6.4.15

::JOM TENGOK WAYANG::

6.4.15


Rasanya minggu ni mcm takde rehat sgt pon. Jumaat mlm, aku gi mekap kt Kuang. Under pakej si AJ. Beria aku lewat petang tu ikut jalan belakang, kononnye nk lari dari jem. Merasa la ikut jalan lopak2 kat sebelah kilang simen. pastu duk terjerit2 aku 2 beranak ngan si along bila berselisih dengan lori kat jalan kelapa sawit yg sempit & takde orang tu. Udah le kat tepi tu gaung. Mmg kecoh tul dlm kete. haha..tp lega bila dah smp kt area estet sebab kiranya dah masuk jalan kampong. Mmg berbaloi la lalu situ walaupon agak scary sebab kalau ikut jln besar kt Sg Buloh tu kompom2 kami x sampai lagi. huhu..

kekecohan dlm bilik panten

 napelah ko putih melepak2 sgt ain oiiii...kulit sama kaler ngan baju. eh, tak bleh jadi nih. nak makan Qu Puteh la. (harapannnnnnnnnnnnnnnn) hak hak


ko mampu kayuh beskal, beli hayam kat dlm tesco? ;P
ni beskal lipat. selama ni mahal giler rege dia. tup2 sabtu tu gi tesco tengok murah lak. beli ajelah utk bebudak tu. abis duit mekap mak ko nak. hak hak. 
lps ni senang la nk angkut gi men kt taman. takyah dah nk sewa2 bagai. bawak je sendiri punye.. :)


Hari sabtu tu pulak pepagi buta dah bangun, siap2kan Angah gi tuisyen kt skolah. Abahnye la yg hantar. Balik tu trus kami anak branak kluar balik. Kononnye nk gi minum bekpes & gi beli hayam kt tesco. Tp amik ko! sampai ke ptg tak balik2 rumah. Dgn memasing tak mandi. Yg amponnn..masam semuanya :P Sbb bila dah kluar tu, terpikir lak alang2 baik settlekan trus apa yg patut. Lps bekpes, kami gi tesco beli barang dapo, pastu gi tukar tayar kete. Teruk sgt kaedahnye. Dengan bunga dah botak licin. Tu pon tayar yg bengkak tak dpt tukar lagi dengan yg baru. Tu tunggu ujung bulan ni pulak la. Bajet dah ciput. Tayar bengkak tu kalau boleh sapu ngan minyak panas kan senang. eh, ok2..tak lawak :P Lps tuko tayar, trus berkejar gi amik angah kt Bkt Rawang Jaya lak. Time tu memasing pon dah hangit, dah kebulur..so, singgah la mkn nasik hayam kt simpang trafik lite kt Sg Choh tu. Sedap ooo nasik hayam dia. ke... sebab aku dah kebulur? hehe. Blk tu mandi2, terbongkang anak branak. Keletihan. BB & Adek je yg tak sedor dunia..sibuk men beskal baru. Jakun la memula beli ni kan. Gasak la kowang nak. Mama nk membuta je time tu. Tak cukup napas aku rasa. Pastu lps Maghrib tu kami kluar ke Aeon rawang pulak. Nak tengok Home kononnye. Skali...tiket abis. Sentap la dak BB sebab tunggu dari minggu lps lagi. hahaha...kesiannye. So, aku beli jelah tiket utk ptg Ahad punye...

Smalam gigih anak branak gi balik ke Aeon tu tengok Home. Mmg best la citer ni. Kelako ada, sedih pon ada. Byk jugak pengajaran yg boleh kita tgk dlm citer ni. gud...gud..tak sia2 gi tengok.


our bodyguard ^_^


kami dgn Oh & Pig
Omey angat2 nih!

x mo mkn nasik..


mama punye pon kowang bedal..huh


budak noti

Angah + Mama + Along
geng gosip & geng gadoh

kita sudahi dengan gambo kari pala ikan aku smalam. heh heh.. 
rezeki ooo..madam kaman bagi 6 keping kepala. tu yg aku masak kari. biasa kari aku pekat, tp smalam aku try buat yg cair. perggghhhhh...thorbaek. sodapp. eh, terpuji lauk sendiri lak. ngeeeeeee..

ok, tu je yg nk aku riakkan buat masa ni. bubyeee...



4 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis AI,
apaaaaaa????
beskat lipat???
he3

Ibu n Abah said...

Tetejut akak Ai
Masa tgk gambar anak2 kat poster Home
"Eh.. Kan anak Ai 4 org jer kan
Apasal nampak 5???"
Lama akak renung..
Mak dia pun ada dalam gambar tu....
Hai....
Ainmmg dah macam adik beradik dgn anak2 Ai

A.I said...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH,
muahahaha...dgn aku je ko dpt dengar beskal lipat tu ;P

Akak,
ish akak ni. rabak trus spender ai kak oiii. hahahaha ^_^

mamabeauty said...

saya baru tgk citer Home tu smlm with my daughter.. best kan ,, terharu pun ada relationship gitu

klik klik (^_^)