10.6.14

::JOWO::

10.6.14


Sabtu & Ahad haritu aku tukar mood dari manusia keliwon jadi robot kiut (nk gak kiut tu :P ). Pepagi buta kul 5 aku dah bangun masak nasik & telo dadar. Mkn anak branak sebelum bertolak gi mekap anak jiran bertandang kt Sungai Besar. Mak oiiii....jauhhhhhhhhhhhhhhnye! Tp luas la mata tengok pemandangan. Memasing menjakun tengok sawah padi. hek hok :P


sampai2 je kat sana, tuan rumah trus ajak kami makan dulu. ek elehhh..kalau tau seawal gini dah ada jamu nasik, idak le aku masak dulu kt umah pagi tu...kami ratah lauk2 je..lauk pauk org jawa ^_^ 


kowang mesti dah penah dengar Homestay Hj Dorani kan? ha...yg kawen ni anak lelaki owner tu le. Makcik pakai tudung kuning tu tuan punye Homestay :) baik & peramah sgt2 makcik ni...


pestime mekap client kat tepi sawah. angin mcm ribut taufan uols! terpaksa kami duduk bersila masa nk pasang bulu mata. berterbangan bebulu uols :P


pemandangan indah...bestnye kalau dpt rehat2 kt sini..




dari Sg Besar, aku cicirkan laki aku kt Kota Damansara pulak. Dia ada keje, kene amik bos sefamily balik dari umrah. Lps tu aku teruskan pemanduan (ewahhhh) menghala ke Klang. Kami berkampong kt sana pulak. Client ada sediakan bilik hotel. Syukurlah, idak le aku kehulu kehilir sbb nk kene mekapkan client aku ni nikah, berinai & sanding skali ahad tu..


baik sesangat Tiqah & familynya..org jawa jugak, campur lak dgn negeri sembilan. mmg kuatlah adatnye ^___^
Ptg lepas mekapkan nikah Tiqah, aku berkejar gi kutip kaman kt Shah Alam bawak ke Klang. Smp kt hotel, aku trus bersiap2 nk mekapkan Tiqah untuk mlm berinai pulak. Adek tinggal ngan abah dia kt hotel. Adek tu pun boleh tahan letih gak tu. Kalau ikut aku g mekap kang, mau meragam..


amik kau dik! merasa sgt kau aku tepekkan mekap ala2 klasik. haha... i likeee ^____^
mmg dia pun request nk klasik gini..




siap berarak naik tandu keliling taman ha..meriah!!
tambah meriah dgn bunyik bom! takutnye aku, beso2 mercun bunga api mlm tu. smp ke bawah pokok aku lari nyorok :P


amboiiii...dapnye anak branak ni tido. 
Ahad tu pulak sambung mekapkan tiqah utk sanding. kalau kowang nk tengok, gi le kat blog mekap aku tu..


adek sronok beronok2 dpt tido kt hotel.
tp tak brape best la sbb tak cukup anak2 aku...huhuhu


amboiii dak along, dah menurun mekap org ;)
ni mak sedara tiqah kalau tak silap aku. mintak along tepekkan esedo kt mata dia..sib bek menjadi. hehehe..


sengeh ketat nama diberi..dah keletihan mak nyah hey!
tp mak kene gigih nyah, demi rezeki anak2 ^_______^






4 comments:

deaf-angel said...

eh tadi aku type hilang?

aku cakap lawa2 gambo.
also, penat sikit takpelah, endure.

A.I said...

deaf-angle,
betol ke yg td tu kau taip kt sni? ntah2 kt tingkap lain kot..hak hak..
ye, takpe penat skit..saje aku nk merengek2 ngan kowang kt sini. haha..

azlina aliuddin said...

Alhamdulilah..murah rezeki ko tan. Mengigih demi anak2 tersayang. Makeup pon cantik sgt2..Chiyokk tan! Lebiue..muahh2

A.I said...

Iena,
hehehe...Alhamdullilah. bleh simpan utk raye kt melake nnt kan? :) lebiu too..muahhhhhhhhhh

klik klik (^_^)