22.9.10

::SELAMAT::


AKU dah selamat sampai kt umah. 'Percutian' 3 hari 2 malam kt hospital selayang mmg puas ati. Walaupon aku duk kt 3rd class, tp layanan 1st class! Katil pon selesa, aku dpt duk kt tepi tingkap. Mcm biasalah, sakit2 pon aku tetap kecoh. Gamat kt area katil aku. haha..pewot bertebok, tp molot tetap maintain. meriah ward. Misi pon suka dok lepak ngan aku. Idak le aku sunyi kt sana (^_^). Tp dah smp umah ni, layanan lagi mantap. Ada nurse kaman yg jaga, bleh ngada2 lebih. Pada sesapa yg telepas pandang, entry sebelom ni aku pernah criter yg sebenarnya aku direfer dari doc pakar nefro (kidney) kepada gynae utk buat BTL. BTL tu procedure ikat tiub fallopio kanan dan kiri. Aku kan dah tak boleh mengandung lagi. Utk mengurangkan pengambilan ubat, doc advice BTL. Takpela, dah tersurat rezeki utk aku laki bini anak 4 org ni je. Alhamdullilah. Nak wat camne kan? bukannye takmo branak lagi, tp mmg tak boleh. Bukan nk tolak rezeki yg Allah bagi, tp sume tu membahayakan nyawa aku. Takpe, aku redha ;)

Pada kengkawan yg mendoakan aku, mekaseh bebanyak ye. Sayang kowang sume!


dah nama pon blogger kan?


pompuan giler!


gigih mengemas barang


32 yrs? hohoho..dia kira ikut bulan.
terasa muda setahun ;P



punyelah seksa doc tu nk carik urat masokkan tiub,
abis bengkak2 tangan aku.
mmg tiap kali aku admit musti jadi camni.
dari dulu2 lagi doc dh komplen urat aku halus sgt. huhu
last2 doc lain yg cucukkan, tu pon tempat tak bape nk strategik.
bila masok kt bilik operation, dowang alih pulak kt tepi.
tp masa dowang alih tu aku dah x sedar..hehe


pemandangan pagi dari katil aku (^_^)


cantik kan?


tenang je...


ye, aku dipaksa pose ;P


baju nk masok bilik operation + skop kepala

lama jugak aku kt sana, dari kul 11pg - 3ptg.
lama tu sbb aku dok kt observation room.
aku sakit sangat ms sedar tu, kene sedas morfin
baru dpt masok wad balik. huhuhu


ayoi yg gigih datang dari pagi.
maceh lalink ;)


abg kaman leh jaga aku time siang je,
sbb lelaki x dibenarkan jaga kt sni.
pompuan je yg bleh temankan..


lepas operation..
(muka aku mcm jembalang tanah. haha)


wow, imam muda pon ada ziarah aku la.
haha..
maceh cayunk!


gigih on kan laptop utk aku hapdet status kt pesbuk.
ngeeeee


iena pon dtg..maceh tau


sakit pewot aku nk tahan gelak tau.
dowang wat lawak bongok kt situ.
keh keh


rezeki tekak aku.
baru je ckp ngan abg kaman,
kalau dpt makan buah kan best.
tup2 iena sampai bawak buah ni..hehe


mak aii..sius sungguh pompuan ni.
kowang jgn tak tau ye, aku gigih giler.
nak cepat sembuh punye pasal,
dlm sakit2 tu aku gigil2 jalan..
doc ckp kene bawak berjalan kalau nk sembuh cepat.
rasa mcm nk pitam aku!
akhirnya, berhasil jugak. harini dah dpt kuar.
selesa bila ada kt umah, rindu sgt ngan bebudak ni..hehe




(komen2 kowang kt entry sebelom ni aku dah baca,
tp sori ye tak dpt nk reply. mekaseh tau..lebiu alls)




42 comments:

zyra said...

akak... semoga cepat sembuh.. jaga kesihatan bebaik.. sy yg duk kuar masuk spital sbb gestrik ngan senggugut pon dh xlarat, lg laa akak... semoga Allah kurniakn akak kesihatan yg lebih baik tuk akak lps2 nih... insyaAllah.. aaminnn...


sori, entri sblm2 nih bace je, xsempat nk komen.. bz sket 2-3 menjak nih...

Yasmin Nabilah.. said...

mula2 baca terkejut akak masuk spital..huhu..tak smepat nak baca entry sebelum nih..pastu dah tergelak2..sebab bawah gambar tu akak tulis macam2..hehe..

Kak..lekas2 sembuh yek..jgn lasak2 tau..hehe..

Hazey said...

Babe, jaga diri baik2 tau, makan ubat, semoga cepat sembuh.. yek!

ieda said...

sempat lagi ngintai dari balik tirai tu AI...

bab operate ni akak paling tak suka kesan bius tu...adehhh...
moga cepat sembuh AI...

A.I said...

ZYRA,
oo KAU PON DH BIASA KUAR MASOK SPITAL GAK YE? ISNIN NI AKAK KENE GI LAGI. BAHAGIAN NEFRO PULAK. huhu...

NOINA,
hehe...MMG TAK BOLEH 'LASAK' LAGI. TUNGGU AKU DAH SEMBOH SOK, MAU AKU 'GASAK' KAN SI KAMAN TU. eh! DAH LARI TOPIK YE? haha

HAZEY,
MACEH WEI (^_^)

KAK IEDA,
SAKIT LAGI NI KAK. PEWOT KEMBONG KERAS LAGI. KEPALA PON WENG WENG. SOK NK TELAN PATI IKAN HARUAN GINSENG TU. BAGI CEPAT2 SEMBUH LUKA KT DALAM..

makdara TERDIVA said...

lorrr..aku baru jer tau..patutla menyepi jer makcik lawo ni..huhu!

ape2pun aku doakan kau sihat balik mcm biasa..untung ade suami,family,adik beradik dan kawan2 yg support selalu..

tk cre dear :)

iCaLoVeZiE said...

33yrs= 4 anak.
saya:

30yrs= 2 anak.

boleh kejar ke ni?

sob sob sob

Diarihatiku1976 said...

ai.. moga cepat sembuh ya.. maap bebanyak.. aku dah lama dak blog walking... so citer ko aku terlepas.. alih2 dah kuar wad.. sorry ekk

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

welcome back sista !!!
( comment yg same dalam FB ko & abg kaman )
wahahahahaha
Luv u . muahhhhhhhhhhhh

Lyana said...

hehehe...dapat layanan i`stimewa dr en kamam kat umah..best2...

MUMMYMUJID said...

asal ko slamat sudah...yang lain tolak tepi...ok..meh kita berjimba...

@e_da said...

salam kak ai moga cepat sembuh... takpela kak sekurang2nya akak dah ada 4 puteri penyeri hidup.. mcm saya nakdpt sorang pun susah jg.. rezki msg2kan... take care kak..

LYaFRINA said...

askum...
sori.. baru tahu..
akak pun sakit yer...
xpe la.. tabah & terima ujianNya dgn hati y tbuka. Setiapy laku ada hikmahnya..

Xpela.. dah ada 4 org ank pgikat kasih syg antara akak & suami. Sdh tsurat itu saja rezeki.. Tp..keajaiannya siapa y akan tahu d kemudian hari kan???

**Lya pon sama.. xblh mgandung & beranak lg. Cuma kehadiran asya tu btl2 anugerah ilahi & keajaian Allah.

AKAK.. TAKE CARE. IKUT CAKAP DOKTOR & JGN LUPA MKN UBAT

mamashasha said...

syukur dah selamat semuanya dan ko pun dah discharge....have a gud rest kak...aku doakan ko recover soonest possible...kat sepital pun maintain ko ye....tabik spring!!!!gigih update tu...harus!

kak, ada orang yang dah ikat pun tembus gak....itula rezeki namanye...mana tau kan...

A.I said...

MAK DARA TERDIVA,
MEKASEH :)
MMG LEGA BILA SUME ORG SUPPORT. TERASA BEST..hehe

ICALUVZIE,
ELEH..BOLEH JE WEI. APA LAK X BOLEHNYA. KAU ADA MASA 3 THN LAGI UTK 2 ANAK. BAIK KAU PROJEK MEGA2 SKANG. NTAH2 DAPAT KEMBAR 4 SKALI. KALAU ADA LELAKI, KAU KASI AKU SORANG YE. haha

IENA,
ala..TAKPE LA..MEKASEH YE :)
AKU PON DOAKAN YG TERBAEK UTK KAU..amin..

AJ,
LEBIU TOO...muahhh

LYANA,
haha...MMG SPECIAL SUNGGUH! ;)

YAM,
MOH KITA GI KOKE!! yeahaaa... ;P

@E_DA,
INSYAALLAH, ADA REZEKI UTK KAU TU NNT..AKU DOKAN YG TERBAIK UTK KAU YE..amin..

LYA,
TULER, MEMASING ADA BHGIAN MEMASING KAN? LYA CAMNE SKANG? DAH SIHAT KE? AKAK PON DOAKAN YG TERBAEK UTK KESIHATAN KAU.ASYA TU REZEKI DARI ALLAH UTK KAU LAKI BINI :) XPELAH LYA, MMG SETAKAT NI JE REZEKI KITA, BUKAN KITA TAKMO TP KESIHATAN YG TAK MENGIZINKAN..KAU TAKE CARE K.. :)

BED,
YELAH TU. MAINTAIN SANGAT MOLOT AKU NI. haha..KECOH SUNGGUH KT WAD. X SEDAR NGAN DIRI NI SAKIT, SEMPAT LG GI BUAT LAWATAN KATIL KE KATIL. haha...
WEI, KAU JGN..AKU NI MMG DAH TAK BOLEH ADA BABY YG SHARE KIDNEY NGAN AKU. NNT TAKOT EFFECT YG X ELOK PADA BABY + AKU SENDIRI. TU SBB DOC X KASI AKU PEKNEN LAGI.. huhuhu

♥Azie♥ said...

terkejut ba ca n3 kak ai..tapi dah selamat semua ok la ....alhamdulillah...

elly @ suely said...

sakit2 pon, gigih tul ko menghupdate sana sini yer kak? hehehe....

Softtouch [Hanim] said...

alhamdulillah kak ai dah boleh balik..sennag je hati dpt berehat kat umah sndiri...sportingnya adik beradik kak ai..hepy jer

Eye_nee said...

Akk terharu tgk ko ni Ai...ko n cam Lilin bg akk....suka buat org lain ceria biarpon penyakit ko dlm kategori serius...semoga Allah memberikan kesihatan yg baik tuk kau..dan dapat ko lihat sehingga anak2 ko dewasa dan berjaya..InsyaAllah...tabik jugak buat Kaman yg sentiasa ada disisi ko dlm waktu2 begini...

kucingorengemok said...

oh, begitukah? takpe 4 dah cukup banyak tu, insyaallah kualiti melebihi kuantiti, hehe :)

get well soon!

MaDaM LiEzA said...

salam... lieza doakan k ai cepat sembuh sepenuhnya... amin

el said...

mcm best lak msok spital hahahaha
imam muda tu makin ensem miahahaha
smoga kau cepat sembuh cepat baik..pantang mkn ok

Jiejah @ Iza said...

MOGA CEPAT SEMBUH AI ..TAKE CARE ;-))

kakngah said...

syukur ko dh slmt.
ala.. xkesah la ank dara 4 org. janji ada zuriat. ada insan xder ank langsung. sok2.. ko terus dapat ank jantan 4 org gak.. dh siap beso.. xyah ko susah2 nk sunatkan.. hihihi!!!

Manja said...

Salam Ai...

Semoga cepat sembuh...dah jaga diri baik2 ye...:)

[s][u][e][h][a][n][n] said...

rest byk2 kak...semoga cepat baik amin...

D.O.U.B.L.E...S said...

sedihhhhhh semua adik2 ko dtg cuma kami je tak dapat dtg..nanti aku lawat ko kat umah ya...

nome said...

alhamdulillah ko dah sehat....best weeiii dapat nes like abg kaman...mmg cepat la ko sembuh...segalanyer dia buat...baik tol!

rest elok2 kat umah yer...

bay said...

Jaga diri kak Ai. Moga kak sihat selalu -)

Rina277 said...

Ai..bersyukur la dh ada 4 anak..xkisah la sume pompuan pn janji ada waris yg jaga ko dh tua nnt dr aku apa pn tarak..sob sob..

Smoga ko kuat n sihat spt sediakala n meneruskn dunia blogging yg menceriakn hari2 ku..hehe..

shiori_LA said...

salam Ai;
taktau pun ai masuk ward...maaf ye dah lama tak blogwalking sejak bujang kenit tu asyik demam2 je lepas raya huhuhu...semoga cepat sembuh ye...

ejea aziz said...

takpela kak.4 org puteri pn dh ckp kn..nk wat mcmana...semoga cpt sembuh...kagum ngan akak ...sakit2 pn ceria je...

atie said...

alhamdulillah...selamat semenyer....rehat bebanyak kak ai....

Hamizah said...

kesian, ai..
umur kita sama rupanya ye..
semoga cpt sembuh..

Emy Omar said...

Jaga diri kak..semoga cepat sembuh ye

Ati Masrif said...

bestnya layanan di hsptl selayang ..saya last year operate di hsptl serdang ..rasa tak mau p dah...

semoga cepat sembuh ...

A.I said...

MEKASEH KENGKAWAN SUME (^_^)
SAYANG KOWANG!!

abangfaizul said...

alah ciannye akak cewel aku ni, cakit ye kak... sabor ye kak. aku pun ngah sakit gigi ni...

get well soon, kak...

Mama Herda said...

hehehe..klakar aku tgk korang adik badik kt katil tu..klu aku pn x tahan nk gelak..ckup tgk muke aje..hahaha..wahhhh imam mudaaaaa tuuuuu..aku rs dia pki songkok sbb nk kaber perut dia kot..hahaha..jd org x pasan pewot..org pasan songkok je..hahaha..opssssss...

mkn ubat, jg diri bebaik ye kak aiiiii...

Ruziawati Bukhari said...

alhamdulillah.. dah selamat semuanya.. tp kalau dh kak ai.. tetap kak ai.. sakit2 tetap vogue ceria.. bagusla kak ai ni.. tak pk pasal sakit walau diri x sihat mana..

suka tgk gmbr raya akak dan family.. meriah.. cuma akak mesti sedih sebab arwah abah dh tiadakan?

bertuah akak dpt al-qural digital tu.. baek benau boss akak..

baru2 ni pun t g jalan2 melaka.. tp x naek beca dan taming sari.. jalan2 saja amek gambar.

kak take care ok? muah!!

green apple said...

laa...sakit rupanya kau..

wishing u speedy recovery

Anonymous said...

wishing u a speed recovery...
take care

Ryn

klik klik (^_^)