24.12.14

::BILA MAK HANDAM MENGANDAM MUKA SENDIRI::

24.12.14

E'ehhhh...makin merepek2 lak tajok ko pompuan! gasakk situ.

Ahad haritu ntah saka apa yg masuk, dtg lak seru nk bermekap2 bagai gi kenduri. Biasanya aku ni bedak pon tak tepek. kalau rajin, baru sapu bedak sejuk tu. pastu pakai eyeliner, mascara, tepek2 skit setip..ha...siap. Tp haritu bukan men lagi aku gigih sapu pondesen apa bagai. Siap dgn eyeshadow bagai. haha.. ujung2 hari, rasa nyesal sbb mekap. muka aku ni bila mekap, muka jadi nampak garang. mcm kakpok pun ye jugak. choiiiii!!!

ececehhhhhhhhhh...
6 kilo pondesen! abis je kenduri, gi umah AJ..cuci muka. tak menahan mak nyah heyyy..

gedik aihhhhhh pompuan ni. fefeeling retis sgt ko kannnn ;P

kann...mmg trademark org melaka buat kenduri kawen, mesti ada liveband. yg kawen ni anak sepupu aku. tp bukan kat melaka. ni umah kat Kundang. tp haritu kengkaum kerabat dari melaka semua turun ke sana..

org paling sronok dah tentulah biah ^_^ dpt jumpa adik, abang, kakak dia semua..
mak oiii...suara memasing mcm petir! ha..amik. gegor kundang. haha..

melentok ko biah. haha..ni abg mak..

ini laki bini dari rawang datangnye..  :P

iena bambam + intan kudut

 Adek

 BB
omeynye Adek + BB the noti ni! balik ni mama geget. haha

 ecehhh...busu seman pon naik daunnnn ;) 

ini le anak buah aku yg kawen tu. tp aku tak ingat apa nama dia. boleh? haha...

habis kenduri kami singgah umah AJ jap..
^_^



9 comments:

deaf-angel said...

dah mekap cam artis, ko tak nyanyi ke satu dua lagu?
rugi

fazilzura said...

amboi3 ko kakkkk... cm pantennnn , over kannnn ..

oooo baru tau kalau weding kt melaka ada live band .. bergegor umah ..

Rinie Borhan said...

sekali sekala ok lah tu kan..asek lukis muka orang je.. nak merasa lukis2 conteng2 muka sendiri..

cun lah akak ni!

Ibu Bizi Sangat

Nur Saleha Jayiddin said...

cantik2 mekap ni.

norsalihah shaleh said...

mujur cun lepas mekap, kalau jadi macm nang nak tak ke haru...hehee... jgn marah... gura2 bawa bahagia. cantik akak pakai eyeliner.. jelus daku tgok. sb tu lah saya tak mekap seb fail nk mekap kan diri sendiri..huhuhuh

Najib Ariyan said...

okay lah tu nak mekap... kalau pegi kerja kawin macam tak siap jer karang orang kata tak respek majlis pulak...

cantik apa walau 6 kilo

salam singgah

A.I said...

deaf-angle,
kau nak aku panggil ujan ke? rosak majlis kawen org nnt :P

Jub,
org melaka mmg suka camni. mlm joget lambak pulak ^_^

Rinie borhan,
kannnn...sekali sekala tingin gak. tp tak selesa. akak biasa tepek bedak sejuk nyonya je kt muka. tu yg cepat2 basuh balik. haha..

nur saleha,
sekali sekala saje gedik2..hehe

norsalihah,
huii...akak bukan takat mcm nang. tp cik lang (langsuir) muahahaha

najib,
haha...sib bek cantek kan. kalau bertukar muka mcm langsuir, naya! tp mcm tobat je nk mekap tebal2 gini. x selesa ;)

Alyn Aellynn said...

Macam adira siotttt

Tuhan tollonggg lembutkan hati diaaaaas aaaa aaaa

A.I said...

Alien,
Adira??? oh myyyy....oh myyy!!!!

klik klik (^_^)