8.4.11

::SYUKUR::

sume pakat dok ngadap abah nak suap nasik


beli nasik goreng je (nasik lebih)


soh along try suapkan adik2


ha..camtu. ikot giliran ;P


BB noti!!


Ptg smalam masa abg kaman balik dari hantar ayam/ikan kt Melaka, dia xcident kt Sg Besi (kuar dari tol). Jalan tgh licin so, mmg byk kete jln slow je. Tetiba ada 1 kete bodoh ni, dgn laju masuk line betol2 dpn lori kaman. Abg Kaman brek mengejut, tayar lori lari. Dia berpusing ke kiri jalan. Dtg motor dari balakng x sempat nk elak, rempuh blakang lori. Time tu nasib baik la abg kaman x brape panik. Dia try kawal stering. Katanya dia boleh dpt rasa lori tu dah nk terbalik. So, dia pusing je stering tu, lori jadi berpusing2 masok laluan semula tp secara BERTENTANGAN. Datang kete trus langgar depan (mengadap). Kete blakang lak x sempat nk elak, langgar kete yg memula kene tu. Makanya smalam, kete bodoh bingai tu punya pasal..org len yg jadi mangsa. 1 moto, 2 kete & 1 lori!!! Kete tu dah blah dari awal lagi. Bila lori brenti, abg kaman lari dapatkan org motor tu dulu. Motor pakcik tu terseret jauh. Nasib baik sungguh pakcik tu tak cedera. Kereta2 yg kene bam ngan lori tu pulak kemek depan/blakang. Tp dowang paham keadaan abg kaman, dowang x amik apa2 tindakan. Dowang turun kejap dari kete, cek2 apa yg patot pastu dowang jalan trus. Mmg nasib baik sungguh smalam. Kalau tak, abg kaman kata mmg kompom lori tu boleh terbalik. Smalam lori tu berpusing2. Yg dia boleh buat, kawal stering jelah. Kalau x, tak tau la apa yg akan jadi. huhuhu...Syukur Ya Allah!!




20 comments:

bizzonline said...

syukurla sumenye selamat..

kakngah said...

rmh baru???
cun!

fuh! sebbaik skil abg kaman mantap. ni la pemandu2 malaysia.. dek nk potong Q, tak pasal2 xsiden libatkan org yg tak bersalah. pentingkan diri sendiri.

kak long said...

semalam kan hujan...nasib baik tak pape kan?
kekadang kita dah berhati-hati..org lain pulak yg buat hal..tu yg kekadang nk menyumpah jer kan?

Siti Syafinaz a.k.a Peanut said...

syukur hubby akak selamat =)

p/s : lawa page baru akak

Marina Monroe said...

Syukur...tak jadi apa2 pd Kaman..
Alhamdulillah

A.I said...

EYA,
SYUKUR LA DPT PAGE BARU YG CANTEK. eh! SILAP TOPIK LAK. heh heh..

KAKNGAH,
A'AH NGAH, RUMAH BARU ^___^
TULER KAN? ORG LEN PUNYE PASAL, ORG LEN LAK YG JD MANGSA. SIB BEK SUME ORG SELAMAT..

KAK LONG,
MALANG X BERBAU. SIB BEK LA ABG KAMAN X PANIK SGT. KALAU X, MAYBE LORI DAH TERBALIK. huhuhu...TAKMO KENANG2.

PNUT,
SYUKUR SESANGAT DIA TAKDE APA2.
hehehe...LAWA KAN? AKAK PON SUKE GAK. lalalala

A.I said...

AUNTIE NANI,
SYUKUR ALHAMDULLILAH...

eLYies said...

syukur alhamdullilah abg kaman tak kena aper2..

nome said...

alhamdulillah abg kaman selamat...sib baik dia x panik...

sabar ye kak...semua dugaan ni ada hikmahnya...

JaJa'Z said...

mujur la takde apa2 yek..alhamdulillah..kadang2 orang lain yang buat taik..kita yang kena bau sekali..mujur la orang lain2 tu pun tak charge apa2 kat abang kaman ko...

nice templete.... :p

shiori_LA said...

erm ingat sesat tadi...ingat silap rumah....huhu rupanya tukar rumah baru ye...
syukur lah kaman tak apa2 ye Ai....memang selalu je atas kecuaian orang lain....orang lain yg jadik mangsa

ZanaNordin said...

syukur alhamdulillah kak
abg kaman tak apa2..
nasib baik dia tak panic and boleh kawal keadaan

tu lah kan..
kadang2 kita nie dah cukup hati2 bawa kereta/lori/motor
tp sebab sikap sesetengah driver yang penting kan diri, bodoh plak tu...
kita jadi mangsa....

aku suka betul tengok abg kaman layan anak2 ko kak

Ummi M.I.M said...

alhamdulillah... syukur xder pepe yang serius...

A.I said...

SYUKUR ALHAMDULLILAH KENGKAWAN. KALAU X, X TAU LA APA YG AKAN JADI. MINTAK DIJAUHKAN LA DARI BENDA2 BURUK. AMIN...

ieda said...

alhamdulillah semua selamat..
pemandu yg ngok ngek tu lelaki ke pompuan? I bet lelaki kan?

iera_ayen said...

Alhamdulillah...abg Kaman selamat...tu la kan selalunya org len yg cuai tp org lain yg kene...

Lyana@Mely said...

alhamdulillah semuanya selamat kak...kadang2 kite bawak berhati2 pun tapi sebab orang lain, jadi gak mende camni kan..huhuhuh

Syerah Omar said...

abg kaman, alhamdulillah abg kaman tak apa2.. ( kemain msg ditujukan khas buat abg kaman..kahkahkah)

deaf-angel said...

gua salute husben lu
role model gua

hahaha ( ketawa jin )

Bibu said...

belah utara pon mkn camni gak Ai!aku mola2 langsung tak leh masuk gak bile sil2 aku sume wat camni lama2 rase sedap gak ehhehhe

klik klik (^_^)