18.4.13

::ANAK PUNYE PASAL::

18.4.13 

Harini Si Adek hepi bukan main. Sekolah dia buat lawatan ke Kidzania. Murah je Pasti Imtiyaz Kids ni caj, sorang RM30. Kalau aku yg nk bawak pegi sendiri  tu idak le wei. Mahal bebenor. Bayangkanlah kalau 1 family aku masuk..mmg bakal menjilat tayar kete la anak branak bila kebulur nnt!  Ni pun Angah dah ungkit2 nak join gak, skolah dia ada buat lawatan ke sana bulan 6 ni. Dah siap amik borang. Dia punye sorang RM85. Adoi, pitam mama nak!




budak hepi
(e'eh...mak kau pun nk enter frame jugekkkkk)

dari smalam lagi dia dh ingatkan aku, suh kluar awal. Dia risau takut smp kt skolah lambat. Kt kawasan rumah aku tu jalannye mmg jem giler2 sbb kat bawah tu ada sekolah. Kiranya, kluar je dari rumah dah berjem bagai nak ke jalan besar tu. Sape yg duk kt Tmn Tun Teja tu tau le camne. Mmg jenoh uolls!!

Pagi ni awal skit la kami turun. Nak dijadikan criter, harini pulak la banyak giler kete. Jem melampau2! Yelah, time tu bebudak tak masuk skolah lagi. Mmg merangkak le gerak seinci2. Last2 si Adek suh aku wat keje giler. Ikut jalan haram! mengomel2 molot dia bising kata lambat dia smp kt skolah. 

Ayoyo..! tak pernah2 aku nk buat mcm tadi. Kat sana kalau nak potong jln, mmg kene selit ikut jalan tepi & jalan BERTENTANGAN tau. Aku pun tengok jam dah 7:30, mmg tak boleh jadilah. Makanya, ikutlah aku jalan haram jadah tu. huhuhu, selama ni duk ngutuk org yg potong jalan, tp hari ni aku sendiri yg buat!

Anak punye pasal..apa pun bolehhhhhhhh ^______^



 -  gambo hiasan semate-mate  -
(adik blog pink guava, makcik pinjam gambar kau ni ye..hehe)

Ni criter pasal si along pulak. Blk keje smalam mengigih giler la gi kedai uniform beli baju kadet. Along ni Kadet Remaja Sekolah (KRS). Dia ada masuk pertandingan berkawat peringkat skolah sabtu ni. Hari2 duk training berkawat, sampai kulit dah jadi hitam lengit mcm arang. Bersungguh dia. Tu yg aku belikan jugak la uniform lengkap dia dgn kasut bagai. Ha, amik kau. Berhabis jugaklah $200 smalam. Meninggal mak kau nak!! (tp pitam, ni meninggal pulak). Tetengah bulan ni kennnnn...paham2 jelah. Tapi...

Anak punye pasal..apa pun bolehhhhhhhh ^______^ 

harap2 group kau berjayalah Sabtu ni ye long.
kesian mama tengok kau rentung. duk dlm kete pun tak nmpk kau nak. 
gelap bebenor..harap2 berbaloi la dgn kegelapan kau ni dgn berkawat tu nnt ye..
sian kene bahan ngan mak kau. hahaha
(e'eh, enter frame lagi maknye ye...nak criter psl anak, mak pun sibok nyelit. muahahaha)






10 comments:

Kniedaz said...

Anak punya pasal, semua pun kena boleh jadi hehehe

anna hashim said...

ana suka baca belog akak, hilang stress bila baca ayat gila2 akak ni..hahahaaaa..x sedar pun rupanya ngah baca belog MAK yg da beranak EMPAT..kih kih kih

::NureeN:: said...

klau utk anak2 mmg nureen pon sanggup berhabis $ :)
moga group along johan yerr...
si adik, besttnyerr dh la murah lak tuh

izyantyPersonalTaste said...

mak mantain muda macam kakak je

jemput join contest

http://izyanty.blogspot.com/2013/04/giveaway-contest-izyanty-collection-2013.html

Bibu Wilda said...

tah..tayah le kau bergamba sebelah de..nampak sgt ketara kalernya

A.I said...

Kniedaz,
Kannnnn? anak2 is no. 1 !!! mak tak mkn pun takpe..

Anna Hashim,
hihihi, mekaseh.
aku mmg giler dik! hahahaha

Nureen,
kan nureen kannnnnn? apa pun sanggup demi anak. huhuhu..

Izyanty,
ngeeeee....mekaseh ;)

Bibu,
hahahahahaha...saje je aku. cian dia ;)

Ibu n Abah said...

Anak punya pasal..
apa pun kita sanggup...
tak pernah2 kena .... depan doktor...
masa mengandung kena...
semuanya pasal anaklah....

A.I said...

Akak,
Kan kak? apa2 pun sanggup aje kalau pasal anak ^_____^

Emy Omar said...

Anak punye pasal apa pun blh kan kak Ai

A.I said...

Emy,
mmg...sanggup apa pun! ^______^ susah payah sume tolak tepi, demi anak..

klik klik (^_^)