12.7.11

::MEH BUANG ANAK DPN UMAH AKU::

gmbr pinjam dari google image ^_____^



(Metro smalam, 12.7.11)

SENTUL: Seorang pesara tentera yang dalam perjalanan pulang daripada menunaikan solat Subuh di surau berdekatan rumahnya di Taman Setapak, dekat sini, terkejut apabila dimaklumkan seorang lelaki tidak dikenali mengenai penemuan bayi di depan sebuah tadika di taman berkenaan, di sini, semalam. Dalam kejadian kira-kira jam 6.30 pagi itu, lelaki berusia 50-an itu ingin pulang ke rumahnya selepas menunaikan solat Subuh di surau berdekatan sebelum terserempak lelaki tidak dikenalinya dan memberitahu perkara itu.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi berkata, pesara tentera itu bergegas ke tadika berkenaan dan menjumpai bayi terbabit yang diletakkan di dalam beg plastik dan berkeadaan baik.
“Lelaki itu membawa bayi terbabit ke Balai Polis Danau Kota dan membuat laporan,” katanya. Menurutnya, bayi lelaki yang ditemui dibalut dengan tuala sebelum diletakkan dalam plastik itu dipercayai baru dilahirkan.

Polis membawa bayi itu ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk pemeriksaan lanjut.
“Walau terdapat banyak kesan gigitan nyamuk di mukanya, pihak hospital bagaimanapun mengesahkan bayi itu sihat. “Bayi itu kini diletakkan dalam jagaan HKL,” katanya.



Isk, kalau la aku yg jumpa..hhrrrmmmm. Rasanya aku nak main2 dulu ngan dia kot. Ntah2 aku sorok dia xmo bgtau kt polis. Atau pon, aku report ngan polis..pastu aku rayu2 la mintak nk jaga baby tu dulu. boleh ke? hehe.. Tp kannnn..mak aku x kasi aku bela baby. Haritu ada gak ckp2 ngan dia mcm nk amik anak angkat. Terjengil bijik mata si Biah! Katanya badan aku sendiri pon x terlarat nk jaga, kejap2 sakit, kejap demam..ni pulak nk jaga baby kecik. Dah tu tanggungjawab tu lain sbb kita bela anak org. Silap skit, berdosa kita. huhuhu...tp aku mmg tingin sesangat ngan baby. x kira la pompuan ke, lelaki ke. Tp kalau boleh baby boy le. Nk merasa cmne jaga anak lelaki. Takde rezeki kami laki bini. Skang ni tunggu adik2 aku bunting je. Boleh nnt aku pinjam bawak balik. eh, boleh ke camtu? ;P



13 comments:

CathJ said...

syukur lah bayi tu sihat... kesiannnn masuk dalam bakul plastik...

aku pula terhingin anak pompuan.. hahahahah..

ZanaNordin said...

aduhai kak ai
orang kemain lagi nak anak kan
dah dpt...di buang2..

hari tu pun aku mimpi ada org buang baby lelaki kat porch rumah aku kak..siap complete ngan document sumer..tinggal jaga....tp tup2 mimpi ler plak..hu hu hu hu

kakngah said...

takpe nok.. kite kan senasib.. sob!sob!sob!
sekurang2nya kita ada anak..
;)
sok2 kau terus dapat nak jantan dah siap beso. takyah ko susah2 nak heret g klenet menyunat diorang kekeke!!!

el said...

tu lah bg kt ko lg bgs
ada gak org nak jaga bb tu
g buang sng2 jek...meh sini aku nak tembak idup2 org tu

tgu naimah bunting aiii
xde lg ke dia

Ibu n Abah said...

ai...
kalau akaklah kan..
kalau orang nak buang baby...
buanglah baby BOY sahaja depan umah akak...
baby girl... rasanya dah tak mo sebab dah pernah membesarkan 4 anak pompuan... cukup2lah..akak nak rasa membesarkan anak lelaki lak...

A.I said...

CATHJ,
ALA...KAU BOLEH BUAT LG. hehehe

ZANA,
BESTNYA KALAU DIA BUANG SKALI NGAN FULL DOCUMEN TU KAN? SENANG KEJE. TRUS BELA! hehe

KAKNGAH,
haha..ANAK JANTAN INSTANT! DAH TUA2 LAK TU. isk isk isk..

EL,
NAIMAH X BUNTING LG, TP SI AJ YG BUNTING! MAKIN KEDEPAN PEWOT DIA. hahaha

AKAK,
KAN KAK? KALAU BOLEH MMG NK BOY LE. TINGIN NK RASA TUAM2 TOLO TU BAGAI. heh heh...

@e_da said...

kesian baby tu.. kena geget nyamuk dia.. kita kalau boleh lalat lalu pun nak pi bunuh lalat tu.. apa punya org la yg buang tu.. akal kat lutut.. huhu emosi.. (sebab sendiri rasa betapa peritnya nak dpt kan anak)..

Softtouch [Hanim] said...

kesian baby tu..nk tanya alah bah sy, sbb sy rasa surau yg sellau abah sy pergi jer..

sy pun kalu ada org buang bb sy nk main2 dulu pastu kalu boleh nk menetekkan dia..itu mmg hajat sy kalu jmpe baby tau...

hani@debumelukut said...

nih, kat umah akak ni ada 5 orang kanak2 pelbagai usia, yg 27 tu pun kira anak2 jugak lagi...nak pinjam ambik lah...

lieyalatif said...

mmg jahanam org yg buang2 anak ni kak...otak bangang...hish mmg emo aku bab2 nie....kucing pun tau sayang anak.....malu laa sikit ngan haiwan tu....

estee_8980 said...

syokkan ada baby..balik je keje...mesti terus cari yg tu dulu...dpt mau masam2 tu yg best sgt tu...hehe

fazilzura said...

bkn akak je nak . daku pun tingin kak .. kut2 ado plak manusia keji yg letak anak2 depa kt umah ku, aci je daku jaga.. lg2 bby gurl , tingin bangat ..

A.I said...

@E_DA,
KANNNNNN? MMG SAH TAKDE AKAL!!! KESIAN SUNGGUH BUDAK TU. TU YG KADANG ADA YG SMP MENINGGAL -____-" BENCI!!

HANIM,
SUMPAH SAMA NIAT KITA! AKU PON NK TETEKKAN JUGAK. BIAR DIA RASA MCM HUBUNGAN IBU & ANAK. SIAN DOWANG X MERASA NK MENETEK NGAN IBU =(

HANI,
huiii, KAK..YG 27THN TU TAKMO DAH LA. TU DAH BOLEH BUAT MENANTU! hahaha...

LIEYA,
KAN? KUCING PON TAU SAYANG ANAK. MMG LAKNAT LA ORG2 YG TAKDE AKAL MEMBUANG ANAK NI. SIAL SEUMUR HIDUP!!!

ESTEE,
BAU MASAM2 TU LE YG AKU RINDU....huhuhu

JUB,
ALA...KAU BOLEH JE BUAT ANAK LAGI. MCM AKU NI DH X BOLEH. huhuhwaaaaaaa....

klik klik (^_^)