28.4.15

::SATE FEBERET::

28.4.15


Giler lama ko tak hapdet pompuan! choi sgt nih..kowang kalau nk tengok aku hapdet gegambar, gi jelah kt ig.AIZAH_ALIUDDIN. Situ kan senang. Amik gambo - letak caption lebih kurang - upload - siap dah. dasar pemalas ;P

Ni ha..aku nk kaborkan tempat aku mkn sate yg kene ngan tekak aku & rasanya ini sate yg tersedap kt rawang. siyes la..kompom lagi sedap dari sate kajang pak malau kajang melipat tu. rempah dia..daging dia..lemak dia..perghhhh..thorbaek la. Aku ni spesis yg kalau mkn sate, mmg tak kan makan yg ayam punye. ntah nape. aku lagi suka daging. kalau ada perut lagi best aku bedal. lelagi perut tembusu. huwaaaaa..sedapnya! Tp kat sini ada daging & ayam aje. So, utk aku mmg daging la. sambil mkn, sambil cocok nasik impit dia yg lembut tu..hoho

Tempat ni dekat je ngan rumah aku. Satey Kajang 1917 ni stall je. Kira mcm dia tompang niaga kat kedai tomyam. Walie Tomyam nama kedai tu. Meriah ngan bendera kelantan FC. Makanan kt situ boleh tahan sedap gak.  


ini lah stallnye...kemas & bersih je kan.. :)


tu diaaaaaaaaa....! (tertelan2 airlior)

along mkn nasik goreng pattaya


BB + Angah aku tak ingat lak dowang mkn apa. x sampai lg makanan time ni


ko ni Dek...mmg ratu telo la. nasik tu dah ada telo pon nk jugak telo mata. kalau kt umah tu pon sama bebudak ni semua. Masak la lauk apa pon. Tp telo mata tuler yg paling win skali. haha..

mak sapelah ni ha? sampai juling bijik mata.. 
aku mmg kebulor tahap gaban time ni. baru habis cuci dare. kebetulan siap awal haritu, trus la usung bebudak gi makan.


oh sate.. till we meet again! please wait for me..muahhh

2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Satay kajang memang popular dari dulu lagi kan.. Aizah..
Sekarang satay samuri tu dah ada dimana-manan :)

deaf-angel said...

Tempat aku ada satay kqmbing. 1.20RM satu cocok. Lidi diwarnakqn merah.

klik klik (^_^)