1.4.11

::JOB JAUH::



INI le pestime aku dpt job jauhhhhhhhhhhhhhh sesgt nun kt Kelantan! Sebelom ni paling jauh pon kt Pahang je. Kali ni aku kene gi Tumpat. Memula tu mcm cuak la jugak sbb aku takot x jmp tempat tu, sedangkan laki aku pon x tau nk gi sana camne. Yg aku tau Jeli je ;P Sib bek la haritu ada sedara laki aku dtg umah ngan kawan2 dia. Kebetulan sorang dari kawan dia tu duduk kt area tmpt yg aku nk gi. Kubang Batang, Tumpat. Tu pon kalau x ikot short cut, mau makan masa 2 1/2 jam dari Jeli. huhuhu...jauhhhhnya! Tp kalau ikut jln yg org tu bgtau, Insyaallah dlm 1 1/2 - 2 jam smp le.

Ptg ni aku bertolak ke Jeli dulu dengan Along, AJ & Naemah. Dowang mmg nk balik kg, dah alang2 tu..sekali jalan le. So, esok bleh AJ temankan aku gi sana. Rezeki utk aku jugak ni. Upah tu bleh la aku buat persiapan utk kenduri kawen AJ kt Melaka nnt. Kowang jgn risau, aku akan jemput kowang semua =)

Aku & AJ akan bergilir2 drive. Kowang doakan perjalanan kami selamat ye. TQ & Lebiu all!







5 comments:

fazilzura said...

kak mon, take care ocehhh

ZanaNordin said...

takpe kak....
aku doakan
korang selamat pergi dan balik
tu namanya rezeki
walaupun jauh.....tu tanda orang dah percaya pada ko kak..

go kak ai goooo

Siti Syafinaz a.k.a Peanut said...

akak..pnut doa akak selamat pegi & selamat balik taw..
hati2...

ieda said...

AI..kalau ada job kat utara boleh mai dak?
moga selamat semuanya utk AI & AJ.

deaf said...

congratulations pasal orang jauh2 pun beri kepercayaan.

klik klik (^_^)