6.9.10

::BUKAK POSE KAT ROYALE CHULAN::

REZEKI anak branak, kaum kerabat seopis. Mmg tetiap tahun bos akan blanje bukak pose. Tp sekali jelah. hehe...jadik la kan? aku ni ntah bila masa nk dpt angkut anak2 gi makan tmpt2 mewah gitu. Tahun ni dapat berbuka pose kat Royale Chulan pulak. Dlm byk2 tmpt yg bos aku penah bawak kami, tempat ni lah yg aku rasa paling best + termantop. Bak kata si Nome, ada 800 jenis makanan kt sana! Aku anak branak lak mmg pemakan orgnya. Terkejut opismate aku tengok anak2 aku makan. Bersunguh2 & bertambah2 (^_^). Along pon asyik la duduk bangun je keje dia (sama la ngan mak dia pon). Makan, makan, makan...! mmg tak rugi la kalau bawak aku gi makan buffet ni. hehe.. Aku tak amik gmbr makanan sangat sbb takde masa. Masa aku utk layan si meow gomok tu makan + layan pewot aku je. haha..CT, rugi tol kowang tak join malam tadi tau..huhu..aku tingat kat si anis.. :(


Lps berbuka tu relax2 jap, then trus berangkat ke Melaka hantar Along + Angah. Sian pulak kalau dibiarkan kt rumah tu berdua smp ke petang. Baik cicirkan kt umah mak, bleh gak bebudak tu temankan datin biah tu. Pagi tadi aku tinggalkan pon dia tgh gigih nak buat biskut tat. Ha, uli la kowang biskut tu. Lps sahur, siap2 bertolak balik ke sini. Hantar laki aku kt tmpt keje dulu, baru blk ke rawang hntr si BB + Adek kt umah Ema. Sempat gak la aku mandikan dowang dulu tadi. Pehtu singgah sepital amik darah jap, trus masok opis. Aduhh...pancit. Tp lega la selesai urusan. hehe..



posing dulu..


lalalala...


selesa tol tempat ni. relax je nak makan pon.
idak le berlaga2 siku bila nk makan.
Along + Angah pon senang nk amik makanan sendiri sbb ada kt keliling tu..


kak lina gigih tanpa somi + anak keciknya..
encem sungguh anak dia si Danny tu.
senyum memanjang.. ;)


how + nora (bini opismate aku)


pestime jumpa ngan Fauzan ni.
dia duk kt site, johor.
bini dia ok, peramah.. :)


kat salah 1 tmpt deserts.
kau sebut je apa..sume ada kt sana.
yg local, yg international..
nyum nyum




rasa cam nk nganga je kt bawah tu..hehe


amran yg kedemaman (sama ngan BB, demam gak) +
Kaman yg x sabar nk bukak pose ;P


sabar bang...


alunan azan merdu yang amat!
meremang2 bulu roma.. isk


bebudak ni bertambah2 makan..
nasik la, ikan bakar la, udang la, deserts..
puas ati tgk dowang sume makan, bersungguh!


sambil makan, sambil disajikan alunan lagu2 live.
sedap tol sore dowang ni. tak tau la dari group mana..


makan lagik!



pinggan pertama aku..


sumpah dah tak ingat ni pinggan ke berapa.
mmg aku makan banyak gila mlm tadi!!


kami ngan bini bos yg tengah mabok kepayang (bunting) ;P


cayunk buchuk-buchuk!


gigih!


bini sape ni wei?
kutip balik!


ha, budak ni kalau takmo takpe..
aku amik bawak balik ;P


ely yg tak berenggang ngan si nora.
dia ni kepingin sangat nk anak pompuan.
dah ada 2 lelaki..
nak amik berkat le tu..hehe


along + mirza


anak2 aku yg kekenyang penoh kegumbiraan (^_^)

bubyeeeeee..
(time sahur pg tadi)


Datin Biah yg gigih halau katak kesayangan dia kuar umah.
dia takot katak dia tu kacau anak2 aku ;P
kowang jgn tak tau, biah ni mcm tokei zoo.
katak pon dia boleh bela..sayang katanya..hehe






7 comments:

Emy Omar said...

Ko kak buat kecur air liur je tgk makanan tu semua..sedap2 ye kak..anak2 happy kita mak pun suka hati kan

nome said...

tu dia nama aku disebut...ekeke...tp mmg puas hati la kalau mkn kat situ..lg2 hotel 6 bintang cam royale chulan nih...foodz dari local sampailah ke international..semuanyer ada...suka aku tgk ko dan anak2 kenyang mkn...hepi je muka memasing...alhamdulillah rezeki di bulan ramadhan...

Ieda Al-Habsyi said...

banyak nyer fooddd dia, bessttt lah! :) memang puas makan cenggini tambah bos blanje, heheheh :)

Softtouch [Hanim] said...

baguslah anak-anak kak ai senang mkan..org kata pndai makan namanya..kita maska nbwk p makan sennag hati je tgk..Bestnya dpt mkn tempat mahal2..xpernah lg mkn2 mcm tu...byknya makanan2 dia kan..untung kak ai..baik bos kak ai

A.I said...

EMY,
YG PENTING BIOR ANAK HEPI. MAK HEPI KENDIAN PON TAKPE..hehe

NOME,
MMG BETOL TAU. KAMI NI PULAK MMG PEMAKAN. REZEKI KAMI ANAK BRANAK DPT MAKAN SEDAP2 MLM TADI.. ;)

HANIM,
hehe..TEKAK DOWANG NI IKOT TEKAK AKU. MMG SUKA MAKAN! ALA HANIM, NI PON SBB BOS BLANJE. KALAU AKU SENDIRI YG NAK BAWAK GI MAKAN TEMPAT2 CAMNI MMG TAKDE LA KOT..huhuhu...

Miss Fine said...

paragraph last tu sangat comelll...

datin biah tokei oo bela katak. sayang katanya...eeeiiii...sooooo lovely... :)

err..tapi me takut katak..bukan..bukan...geliiiiiwwwww!!

A.I said...

MISS FINE,
hehe..AKU PON SAYANG GAK. TP GELI. CAMNO TU? ;P

klik klik (^_^)