20.7.11

::EPI 4th BESTDAY ADEK::

20.07.2007


Cantekkan tarikh lahir Adek? ^____^ Dia lah satu2nya anak yg paling senang aku branakkan. Yang lain rasa mcm nk terputus nyawa! Agaknya Tuhan nk kasi aku merasa mcmana rasanya 'branak mudah'. Yelah, ni le anak aku yg bongsu. Dah xde yg lain. Aku kan dh x boleh nk branak lagi. huhuhu...


Ptg ms hari nk branakkan dia dulu aku drive kete sendiri g amik si kaman kt tmpt keje dia kt Bt Caves nu. Sebelom tu aku siap singgah kedai beli air kotak milo bebanyak + roti. Takut kebulur lak time nk meneran tu nnt. ngeeeeee. Pastu relax2 dulu kt spital. Beramas mesra ngan kwn2 kt wad, borak2, gelak2...pastu dlm kul 3pg aku rasa mcm sakit kuat ngan tangan gigil2. Aku turun katil g ckp ngan nurse, dia cek jln kata dah 7cm. Bleh msk labour room. Sempat gak la aku call laki aku sbb biasanya mmg dia akan teman aku branak. Aku ingatkan dlm 3 jam lg aku branak la. Skali...dari atas kusi roda tu aku dah rasa kepala si Adek mcm nk tersembul kluar. Gamat jap bilik bersalin tu sbb aku x stanby apa2 pon lagi. Berak pon x. Aku pon x prasan bila masa dowang tukarkan baju. Tau2 aku dah kangkang atas katil tu meneran! Kejap je, kul 3:13pg, terkluar le si Ainnur Elysha. hehehe...13 minit je amik ms dari dlm wad - bilik bersalin - branak
^_____^ Alhamdullilah. X sempat laki aku nk temankan. Masa dia smp tu aku dah kluar nk msk wad blk. Misi2 dlm wad pon sume terkejut sbb aku dah selamat branak. x smp sejam dah blk ke katil. heh heh...


ini le budak yg senang diberanakkan & senang dijaga itu



Kelmarin dia dah siap warning aku. Katanya nk potong kek lagi. Aritu potong skali ngan si Aiman + Fawza. Ni dia nk potong kek sorang2. Pastu siap mintak 'kek besar' (secret recipe). Yang Ado nak oiiiiiiiiiii... Bila aku bincang2 ngan kaman smalam, dari aku beli kek rege nk cicah $100 tu, baik aku beli benda yg boleh nampak. Dh le kek tu dia mkn sesudu dua je. (yg over, mak dia la kan..) Last2, on the way blk umah dari dating2 ngan kaman smalam tu trus kami singgah kedai beskal. Dia mmg dh lama idam beskal org besar. Takmo yg roda 3 tu. Ye tak ye lak mak kau ni Dek. Kau tu bukannya budak 2thn. Dah 4thn, badan lak besau dari kakak2. Isk. Akhirnya, belikan la dia beskal tu. Rege RM190, punye la aku pujuk rayu smp melutut2 (tipu) last2 apek tu kasi diskaun RM160. Ha, trus amik masok dlm Cik Kia! hehe...Bukan men sronok bukan kepalang dia dpt beskal tu. Dipelok2, dicium2nya beskal dia..hohoho..

agak2 kowang, sape yg merajuk smp masok dlm selimut tu?
BB!!
dia x bleh terima bila aku ckp soh dia kongsi naik dgn adek.
sebabnya, beskal tu kaler pink! dia nk ijau (Ben10). Adoi la anak. Nk memujuk punye psl, aku janji akan beli beskal ala2 boboy utk dia bila ada $ lebih nnt.
"bila?"
"lagi sebulan" "sebulan tu lama mana?" "errr....smp mama ada $" ;P


budak yg hepi giler2 dpt beskal


beskal ni mahal skit rege dia sbb guna rim moto.
(mahal la bg aku yg sengkek ni ;P)
tahan lama, kata apek tu..


ini le keje dia smalam, kejap2 dia pelok, kejap2 dia cium. dari dpn nk kencing kt dapor pon nan sejengkal tu dikayuhnya beskal. tido pon angkut bwk msk bilik. pastu kang dtg kt aku meleser2 cium2 aku
"time kacih mama, belikan adek beskal cantek. cantek mcm mama jugak"
- aku cantik mcm beskal. harap maklum. sekian, terima kasih.


20 comments:

adarnadzmie said...

eppy bufday to Adek... moga jadi anak yang baik buat mama....

sukanya Adek dpt basikal pink...hehe

Marina Monroe said...

Salam Ai, memang seronoklah dpt hadiah beskal..cantik anak bungsu Ai..Alhamdulillah..

kakngah said...

happy birthday sweetie!

dpt beskal, terus lupa kek beso... kehkhekeh!!

nome said...

happy birthday adek! ko mmg la anak yg comel...ko la penghibur hati mama dan abah...jadilah anak yg baik dan solehah ye nak :D

cantek beskal yg mama ko beli tuk ko dek...main leklok yer...wajib cium mama beratus2 kali nih...ari2 wajib puji mama ko tau dek...ekeke...

Ibu n Abah said...

Ai..
dah namanya emak...
tak boleh tidak penuhkan jugak hajat anak...
sama scenario masa Ain dpt laptop, aisyah menangis merajok.... hehehehehe...
Adek mmg comei....

Jiejah @ Iza said...

hepi besday dek ,mama kamu mmg cantik mcm beskal ekekekeke

Atie said...

makin besar makin cantik la si adek nie....hepi bufday ya...moga jadi anak yang solehah.....aminnnn....:)

deaf-angel said...

merajuk? haha..
ko belikan la BB helicopter Ben 10 satu haha. Boleh terbang punye.

Apa pun happybesday adek. Smoga menjadi anak yang berjaya di masa depan.

kaklong said...

hepi besday sweetie..!



tahun depan mintak motor plak yer dik...!
hehgeheheh!

CathJ said...

Happy birthday to your princess... puteri mana yg nak BEN10 tu??? hihihihi...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Meriah uoollzzz , beskal Pink lagi .... ade yg kene hambik ni nanti . lalalalalalalala

shiori_LA said...

Selamat harilahir adik semoga panjang umur murah rezeki...jadik anak yang solehah...Aminnn

Fiza Nordin said...

aishhhhh mak mertua lupa bday menantu. ish2 nak kene babap mak mertua ni ek....

epi besday cayang.... mierza pun wish same ni.... moga bukan hanya jadi anak yg baik tapi jugak jadi menantu yg beriman ye... amin!

Syerah Omar said...

agaggaa..pengsan gelak.adek2..cute sungguh le kamu.

tapi kak part nak tolak ke labour room dah rasa kepala tu aku pulak tekomut2 rasa mcm nak teberanak.bleh?hahahaha..giler mudah..syukur Alhamdulillah ye kak.tapi tahun nih,mmg cantik sgt le birthday Adek punya tarikh:D

Rizawati Abd Rahman said...

eppy bday adekk!! umang aii.. dh anak daro dh ha! santek mcm mama eh gak la..

yanie anuar said...

salam kenal n follow..anak boy i sebaya dgn anak u la..

A.I said...

KENGKAWAN,
MEKASEH PD SEMUA YG WISH & MENDOAKAN ADEK. LEBIU ALLS!! ^_____^

hakak CNN said...

Hepy besday Adek,jadi anak yang baik yer yunk..besar nanti tolong mama ngan abah,doakan utuk mama ngan abah selalu tau..

ieda said...

happy birthday adik...
syahdu2 akak baca entry ni kat perenggan bawah tu...tetiba ayat AI yg last tu buat akak gelak dekah2...hahaha...

Wanniey said...

"time kacih mama, belikan adek beskal cantek. cantek mcm mama jugak"
- aku cantik mcm beskal. harap maklum. sekian, terima kasih.

tergelak saya kak ai.. tp saya perasan ade air mata bertakung kat mata saya ni.. huhu syahdu.. bestkan bila anak menghargai ape yg diberi.. teringin nk rasa perasaan tu sebetul2nye.. baca tulisan org pun saya da syahdu2, apatah lagi nnt bile dah ade anak sendiri.. :)

happy birthday adik.. :)

klik klik (^_^)