30.5.14

::BEDAK SAYE::

30.5.14


HARINI aku nk riakkan bedak yg aku tepek kt muka. Benornya dah lama aku tak pakai bedak. Ntah nape bila aku tepek bedak, muka aku jadi gatal2 & bercapok. Aku try tepek dgn pixy sebelum ni. Mmg tak kene pulak kat muka aku. 

Ada sekali tu aku mcm pelik bila tengok kawan mekap retis aku, dia rajin betol buat demo mekap kt pesbuk. Kejap2 kang dia upload gambar mekap mata. Name je mekap mata, tp mestilah dia tepek skali muka dgn pondesen & bedak kan? Aku mcm terpikir, e'eh...gigihnye kau tepek segala mcm mekap kt muka. Tak sayang ke pondesen tu. Yelah, mcm aku ni..mmg tak penah pun tepek pondesen. Pondesen2 yg aku ada, sume utk tepek kt muka client je, bukan muka aku ni. Rupanya...dia tak tepek pon pondesen & bedak. Dia tepek guna bedak nenek ni je ha..giler kagum aku! dia kata bedak ni sama je mcm kita tepek pondesen kt muka. All in one katernye..


HAPPY skin lotion
ni bedak sejuk nenek kita dedulu kan? ada tu smp skang pun pakai lagi. Bau wangi yg amat! i loikee!
teringat dedulu arwah nenek aku pun guna bedak ni. tp time tu idak le aku ada nafsu nk try pakai. tp mmg suka la bau dia. bila duk dekat dgn nenek, mmg boleh bau bedak ni. bau ni ala2 sama je dgn minyak wangi jantan gigolo, BRUT ;)

So, haritu aku try la beli kt Mydin. RM2.90 je uols. Balik tu trus try pakai. Kocok2 dulu botol tu pastu aku guna span apply kt muka. Ringan je rasa, cepat kering & sekata je..elok pulak esoknya tu takde pun muka aku naik2 ruam ke apa. Muka aku ni payah, sensitip sangat. kalau boleh, cuci je dgn sabun badan pun takpe sbb kalau tak kene gaya, mmg penuh bintat2 kt muka aku :P

ni aku punye! aku masukkan dlm botol kecik bawak merata. Senang nk touch up ;) spraykan kat tapak tangan, pastu dap dap dgn span..

MUDAH, MURAH & CHANTEK!!

(kau hado?) 
^_____^




8 comments:

el said...

iols pun dulu pakai bedak ni..gara2 tgk muka kwn berbedak comey2 je hahaha..mmg wangi n murah..tp la ni satu bedak pun iols x pakai ekekeke

lieyalatif said...

ehh bedak ni best kak..wangi jeeeee...tapi skrang mcm susah laa nak cari kak...syok pakai ni sejuk je muka....yg penting murah kan kak...

Eye_nee said...

mak akk pakai bedak ni beb..sampai la ni kalau tak silap..mana lah dia dapat stock tu kan...mak suka buh kat ketiak..goncang2 botol..letak kat tapak tangan ratakan buh kat muka dulu last baru buh kat ketiak.kang buh ketiak dulu..melekat lak bulu ketiak kat muka...haruuu...

A.I said...

el,
hahaha..dah terbalik lak kita. aku lama dah tak tepek bedak. ni le baru nk tepek2 ;)

lieya,
tuler. ni pun akak terjumpa kt Mydin. nnt ingat nk beli buat stok letak kt umah tu. buatnye lps ni payah nk jumpa..naya je..

Eye_nee,
tu dia aihhhh! smp ke ketiak ditepeknye. sib bek tepek muka dulu baru ketiak. hahahaha..

LYAfrina said...

Eyhh. Ade jual lg ye bdk ni.. nk kna cri gk ni.. dlu slalu buat main y arwah tokwan punya. Bila pkai kt muka.. bdk ni cam sejuk2 angin j..

A.I said...

LYAfrina,
ada lagi. akak jumpa kt Mydin ;)

paNavia said...

Best bedak ni.. wangi dan sejuk je masa tepek tu.

A.I said...

paNavia,
kannnn? sejuk je rasa berangin2 kulit muka. pastu bau dia mmmg best :)

klik klik (^_^)