28.7.11

::UMAH vs SPITAL::

BB + Angah + Adek + Aku sume pakat berdemam. Si Kaman pon dh nampak ada unsur2 nk demam jugak tu. Tp larat lg g keje. Buat masa skang ni Along je yg terselamat. Elok gak tu sbb skang ni ada trial UPSR. Ptg smalam Adek pulak demam skali kluar c.pox. Tp aku rasa dia x teruk sgt mcm BB & Angah. Adalah dlm 6/7 ketol je kt muka & badan dia. Angah teruk, aku dah dpt agak dah musti dia sakit teruk sbb dia mmg lembik skit. Skang ni aku pon demam skali ngan sakit badan & pewot (pakej). Jgn timbul apam polkadot (bak kata akak) kt aku udah. Haiyooo...scary! Tp elok gak bebudak ni kene skang. Buatnya kene time raya, mmg naya la wei. ish...

7 comments:

Ibu n Abah said...

Ai...
teringat satu ketika dahulu akak menjaga adik demam campak. Satu rumah kena demam berperingkat-peringkat tapi akak lansung tak kena. Tak ingat pernah kena ke tidak...
menjaga orang demam ni memang letih.. tapi bila kita jer yang sihat menjaga orang demam, akhirnya kita pun rasa nak DEMAM jugak...
Jaga kesihatan...

adarnadzmie said...

betui tu...memang demam ciken pox tu berjangkit satu keluarga kena... nak buat mcm mn sabau jer la....

deaf-angel said...

apam polkadot?

huhu.

Eye_nee said...

Selamat Melalui Hari Demam Sekeluarga...

lieyalatif said...

SIAN KO KAK...tapi senang gak kene sekali harung...dpt kite cuti sekali jek n jage dieorg...kalo lepas sorang...sorang kene tu payah nak arrange cuti..mcm lieya ari tu laaa...mule2 si mija kene...lepas 2mgu si mia plak....lepas seminggu si dayyan plak...jenuh dok kebek2 cuti huhuhu

semoga sume sihat cepat kak yeak...

nome said...

lahai...semoga korang sefamily lekas2 sembuh...

dan semoga along terhindar dari penyakit dan dpt concentrate dgn upsr dia..amin :D

NonaFauzi said...

pe lagi g cr air kelapa laa minum

klik klik (^_^)