18.7.13

::MEMBONTOT::

18.7.13

Bengong je tajuk..hak hak..gasak la ko. tak tau dah nk tulis apa. Ni aku tak ingat berbuka hari apa. Aku gorengkan ayam & bontot, pastu aku wat sayur campur...berebut anak branak makan bontot. hehehe..dappp!

kari ayam tu ema bagi :)


dapnye bontot. ada lagi 2 peket kt rumah tu. ptg ni bleh masak. nak buat masak merah pulak la..

 memasing duk ngadap lauk tak sabar nk tunggu waktu berbuka..
sabar ye anak2..

ptg smalam aku masak nasik lemak, bebudak tu request.

bleh lawankan dgn sambal udang ema bagi. nasik tomato yg ema masak tu kami mkn masa bersahur..aku gorengkan ayam je pagi tadi :)




10 comments:

Cik Eka said...

sdapnya bontot. balik ni ingat nak cari bontot buat goreng,hihihi

el said...

xtau lah aku ni pernah mkn bontot ayam ke x..nti lah aku try mkn..
smlah kat umah tu hari2 lauk ayam goreng sape lagi danishlah..haha

::NureeN:: said...

x pernah mkn bontot ayam, slalu klau beli ayam, nureen buang jerr hehe

Kniedaz said...

nampak sedap tapi tak gemar pulak..hehe

A.I said...

Cik Eka,
Akak suka goreng sendiri je. lagi best ^_^

El,
ha la...anak2 aku pun sama. ayam..ayam..ayam..ayam :P

Nureen,
ayoyo!! sayangnye buang. meh campak kat umah akak ;)

Kniedaz,
Dap woooooo.. :)

nome said...

bontot ayam!!! peberet aku tu kak oooiiii...sumpah lazat walaupun digoreng kunyit jer...terus rasa nak makan time sahur kang...gigih la aku menggoreng pagi2 nanti :D

walaupun lauk ko simple tp sumpah menyelerakan...

selamat berpuasa to u darling!

Shaliza said...

kat mana akak beli bontot ayam berpeket2 tu kak?

A.I said...

Nome,
kannnnn? bontot ayam ni pun pembuka selera gak ni. makan ngah kicap & geget cili api pun dah cukup :) selamat berpuasa jugak cayunk..

Shaliza,
Akak beli kat Tesco. Kat Giant pun ada :)

fazurybeuteq said...

wakakak... tauuu arrrr ko suke montot kak ... kan kak mon kan..

meriah ooo montot2 itu

A.I said...

Jub,
ha....tau punnnnn. mon mon montot ;P

klik klik (^_^)