5.5.14

::WIKEN SAYE::

5.5.14

Aku rasa mcm letih lak sabtu ahad haritu. Sabtu tu aku sambung mengemas stor. Menyempat la jugak aku masak beria. Kul 10:30pg dah siap dah masak nasik & lauk tghari. Pastu dpt rehat dlm 2 jam gitu, lewat petang gi mekap nikah kt Rawang Perdana pulak. Balik tu kutip laki & bebudak gi tesco. Adek dah tak menyempat2 nak beli Al-Quran. Alhamdullilah, esok Adek dah naik Quran. Excited melampau2 dia ^_____^

Ahad pulak, pepagi gi Tmn Selayang jumpa geng MUA. ada org nak bagi barang mekap. Giler kau tak gi kutip? harus berdesup aku gi sana :P balik rumah balik, pastu bersiap2 anak branak gi Kundang ada kenduri cukur jambul & tahlil. Sangkak kekenyangan kambing kami kt sana! dari tghari bawak ke petang lepak situ smbl gosip2 ngan sanak sedara. gitewww. Mak & Ayoi pun follow kami skali. Dah alang2 ke sana, ptg tu trus kami terjah rumah Sam CT. Kacau2 dak tetik, Ammar & bedal laksa CT. Terbaek wok! 

Smp rumah dah sah2 la lewat petang. Sibuk nguruskan brg2 skolah bebudak lak..So, harini aku rasa tulang2 aku yg dah tersedia mereput ni mcm nak tertanggal! hohohoooo..

laok yg aku masak sabtu haritu... 
cencaru masak lemak cili api terbakaq juboq bak hang campoq pucuk pegaga (makan berulam petai) lelehhhhh...!

daging kentang goreng kunyit

sop sayo

barang2 mekap yg aku dpt dari sorang Hamba Allah ni.. ;)
lebiu lalink diva divananok!! semoga dimurahkan lagi rezeki.

aku ada dpt gak bulu mata mahal giler babun ayoi bagi (takde dlm ini gambar). ohoiii, sayangnye nak pakai. aku gunakan utk client sanding2 je nnt. hehe..

majlis cukur jambol cucu sedara aku..

sengkak pewot nenek vouge kau kokak tulang kambeng. mengembek aku smp ke rumah. dapat bekal mkn kat umah malam tu ^_____^







9 comments:

lieyalatif said...

akak mmg supermom....masak superb! siap part time makeup lagi....terbaik!! ibu contoh!!

A.I said...

lieya,
elehhhhh kau jgn nak up up aku sgt le lieya wei. segan je. mana boleh lawan kau, kau lagi superduper mom ^____^

deaf-angel said...

Wahhh healthy food ye kau masak. Lemak taruk pucuk, ada ulam2, sop sayo lagi...

A.I said...

deaf-angle,
healthy food ke tu beb? tak terpikir lak aku. hehehe....

deaf-angel said...

apa eh word tu? makanan seimbang gitu? hahh....

A.I said...

deaf-angle,
oooooooo...kiranya maksudkan ni cukup le sayor, ulam, daging, ikannye kan? ala2 piramid makanan tu. hahahaha..

azlina aliuddin said...

OMG!!! Meleleh tgok lauk ko masak terutama sekali masak lemak ko tuh.

A.I said...

Iena,
hahaha...aku masak tu pun sbb teringatkan masak lemak kau ngan mak punye ;) mmg thorbaek (bak kata mat rock deaf angle atas tu)

Chean Tupperware TP said...

masak lomak yang paling sodap tu...

klik klik (^_^)