24.2.11

::GENG HANTU RAYA::


SELESAI dah ngemas tangga bawah ni. Sib bek ada abe2 dari Indon + Bangla tlg kemaskan sekali. Kalau x, mau terkeluar peranakan kami. Byk dokumen yg nk kene buang sbb abis kene makan dek anai2. Bila dh buat keje lebih skit, mula la agenda kami mengepau manager. Kali ni tokei buat gaji yg jd mangsa. heh heh...dpt kami mkn mcD free harini. Alhamdullilah...x sia2 berkubang ngan habuk td ;P (tp ni badan dah sakit sengal2, ngan napas pendek..rasa cam nk pitam je) isk...sok mc la. ngeeeeeeee

Semalam aku blk lambat. Laki aku stuck jem kt mrr2 menghala ke Kepong tu masa nk hntr barang (lori). Khabarnya ada xcident mati kt Manjalara tu. Makanya, tggl la aku sengsorang kt opis ni menunggu dia. Sebelom ni aku dah biasa tunggu. Kadang tu smp kul 9 lebih pon pernah. Tp dh lama la x blk lmbt cm semalam tu. Memula tu cam biasa la. Aku ni kan ala2 berjiwa kental mereng, jd idak le ada perasaan takut.

Masa aku tgh boring layan tenet, tetiba tinga belah kiri aku terkatup. Bukan berdesing tu tau...tp rasa cam ada benda tutup. Dan2 tu muka aku rasa cam kene tindih. Seolah2 (kuar dah ayat novel aku), macam ada muka/tapak tangan yg menempel kt muka belah kiri aku ni. Aku apa lagi, mmg rasa lain macam le. Aku try lawan gak. Aku tolak badan aku ke belah kiri smbl goyang2kan kepala aku. Bila aku duduk straight balik, dia menempel lagik! isk...ni yg aku rasa nk marah ni! Tp marah dlm ketakutan la. Boleh gitu?? hehe..Aku buat2 tolak2 ke tepi, pastu aku bangun. Aku saje sebut "haihhhhhh"! kononnya marah la. Aku ni tgh uzur, nak baca pon aku baca dlm ati je. Pastu aku dah rasa kat area meja aku dah lain macam. Ala..kalau org yg dh biasa kene kacau musti tau rasa dia camne. Cam bilik ni makin mengecik cam nk himpit kau. Ha...paham? tetiba rasa surammmmmmm je bilik opis ni. Aku shutdown pc, pastu buat selamba g jamban. Apa2 pon kene kencing dulu la. Jenoh lak kang kalau rasa nk kencing, mana buang. Aku mmg rasa benda tu ikot aku. Aku buat dekkkk je lg.

Dah siap sume, aku tutup segala ekon. Ni masa yg agak tragik la skit. Time aku tutup lampu.. Gulap Gulita mak!!! ok..relax2...time tu pulak la baru aku prasan sebelom ni aku extra lock pintu. Meraba2 la aku dlm gelap tu carik tombol pintu belah atas. Then, baru aku flash card. Kau tau apa?? flash card aku error! (ni sume dlm gelap). Jenoh la pulak aku nk meraba dinding nk carik tmpt tekan utk bukak pintu tu. Mau ada yg teraba muka hantu ni kang. Adoiii...last2 jumpa gak butang tu. Trus aku kaluar. Dari tkt 2 nk ke tkt 1 tu ok lg. Tp bila nk turun tangga dari tkt 1, aku dh rasa semacam balik. Ayoyo...apesal tetiba tangga opis aku ni nampak scary? sumpah mmg semacam ok. Surammmm...kelammmmm...rasa cam jauhhhh je nk turun. Dah le gelap kt bawah tu. Wiring kan tengah berserabut kt opis aku ni. Dah nama pon renovate. Yg ado la. huhuhu...

So, turun la aku ke tangga bawah tu. Adoiiiii...lamanya aku rasa. Mmg kompom la aku kene kacau kt tangga tu. Tp aku buat dek je. Ingat nk amik gambar kt tangga. Tp kang buatnya tetiba time aku tgk blk kt camera tu terjojol muka dia camne? kejung aku kang. ish..


gmbr google
tangga opis aku lg panjang dari ni!


Bila aku selamat smp kt bawah, aku trus bukak pintu kayu tu. Tp grill aku biar lock sbb laki aku lmbt lagi sampai. Sib bek la kt luar tu x sunyi sgt sbb org2 Skop baru blk dari shooting. So, ada la 4/5 org tgh bergosip2 kt bawah tu. Adalah dlm 45mnt aku tunggu laki aku kt tangga tu. Abis berpeluh celah2 kangkang aku kepanasan. Try gak layan tv kt enpon aku, tp x feel. Aku lg feel dengar gosip dari 'artis' Skop yg duk kt luar tu. heh heh..

Yg sebenornya, ngan laki aku pon aku lom sempat criter lg. Blk smalam smp umah trus angkut bebudak tu turun g makan. Time makan lak 'battery' aku dah low. Takde napsu nk bercerita. Blk ni nnt aku soh abg kaman bukak blog, baca la sendiri kt sni apa yg jadi kt aku. ekekekeke..

Ala, ni pon idak le seterok yg aku penah kene time kt opis ni. Dulu aku siap nampak lg benda tu. Sumpah tau..slow motion je dia bergerak. Kepulan asap yg macam casper tu. Aku tengok smp le dia hilang msk dalam dinding. Pastu aku sambung blk buat keje. Yelah, kalau nk lari pon nk ke mana kan? harus la aku tunggu. Kalau dh tak tahan baru aku kuar dari opis. huhuhu...

Agaknya yg semalam tu dia rasa sedey kot sbb aku dah nk pindah turun ke bawah. Ala, duk la kau dendiam kt atas ni. Bleh tlg jagakan dokumen2 ni. hehe..



tp, kalau nk ikot turun gak..
kene interview dulu ye!




23 comments:

mama alyn said...

adoiii..k.ai, buat alyn tgk bulu rome je tau...dah al tinggal sorg je dlm opis ne..:(

el said...

seram giler aku bc..berani betul kau
nape x tepon abg kaman..then ko tgulah kt kedai mkn mn2 kt situ takan xde...
lgpun kt building tu xde ofis lain dah ke...jiran2 yg lelain...seriau lah weiii
aku pun penah gak stay kt ofis ni..tp dlm takut2 kebal gak taw...hai jgn cite lah ..sat lg mn tau one day aku kena...x tau nk ckp cam mn :)

Eye_nee said...

Kalau akk lama dah akk tunngu kat luar tu jer Ai...tak brani aku der...

eLYies said...

hish..GERUN..kalo yies lama dah blah..hahahaha

A.I said...

MAMA ALYN,
CUBA KAU TOLEH KT BLAKANG TU! miahahahaha

EL,
KT AREA OPIS AKU NI MMG SUNYI JE BELAH MLM. KEDAI MKN SUME DAH TUTUP. YG ADA PON KENE MENAPAK JAUH (kt area umah ila). BAHAYA KALAU AKU KUAR DOK KT LUAR OPIS NI. AKU LG TAKIT KT ORG JAHAT DARI HANTU. NAYA JE AKU KANG! AKU KAN JELITAS. kahhhhhhhhh

EYE_NEE,
KT LUAR OPIS NI MEMALAM LG BAHAYA KAK oiiiii....

YIES,
KAU NK BLAH KE MANA YIES? DARI KENE CULIK KE...RAGUT KE...BAIK DUK DENDIAM KAU SITU. KWSN OPIS AKU NI BILA MLM MMG SUNYI SEMACAM. huhuhu...KALAU ADA PON STAFF2 & ARTIS SKOP JELAH..

rina a.k.a jaijina said...

giler seram..ni nak bace sangat, tp kang malam nak kencing pon takot..

nome said...

umang aiiii!!! berani tol ko tgk je benda tu lalu lalang...siap berasap2 lak tu...pastu tembus dinding...kalau aku? sure aku dah terkangkang2 lari...seyes aku takut ooo dgn benda2 halus nih...jgnlah kaco dan jgnlah muncul...aku nih harapkan badan je beso..tp ati besar kuman jer...wakakakkaa

Shorbaini said...

wei wei
ni yang buat aku pun seram duduk sorang2 kat opis ni
dh la ku selalu balik lambab tunggu laki aku. ohlololo

A.I said...

RINA,
SANGGUP TAHAN KENCING SBB TAKOT NK BANGUN KAN? hahaha...NNT LAIN KALI AKU CRITER PSL AKU NGAN 'BENDA' NI KT UMAH. LG HEBAT oooo!

NOME,
AKU BUKANNYE BERANI. TAKUT JUGAK. GILER KAU X TAKUT? TP NAK LARI KEMANA? KADANG NGAN BENDA NI KITA KENE LAWAN GAK. LAGI KITA TAKOT, LG SUKA DIA NK SAKAT KITA. huhuhu...

SHORBAINI,
BAIK2...MLM NI MLM JUMAAT...LG RAMAI BENDA TU BERKELIARAN. miahahahaha...

Nur Syafawati said...

adoiyaii..scary ok!!nak terkeluar kencing aku bace cite mistik ko ni kak oiiii..adehhh..sanggup ko penepek kat situ lagi??ishh..kalau aku dah lari x cecah tanah dah tu..uwaaa...eh kak..ntah2 yg menepek kat pipi ko tu..ANTU KAK LIMAH BALIK OFIS X?WHAKKAKAKA(NAK SEDAPKAN ATI SENDIRI YG TGH TAKUTz)

Bibu said...

eh bab asap2 itam tu dah cam citer lost plak heheheh..

Softtouch [Hanim] said...

seram kak bc cite akak nie...sejak kebelakangan nie byk plak sy dgr cite antu..kat opis sy pun ada yg cite hantu..ada dengar mcm2 lah..takutnya..

yg akak nmpak antu tembus dinding tu lagi menakutkan...takuttttt

Ibu n Abah said...

Ai...
mmg Ai lg verani dari akak..
kalau akaklah..
either
1. dah kejung
2. pekik melolong mintak tolong
3. pura2 mati...

A.I said...

SYAFA,
wakakakaka...KAU GILER? TU KAN MLM. MANA AKU NK LARI? LAGI BAHAYA DUK KAT LUAR TU. AKU KAN CANTEK. KALAU ORG JAHAT CULIK CAMNE? kahhhhhhhhh

BIBU,
NI LG DASYAT DARI CRITER LOST TU ;P

HANIM,
YG TEMBUS DINDING TU X NMPK CAM HANTU PON. NAMPAK ASAP BERKEPOL2 LALU SLOW MOTION GITU. TU SBB AKU BLEH TAHAN LG. KALAU TIME TU YG TEMBUS DINDING JENIS NGERI, MMG KOMPOM AKU KEJUNG!!!

AKAK,
YG NO. 3 TU X BLEH BLAH LA KAK! wakakakakaka...PURA2 MATI? wakakakakaka...LG BENDA TU SUKA INGAT DAH NK DPT KAWAN! hahaha..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

hayooooooooooo , scary ok cite mak hayam nih ..... jgn la jd kat ofis a.mi , mau awal2 a.mi memengsan kan diri serte merte !!! @ belari lari anak sambil kencing berteraburan ... huhuhuhuhuhu

A.I said...

AJ,
JENOH LA CLEANER NK MOP KENCING KAU!! wakakakaka

siti said...

berani ke akk nk interbiu antu..ekeke

ieda said...

fuh!!!....kalau akak mau pitam kat situ...pastu takdak pasai nak stayback lg dah...
masuk kategori berani lah AI ni..

Rina277 said...

gilo la AI..bapak seram..siap memain kiss pipi lak dia..antu jantan ko apo tu..pastu ko siap leh slamber gi jamban..xde makna la klu aku nk ke jamban bagai..buatnyer tgh best duduk dia toing dr atas kepala n say hai..x mati ternganga aku..lagi satu klu aku jd ko xde aku nk tutup lampu tu der..mau aku tgu laki pastu ajak dia teman naik atas balik tutup lampu..hahaha...

Syerah Omar said...

gila berani.penah dulu penakot sgt sampai aku kencing dlm tepawer eksrem putih yg bulat tu.time tu bwk masuk cempedak goreng.abih makan,buang bijik,kencing dlm tu.nampak tak ketahuan tp tu la dah takot nak ke jamban.kahkahkah

penah rasa kena tindih tu.penah gak rasa mcm ada kucing benapas dtg ke muka aku padahal mmg takder kucing pon dlm rumah.pastu dia lompat2 atas katil.hahahhaha..hrp2 kat kuwait ni x de la hantu.

Syerah Omar said...

akak,citer la lagi.suka nau baca ni.hahahaha

Tini said...

kahhh!! kena interview tu yg tahan tu ai!!

A.I said...

SITI,
SEBELOM DIA IBNTERVIEW AKU, BAIK AKU INTERVIEW DIA DULU! muahahahaha

IEDA,
BERANI2 TAKOT GAK KAK. AI SUKA NK TAU. TP JANTUNG MCM NK MELETOP DAH TAHAN TAKOT. ngeeee

RINA,
wakakakaka...KAU SAMA NGAN AMOI ACCOUNTANT KT OPIS AKU NI. DIA PON CKP BENDA YG SAMA GAK. SUH KAMAN NAIK! hehe

SYERAH,
KAU MELAMPAU TAU!! SMP KENCING DLM BEKAS ESKEM TU. wakakakaka...(NI AKU GELAK SMP RASA NK TERKENCING PULAK HA...GILO) ^-^
NNT AKU CRITER LG PSL HANTU2 YG PENAH NK BERKAWAN2 NGAN AKU YE. heh heh...

TINI,
DAH...MCM NK SGT IKOT AKU TURUN BAWAH. HARUS LE INTERVIEW DULU. KALAU SETAKAT NK MENYAKAT AKU TAKYAH LA. KENE RAJIN BUAT KEJE BARU BLEH. haha...

klik klik (^_^)