24.10.11

::KURMA SI ALONG::


PEPAGI buta sebelom aku gi butik CINTA's nk mekapkan model utk outing, aku siap2kan dulu 'hawas' utk masak kurma. Aku ingat nk suh si Kaman je yg tumis. Blk dari outing tu aku trus redah nasik nk mkn. Aku tgk lauk kurma tu bukan main cantek pecah minyak bagai. Ingatkan si Kaman yg masak, rupanya Along! haha...Syabas bete! Tp yg kelakarnya, abg kaman ckp byk kali si along panaskan kuah tu. Bawang dadu tercicir lupa nk masuk la, lupa nk masuk garam la..hehe, xpe Long..yg penting sodap! Kenyang mama mkn ^______^



perghhh! terbaek!





19 comments:

sHeeMa DeaN said...

alhamdullilah... anak dara dah pandai masak.. senang akk nanti...

@e_da said...

senang kak ai lepas ni.. anak dara dah leh harap...

kaklong said...

anak dara kalong jer tak pandai masak..dan tak minat nak belajar masak...huhuhu!

gud jobs along!

Cik Nut said...

perghh...sodapnyeeeeee

Jiejah @ Iza said...

wahhhhh anak dara dah pandai masak ,pasni leh la mama jadi mandur jek hahahaha

adarnadzmie said...

senang ko ai dah leh harap yer anak dara ko tu... leh masak bagai... hehe

A.I said...

KENGKAWAN,
AKU INGAT, LPS NI NK TEST DIA LAGI LE. TRY MASAK MEGI KE..GRG TELOR MATA KE. LPS NI MAKIN SENANG LE KEJE UMAH AKU. heh heh..

lieyalatif said...

wah ..cayalah kak!! dah anak dare laa kalo gitu...leh kawin dah ni ekekeekekekek.....

Ibu n Abah said...

Alhamdulillah...
Lepas ni belajar masak nasi minyak pulak.. Sebab kurma dh pandai...
Bestkan, anak masak.. Kita makan.. Sedapnya lain mcm...

nome said...

pandai along masak! cantek plak tu kurmanya...macam pro tuh :D

Eye_nee said...

dah buleh harap dah mcm ni Ai..akk pon belum pernah try masak kurma...

ZanaNordin said...

cayalah along
lepas nie mama leh gantung apron..coz' dah ada assistant yang terror

shiori_LA said...

bagus ar tu Ai...along dah pandai masak...macam si kakak kat rumah nih...kalau setakat nak masak masa mak dia demam or tak sihat tuh dah boleh la...huhu...

ieda said...

makin lapang ler mak dia lepas ni...anak akak umur 13 thn potong bawang pun tak pernah....(umie dia halau ke depan time nak masak...ngasuh adik..hihi)

NonaFauzi said...

terliur den

deaf-angel said...

wahhh terrorrr
well done.
Cuti sekolah ni, masak la tiap2 hari.
hehe

rossysweety said...

wah...alaong dah masuk dapo..jom masuk kat rumah auntie plak...hehehehe

A.I said...

KENGKAWAN,
KEMBANG KUNCUP SI ALONG BC KOMEN UOLSS! haha ^______^

el said...

nti mama along x yah riso2 kalo adik2 along kena tggl sllu..sbb along dh pndi masak...hehehehe sedap tgk ayam kurma tu

klik klik (^_^)