12.5.14

::HARI MAMA SAYE::

12.5.14

Pepagi bangun terkejut tengok ada surprise dari anak2 atas meja. Pandai betol along jadi mastermind adik2. Maceh along ^_____^ yg sebenornya, aku ada bangun kencing kul 3pg, tp dek kerana kepala mamai2 lagi..dlm gelap tu aku mmg ada nampak mcm ada butir2 atas meja makan. tp siyes aku ingatkan si kaman terbasuh gegula bebudak dlm mesin kain ke apa, so kononnye dia tabur atas meja nk keringkan (giler mamai smp gitu skali aku pikir) :P rupanya jenoh along tunggu aku masuk tido mlm tu. Patut le dia sorang je yg berjaga lagi tunggu aku tengok tv. rupanya dia dah menongkat mata lawan mengantuk nk menyusun benda2 tu atas meja. hahaha...sian kau long..

Bebudak tu beria menulis mcm2 ucapan time sabtu mlm masa aku sibuk siang ayam kt dapor. Dowang adik bradik buat kt dlm bilik along. alololooo...kiutnye. Terharunya rasa. Giler touching bila baca satu-satu ucapan dari anak2. Mama sayangggggg Along, Angah, BB & Adek. Semoga anak2 mama menjadi manusia yang terhebat & terbaik..InsyaAllah, mama doakan semua anak2 mama berjaya :)


cutenyer..

 
kisses susun bentuk love bagai ;)

'Sedetik Lebih' - dari along

maap lah anak2, mama kowang mmg over react sungguh!
dengan taik mata, air liur basi berselepet kt pipi lagi..
(tp mama sempat dah lap ngan baju) hahaha

kenyang pepagi buta dah kene suap ceklat dari anak2


..tak nampak adek nande mama..

 
alolooo..angah paling teruk nanges. 
dia mmg hati fragile :)

dalam kotak ni, penuh kad2 ucapan dari bebudak tu..
aku ingat nnt aku nk tampal kt 1 board, jadikan kenangan :)


Lps berkubang dgn bebudak skali ngan air liur basi, trus berperang kt dapor masak mee kari penoh kaseh sayang utk mak terchenta. Aku masak piuk besar, bagi kt ema skali. yelah, dia pun kiranya mcm mak jugak lah pada anak2 aku kan. dia lah yg bela anak2 aku dari kecik time aku gi keje..mendapat lah kau mee kari hepi mothers day ema oii. hahahaha...

1 set utk mak, 1 set utk ema
(set bagai ko pompuan) :P

puas ati kalau masak sendiri kan? nk masuk banyak mana minatang pun ikut suka hati!

 
tudung + ceklat utk mak. yg lelain tu adik2 aku yg bagi.
time ni pagi lagi masa hntr mee kari tu, aku ingat nk singgah semula rumah mak skali ngan bebudak time nk kluar tghari tu. Boleh la amik gambar skali cantek2. skali...tak jadi lak nk menyinggah. huhuhu..
mak sempat amik gambar dgn si kiki yg sibuk nk cium mak je :P


 Tengahari bawak bebudak gi library pulangkan & pinjam buku baru. 
Pastu gi main kt Titiwangsa smp ke petang... ^_____^


9 comments:

cikbedahlaser said...

selamat ari mama kak ai... u r the greatest mom ever... :)

Norma NML said...

Selamat hari ibu akak..seronoknya bila anak2 dah besar..meriah ..:-)

Chean Tupperware TP said...

lama bebbenor tak jejakkan kaki ke perpustakaan negara...dolu2 masa sekolah lah pergi...

Abil Fikri Ahmad said...

Doa anak gini untuk mama dia PASTInya tidak akan ALLAH tolak..InsyALLAH.

Emy Omar said...

Semoga anak-anak kita terus menghargai dan menyayangi kita sampai mereka dewasakan kak..aku kalau bab2 macam ni laju je nak touching.Banyak nau tengok drama melayu kan hahahaha

deaf-angel said...

wahhh meriahh!!

azlina aliuddin said...

beshnyerr! Bertuah ko tan, bijak anak2 buah aku amek hati mamanyer.

A.I said...

Alhamdullilah...sama gak utk kowang ye, selamat hari ibu

(utk geng2 ibu je ye, yg mat rock, chean + lalink abil tak termasok hokeyyy..hehe)tunggu ada Hari Lelaki Sedonia nnt baru aku ucap :P

paNavia said...

So sweet la anak2 u..

klik klik (^_^)