adek dpt anugerah pelajar cemerlang matapelajaran Matematik. Mama banggo ^_____^

mekap ala2 yuna kununnye..heh heh

langsung takde rasa segan.. ;) bercatwalk dia kt stage tu..

anak2 tadika pasti imtiyaz kids ^___^
sume cerdik2 belaka..



FAMILY DAY PPBK



mcm biasalah, laki aku tukang jaga game..


dgn Ton

dgn eda


pesen lak bebudak amik gambar gedik gini kan? nnt aku pon nk try le...pitam!

tu diaaaa! bergolek2 buah kelapa tu aku campak. menang tmpt ke 2 hokeyyyy

makan time..

hehe...tomei abg kaman tertonggeng2 tiup tepong ;)

comottttt... 


SIME DARBY MEDICAL CENTRE

ni le abg paling sulung dlm family kami. kami adik bradik kandung, tp mak lain ;) 
Abg aku ni sebenornya base kt petronas bintulu, S'wak. dia kene heart attack kt sana, transfer ke sni sbb kt sana takde pakar..elok gak, senang adik bradik nk lawat dia..


ini le 2 orang 'abg long' yg aku sangat2 chenta!!
luv u both...

sebijik arwah abah -_____-'



kennn...kak temah jadi gambar penutup entry ni. hahahaha..





-aku yg sebenornya masih dlm MC tak sihat lagi ni. Tak masuk2 opis dah seminggu. Smalam dah jmp doc kt spital selayang. ada berita yg kurang enak didengar. Nnt2 aku update ye... lebiu all!






18.10.12

::MAAPKAN TUAN BELOG GOBLOK::

5 PENGOMEN
18.10.12

Maap le sbb belog ni tak berupdate. Smalam aku ditimpa memacam dugaan. Adoii...kiranya smalam adalah hari malang aku smp harini aku jadi sakit. Tak larat nk masuk opis. Smalam mmg aku cuti sbb smalam 'hari berhomeopathy' aku. Tp...haih, dah mcm astro lak aku rasa. 'Macam Macam Ada' - memacam jadi smalam. Tak dpt nk aku criterkan kt sni.

Yg aku tau, hari ni aku nk rehatkan badan & kepala hotak aku dulu. rehat kt umah je...huhuhu..

Ai lebiu all...muahhhhhhhhhhhhhhhhh!

15.10.12

::PENAIK NAFSU::

21 PENGOMEN
15.10.12 

Time kebulur...time takde selera...time demam, ini adalah yg TERHEYBAT!!!!! 



(kicap pon dh mahal skang ni kann? ish)


::GARAM BULUH::

6 PENGOMEN
15.10.12 

Baru je smp opis ni. Pepagi buta tadi dah tertonggok kt hospital selayang buat blood test. Relax je harini sbb tak brape nk ramai sgt patient. Kalau hari2 camni kan best ;) 

Minggu lps kawan aku, Hani dtg opis bagi garam buluh ni kat aku. Katanya, masa arwah ayah dia sakit dulu dia tak dpt nk kasi mkn benda ni. Skang ni, dia pon nk aku usaha utk jadi sihat. Alahai, terharunye..mekaseh bebanyak ye hani. Semoga kau sefamily dimurahkan lagi rezeki. 





OK, kalau kowang nk tau detail psl gram buluh ni, kowang bleh klik SINI



12.10.12

::FEELING RETIS::

2 PENGOMEN
12.10.12

Kejadian ni hari Selasa haritu. Aku lari jap dari opis ni ke butik Cinta Aliah kt Damansara Damai. Ada reporter dari Mingguan M'sia dtg nk interview perihal butik. Harus le mak hayam kertu ni join kan. Katanya bos makeup ;) heh heh..

So, haritu merasa le kami feeling ala2 retis. Mak hayam kertu mmg takmo kalah hokeyyyyyy...



AJ (big bos) + Naemah (PA) + AI (bos mekap) + ERRY (designer)
kau mampu? hwa hwa hwa

 


  model kami haritu..

wow! habang kekar!

tp x tau le bila nk kluar dalam papernya. lama lagi kot sbb byk yg kene Q story utk paper hari minggu tu..




11.10.12

::TALI PEROT LOMBU::

15 PENGOMEN
11.10.12

Dah lama aku ngidam nk makan pewot tembusu ni. Selalu jumpa sub pewot karpet tu je. Tup2 haritu time aku blk keje laki aku buat surprise (ala2 gaya belikan bini berlian seketol gamaknye). Dia belikan pewot kat psr cokit masa dia hantar madam ke sana. Siap dia rebuskan pewot lembu tu skali tau. Yeahaaaaaaaaaaa!!! gumbiranya ati...bleh la aku tambah reading kolesterol kt dlm badan aku ni. muahahahaha...



aku x buat masa lemak cili api pon. ratah gitu je dgn cili kicap. perghhhhhhhhh!!!

isi kt belah dlm tu pon aku bedal. TERBAEK WOK!!!



9.10.12

::KAKI BELON::

18 PENGOMEN
9.10.12 

SEKARANG ni bila petang je kaki aku mesti bengkak mcm belon. Kat betis tu bila tekan2 daging lambat nk naik balik. Yg kat kaki pulak lembik cam agar2. Tak pasal2 kaki aku besar gitu. nampak cam cacat lak. hehehe...bila pakai kasut sarung tu nampak penoh mcm nk meletop kaki aku (overnya). Minggu depan ada blood & urine test kt hosp selayang. Mgg lagi 1 tu pulak baru jmp doc. Takpelah, tunggu le nnt tgk apa kata doc. Rasanya skang ni kesihatan pon mcm makin merosot. Memanjang je aku rasa x sihat. Tp mcm biasa gak la kan..harus aku mengevougekan diri aku bagi org x nampak yg aku tgh sakit. itu harus! heh heh heh...(ke..ntah2 aku ni ada masalah mental sekali ni? hhrrmmmmm)


bukan nk tunjuk kuku aku yg merah dek inai tu ye...aku nk tunjuk kaki aku yg dah sama mcm kaki bapok kurang hormon wanita tu. hahaha..

dah x nampak buku lali. huhuhu


comel gak kaki gini..nmpk berisi. hehehe


klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei