14.4.11

::DAPAT AWARD!::



DAH
lama x dpt award. Tup2 haritu si Syerah BumBum kasi msg kata ada award utk aku kt blog dia. Wahhhhhh..harus aku kutip! Takkan xmo lak kan? kata dari blog org yg kretip pandai masak & lawak. Suka tol aku baca blog chumel dia tu. x membosankan. Rajin lak menepek resepi2. Aku kagom tgk masakan2 dia. Sume cantek2. Siap sume makanan ada nama pelik2. lagi hehehe.. Gigih masak w/pon kt Kuwait tu payah nk jumpa bahan masakan. Kalau nk beli daun pandan kene kuarkan modal RM100+ sbb kene bayo tambang teksi bagai. ha...kau mampu? wei Syerah, kau blk M'sia nnt kau kutip le serai, daun pandan, daun kari & lelain tu bebyk bawak blk ke sana. hehe...


e'eh, siap aku tepek pic kau sefamily uolls!




Ini le award yg aku kutip kt blog dia. Lambat skit aku nk tepek kt sni. Lps ni kalau kau nk bg award, bg le dlm bentuk wang ringgit ke...hadiah ke..musti laju je aku riakkan kt sni. boleh? Mekaseh ye Syerah lalink, tingat gak kau kt aku kan? murah ati nk kasi aku cawan & bunga tu ^____^ ai lebiu!!!

Tp, ni le yg aku agak malas skit ni. Award dtg skali ngan tag. Tulis omputih lah tu "share 7 random things about yourself" katanya. hohoho. Ayoh meriak pasal diri sendiri!!


1. Nama aku Aizah bt Aliuddin. Tp sedara mara panggil aku Intan. Makanya, kowang jgn terkejut la tengok kt kad jemputan kawen si AJ tu stated nama INTAN, bukan Ai. Aku pon x tau apa motip si AJ tulis nama 'Intan' kt kad tu. ish ish ish..


2. Umur dah 34 tp nampak cam 24 org yg kata. Makanya aku selalu perasan yg aku muda & gedik. Walhal, bawah mata aku ni dah berkedut seribu!!!!! kahhhhhhhhhhhhh..


3. Berpenyakit buah dada pinggang kronik, tp aku rasa kepala hotak aku ni lagi kronik dari penyakit aku tu.


4. Aku sebenornya seorg yg cepat kesian kt org & binatang. Tp kowang musti x caye yg aku ni garang nk mampos kt umah. muahahahaha...


5. Aku jugak seorg yg cepat peramah smpkan kengkadang tu aku sendiri rasa cam over. Tp kalau peramah je xpe, jgn gatal udah. Aku benci ngan pompuan yg gedik2 gatal gelenyar!! ish...HELL uolls!!


6. Aku suka benda2 yg 18SG SX. Suka tgk video/pic yg ngeri2. Mcm post moterm, xcident & bizzare.


7. Aku suka mkn makanan yg pedas. Aku jugak suka mkn organ2 binatang. Kepala udang, ikan..kepala ayam pon aku bedal!! asalkan sedap kt tekak aku, aku mkn. Mmg le ada org kata mkn benda2 tu kepala otak jd bebal. Tp aku rasa aku cerdik je. kahhhhhh...


Ha, dah le tu. Cukup 7. Kang aku tepek lebih2 kang kata syiok sendiri plak. (alamak, camne nk wat ayat penutup ni..) errrr...Babai!!



11 comments:

bizzonline said...

ubh pemakanan plak kak,asek pale minatang je,ape kate akk mkn pale org plak..hahaha

A.I said...

EYA,
'KEPALA ORG'- AKU DH JENOH! wakakakakaka

Mama Hanim said...

ooo suka tgk video cmtu ye.. ibu cute berjiwa garang tu..hehe..

shiori_LA said...

hehehe...Ai...takpe la meriak diri sendiri sape lagi kan...kalau tak diri sendiri yang puji hahaha...same situation as me..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

semua nya aku suka..hehehe
mkn kepala ayam..krg pandai be kokok susah plk...pelik la ko nie..

no.5 tu..mmg aku n fren2 here..bengang dgn org mcm tu..peramah n gediks yg over sgt2..da jd wife n mak budak..tp perangai ngalah kan org bujangs..bla jd bualan org tau sedar diri plk..tengseng stgh gilak..tp perangai still x sedar2..perangai pompuan tu..mcm ningk drama or sinetron d tv..x tau lah mcm mn mo kc dia sedar..org nya sda lah sombong nak mam.....n be lagak yg over sgt..semua lah pakej dia ada..hari2 dia buat dpn mata kita org..mcm mn nak tutup mata n tutp mulut..kita org bkn nya buta n bisu..x tau lah mcm mn dia be lakun dgn asben..smpi asben x ble nmpk perangai gediks nya tu..sian2..ops...te lebih suda aku..sori..hehehe:p

Redbloodsnow said...
This comment has been removed by the author.
Redbloodsnow said...

Hehehe...rajin na dia pungut award n jawap tag. klau zie...malas :D

A.I said...

MAMA HANIM,
WOW. IBU CUTE BERJIWA GARANG. SUKE! ekekeke

KAK SHIORI,
KAN KAK? SAPE LAGI KALAU BUKAN KITA SENDIRI YG NK RIAKKAN DIRI SENDIRI. hahaha...I LIKEEEE

CT QASEEH,
NI MUSTI KES ORG YG KAU CRITERKAN TU KAN? AYOYO,BENCI GILER NGAN FOMFUAN GATAL CAMTU. isk...

ZIE,
MALAS GAK SEBENORNYA. TP HARINI TETIBA LAK RAJIN NK JAWAB. ngeeeeee...

QASEEH HATIKU QASEEH said...

urmmmmmmmmm....heheheh..
no komen..;p
kih kih kih

QASEEH HATIKU QASEEH said...

urmmmmmmmmm....heheheh..
no komen..;p
kih kih kih

Syerah Omar said...

wey kak tekejot teman akak kutip ha award.kan dah kata org tak marah.kan dah kata jgn sedih.kahkahkahkah

aku memikir apa pulak syerah bumbum..bontot ker apa.shidibum rupanya.kahkahkah..kelakor plak aku rasa.hahahahahahaa

tima kasih ye kak..tima kasih jgk letak gambo katon kak emila edit tu nampak comel bila bewajah katun bila rupa sebenar..tak la mcm tu pon.kahkahkah..

klik klik (^_^)