21.6.13

::LAUK XPRESS::

21.6.13


Biasanya kalau hari bekerja aku masak goreng2 je kt rumah tu. Ayam goreng...bontot ayam goreng..telo goreng..naget goreng..beger goreng. kiranya semua goreng lah. makan la kau dgn kicap! senang criter. asalkan kenyang udah. Ujung minggu baru aku menggulai ;)



ginilah gayanya...bahagi sama rata. dah mcm kat taska lak kan? hahaha


ini diva divot punye pinggan. kalau boleh, nak aje aku ratah cili api tu mkn mcm kacang. aku ni, kalau x pedas mmg tak bleh nk telan sgt. mau ada yg termuntah belahak mkn nnt.




telo mata masak kicap


sambal melecet bontot wajib ada ye kawan2..


ini ntah zaman bila aku pun dah x ingat. masa mkn kt umah mak kt Rawang. ala2 pot luck kononnye..


aku masak sup hayams


langsuir keliwon punye pinggan ;)





9 comments:

Kniedaz said...

huiii...samala kita..takde cili padi tu tak ngam....

Abil Fikri Ahmad said...

Cmana pun lalink, masakan rumah la the best tak kira la masak apa kan.. I ni dah naik bosan makan luar jea sejak Gee takde..bosan giler!!

el said...

samalah kt umah tu...lau en.suami keje mlm idoknye nak msk sedap2...tgu dia cuti ke shift pagi ke..lau dia xde..for anak2 just msk goreng2 mcm kau jugak sng kan

A.I said...

Kniedaz,
hahaha...cili api is our bespren poreber!!

Abg Abil,
Alahai..siannye lalink ai ni. meh la rawang, ai masakkan utk lalink ;)

El,
tp kau rajin melampau masak. aku idak le serajin kau. hujung minggu tu pun takat kari ke, lemak ke, nasik hayam ke..gitu2 je. tak mcm kau, nasik minyak bagai. hahaha..

fazurybeuteq said...

walawei kak monnnn... terbaik arrr ayam grg + kicapppp

Emy Omar said...

Sama la kak..kalau hari keje memang masak simple2 je yg penting kenyangkan

nome said...

lauk simple yang lebih menyelerakan kak aiiii.....sendu i tengok lauk ayam goreng ko nih....lapo weiii!!!

nurul said...

oi...oi....ape ni. tayang part ayam pebret ni. dah la tgh poso =(

kita pun suka standby sambal kicap kat esbok. kadang tu sambal asam. sbb belacan takleh makan & tempoyak entah bila nak buat so rotate 2 sambal tu je.

sampai laki pun dah tercebak sama suka. dulu kemain kutuk pesen makan kite. mesti nak ada sambal sebelah. ni bila takde dah pandai pulak dia tnya.

A.I said...

Jub,
kan....senang dimasak, sedap dimakan :P

Emy,
yelah..asalkan kenyang udah. hihi..

Nome,
aku suka tang tulang. leh kokak. haha

Nurul,
oiit! hahaha...betol3. sambal kene ada wei. kalau x, putus nyawa!

klik klik (^_^)