20.12.12

::HURU HARA::

20.12.2012

Cantek betol tarikh hari ni. Tp mood aku tak secantek itu. huhuhu...skang ni keadaan agak huru hara skit. Ada le skit2 masalah yg tak boleh nk aku criterkan kt sni. Pastu dgn masalah duitnya bagai. Bulan ni le kete yg dah terlebih mileage nk kene service, bulan ni jugak la nk buat persiapan anak2 skolah (yg bajetnya mau smp seribu hengget ni..) tu pon blom lagi termasuk caj yuran semester tadika Adek. Minggu depan ni pulak road tax & insurance aku nk kene renew pulak. Kowang bayangkanlah, utk kete je nk kene ada 2k sbb ni tahun pertama utk aku renew 'pak tam' aku tu. huhuhu...mmg bleh jadi sewel!

Nnt2 aku hapdet criter persiapan sekolah anak2 aku tu ye. Sabor ye Su. Kau jangan risau, mesti akak hapdet punye pasal tu. Tak pernah tercicir pon tetiap tahun. Yg pastinya, tmpt utk aku sopin perkakas sekolah anak2, dah tentunya Mydin & rakan2 seangkatan dengannya. heh heh...

Ok bye, nak sambung wat keje..kang tak dpt gaji lak aku. mau duduk dlm gua aku anak branak sok!

17 comments:

fan said...

semoga dapat setel huru hara ngan cemerlang.

A.I said...

fan,
thanks fan ;)

Bibu Wilda said...

tape tarik napas dalam2 ok dan zikir byk2 ye Ai..nanti adalah tetibe rezeki tu. Inshaa Allah. Just don't stop believing in Allah. Aku doakan ko dipermudah kan semuanya nanti.Percayalah.

A.I said...

Bibu,
Insyaallah bibu. tq my friend :)

shiori_LA said...

Ai, akak dah beli baju dan peralatan sekolah sepasang baru....ni dapat gaji bulan 12 beli lagi sepasang....huhuhu selamat bershopping barang2 sekolah.....

A.I said...

Kak Shiori,
huhuhu..tuler kak. anak2 ai ni memasing kene beli baju baru sbb yg thn lepas dah lusuh..sama2 lah kita ye kak :)

Abil Fikri Ahmad said...

Kalau I cm tu keadaannya, memang pening kepala gak..! Tak pe lalink, InsyAllah semuanya akan settle nanti..InsyAllah..

A.I said...

Lalink Abil,
Insyaallah...moga2 semuanya terurus dgn jayanya & adalah rezeki utk bebudak ni...huhuhu. thanks lalink..

el said...

insyallah setiap dugaan pasti ada jalan peyelesaian rezeki ada dimana2..ok dun wori dun feel sad..
mcm kau sorg borong kt mydin..aku pun lah huh
hhahahah

A.I said...

El,
Insyaallah beb! tuler, mmg kat situ je eloknya nk beli stok alat tulis & baju2 semua sbb anak2 aku sume skolah. hehe..

nome said...

bersabarlah sayang! semoga ada rezeki utk ko sekeluarga...amin :)

Ibu n Abah said...

Di sini pun huru dan hara..
Menyopping utk sekolah + dengan road tax dan insurance...
terasa ramainya anak... ekekekeke

makchaq said...

Fasa tak de duit ni makchaq dah pernah lalui dan tau macammana pening dan serabutnya kepala.. Alhamdulillah
kami berjaya tempuhi..

Makchaq doakan Ai dan suami juga dapat menghadapi dengan tabah.. InsyaAllah ada rezeki nanti..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Rabu tu baru selesai sopingkn brg2 sekolah ank2...2 org tu pn da bajet dkt 1k....itu pn thn ni krg kn stok beli 2 psg shj seorg...besa beli smpi 5 psg se org...dr baju smpi ke kasut..thn ni jimat2 ckit..klu prlu tmbh beli kemudian la...

Mslh duit tu mmg bgtu la..x kn prna cukup.. sntiasa ada keperluan yg hndk d settle..

Semuga d prmudah kn semua urusan awk...sabar n tabah mnghadapi nya....jgn kusut2 pikiran...kesihtn awk sgt pnting....

A.I said...

Nome,
Iye...thanks beb :)

Akak,
hai kak...baru terasa ramai anak ye? hahahaha...

makchaq,
Ye makchaq, mudah-mudahan...Insyaallah. Mekaseh :)

CT,
tuler..duit kluar mcm air. tu pon dah jenuh sekat2. huhuhu..nak buat camne? kene hadapinyalah jugak kan..

fan said...

Tendang batu kasut rosak
Panjat pokok uniform koyak
Ai usaha tulang empat kerat
Semoga dunia anak anak berwarna warni cam bulu burung merak

A.I said...

fan,
Adoiii...aku kene blajar berpantun lak lps ni. jenoh aku.hehehe ...Insyaallah beb. mekaseh :)

klik klik (^_^)