1.8.11

::SESI BERKUARANTIN::

Dari hari Khamis haritu aku x masuk opis. Duk berdemam ngan anak2 kt umah. Teruk betol Angah kene jangkit. Habis muka ngan badan dia. Adek lak memula tu kuar seketol2. Skang ni abis muka & kepala. Besar2 lak tu c.pox dia =( dah ilang muka tomei...huhuhu...


Ketulan pertama yg kluar kt muka Adek. Skang ni penoh bintat2 tu kt muka. Dlm mulut pon ada. Kepala dia pon penuh. tak boleh nk sikat rambut...sian Adek =(


dia mmg mkn ubat sendiri. senang keje aku sbb aku pon demam ms tu..


bergelimpangan..




c.pox yg baru nak naik kt blakang bdn Angah, kendian tu lg teruk tau.




alolo...ciannya dia.


sume makan bubur nasik je..


buat masa skang ni, Along je yg masih terselamat. hehe..

Hari aku cuti tu gigih Mak berjalan kaki tghari panas tu ngan anak adik aku, Fawza. Bawakkan air kelapa & lauk.
huhuhu...sayanggggggggggg sgt ngan mak!




9 comments:

QASEEH HATIKU QASEEH said...

alalala...
sian nya..se kuarga kna c.pox n demam..bln2 posa plk tu..jaga2 c.px yg kan d muka tu..jgn usik or kopek bekas2 nya tu..nnt be parut sian muka comel2..

anw..ct nak ucap kan salam ramadhan..
sy doa kan semuga ai dgn anak2 cpt sembuh..jgn mkn telur2..or mknn yg mnyebabkan kegatalan..x pyh g keja selagi x sihat..bos awk kan sporting sure dia phm..


sambil jaga anak2..jgn abai kan kesihatan diri sndiri tau..:)

adarnadzmie said...

alolooo...sian Ai anak beranak... dah le start posa...moga cepat semboh yer...

nome said...

alhamdulillah along tak kena...at least dia boleh focus pada trial upsr dia tuh..good luck long!

semoga korang anak banak cepat2 sembuh ya! selamat berposa tu u sis! :D

deaf-angel said...

Wishing you guys a speedy recovery. Amin.

fazilzura said...

alahai , cian nye ler kalau anak2 x sihat ni ...

akak , jgn lupe mandi kan dgn daun semambu tu tau

Mama Hanim said...

semoga cepat sembuh semuanya..

slmt berpuasa ye..

Ibu n Abah said...

Ai....
kami kat umah ni belum lagi CP cuma yang kena demam selsema sahaja...
baguslah Ai kena time awal puasa... sebab bila raya dah sihat dan segar bugar nak pergi beraya....!!!
Jaga kesihatan ....

el said...

geli lak aku bc psl naik kt kepala ngan mulut..dulu penah kena ke anak2 ko tu aii

TomYaM bAsi said...

kak aii.. hari tu saya exam.. tanya pasal c.pox punya rash bnyak kat trunk ker kat tangan ngan kaki.. saya betul2 tak ingat..
tibe2 teringat gambar badan angah...

akhir nya betul sy tembak.. tq kak ai.. huhuhu

klik klik (^_^)