31.1.13

::BERUSUNG ANAK BRANAK GI MEKAP::

6 PENGOMEN
31.1.13

Amboi kauuuu...tajuk entry bukan main panjang berjela2!

Mlm ni aku ke Melaka. Tompang tido kt umah mak sbb aku ada job mekap kt sana. Nikahnya esok, mlmnye nnt ada mlm berinai (wajib le org melake kenn ;)) & persalinan. Sabtu tu baru sanding. Alhamdullilah, rezeki anak2 aku dpt job ni dari kawan. Tak kiralah murah ke apa, aku kaup je. Rezeki kan..dlm pada tu dpt gak aku bawak bebudak tu jenjalan. Dah le cuti skolah haritu pun x ke mana.

Ptg ni smp je kt rumah nnt nk siap2 bungkus kain baju (bunyik mcm nk lari rumah lak), basuh kasut skolah, basuh baju skolah bebudak dulu..baru berambus blk Melaka. Datin Biah tak follow aku sbb minggu ni dia ada kenduri kawen kt Perak. Ni pun tengah mikir, si Toti ngan Sofi tu aku nk usung skali ke tidak. Takkan lah tinggalkan kt umah tu 2/3 hari boleh mati lak dia kan? nnt aku suruh lah si echa anak ema tu masuk bagi dowang mkn. Malas lak nk usung.

Ahad tu Insyaallah, sebelum blk ke sni boleh le aku bawak anak2 aku gi main pasir pantai kt Pengkalan Balak tu kejap. Ala, nk ke sana pun dlm 20mnt je dari rumah mak. 

Insyaallah semoga semua urusan berjalan dgn lancar, amin...




...tetiba :P





29.1.13

::PIKNIK TEPI JALAN::

21 PENGOMEN
29.1.13 

Kau mampu?? Lps berpiknik kt taman KLCC, kami berpiknik anak branak sambil mkn buah duku kat tepi jalan! hahahaha...

Yg sebenornya lps piknik kt KLCC tu aku gi umah adik aku, si iena. Mkn tengahari kat sana. Datin Biah ngan AJ pun ada skali. Blk dari rumah Iena tu, tayar keje AJ lak buat hal. Pancit uolls! menggigih la kami kt tepi jalan tu. Siap minum teh tarik, makan buah bagai. hak hak hak...curlasssss...

 


curlasss Datin Biah!!
mak sape la tu... ;)


amik kau! tukar tayar dlm ujan..


26.1.13

::BERNASIK LEMAK @KLCC::

11 PENGOMEN
26.1.13 

KAMI geng2 mommies mak hayams bersarapan kt Tmn KLCC cuti Maulidur Rasul haritu. Yg sebenornya nk lelaga pipi ngan geng kami yg turun dari Ipoh, si Teha Cun. Kami berlima ni pun bergegar taman tu dibuatnye. Ngalahkan ada 50 org! hahaha...apa2 pun, mmg meriah. Aku sayang kowang ketat2. Nnt kita lelaga lagi cuti raya cina ni ye. Kita berkubang smp lobam! ^____^



Sue Jelita + Ila Tomei + Teha Cun + Syapak Manes + Ai JelitaSawan

Bapak Hayams of the day


kennnn...sentap aku bila sume pakat kluorkan gajet canggih manggih. mak sedih nak, mak takde sume tu. mak jakun..huhuhu

ada nasik lemak, ada mee, ada mihun, ada naget, ada sandwich, ada kuih muih..
aku tukang buat teh tarik. secerek beso tu aku angkut gi sana. Lupa lak nk amik gambonye. Org2 kt situ mesti pelik tengok aku berangkut cerek gi main kt taman *____*'

anak2 sibuk berkubang, mak2 sibuk bergosip. heh heh

 kembo 3 ^___^

along pakai tudung mama, baju mama, sluar mama, kasut mama.
aci tak? ngeeeee ;)

HOH!

kiut pic ni kan? along punye idea la ni...hihi

along + mama

Yippeeeee!!  ^_____^


time balik, lalu kt bawah pokok kt taman tu..ternampak lak buah ni. masa kecik2 dulu aku mmg suka mkn buah ni. dah lama x jumpa. aku x tau la kowang panggil apa. tp aku panggil 'Jambu Tetek' takde rupa tetek pon. Sedap rasa dia, masam2 manis. anak2 aku yg pestime mkn pun suka. Ok anak2, bila teringin sangat nnt kita gi kutip kat taman KLCC tu lagi ye. kita bawak galah skali. hehehe...






24.1.13

::SALAM MAULIDUR RASUL::

2 PENGOMEN





22.1.13

::MELAWA::

9 PENGOMEN
22.1.13 

Camni le bila anak sume pompuan. Berjam2 dlm jamban. Udah le kencing berak pun ikut giliran. Dah siap, time tu lah pulak nk melawa...nak betulkan tudung la, nak betulkan rambut la, nk betulkan baju la..aduhai la anak2 dara ni..


berderet penuh sinki. ni belom masuk Along lagi ni...


menyempat je kannnnnn...




21.1.13

::JOM KE RED BISTRO::

5 PENGOMEN
21.1.13 

Pagi Ahad smalam, anak branak duk membontot aku gi mekap kt Royale Bintang, Bkt Bintang sana. Lps siap mekap, kami ke PJ jumpa ngan kakak angkat aku, Kak Norrah. Dia baru start meniaga kt sana. Betul2 kat Matahari Mall (Tmn Dato' Harun). Red Bistro nama restoren tu. MACAM-MACAM ada! mmg terbaek la. Kak Norrah masak soto. Meletop uolls! smp ke harini pon duk terbayang2 lagi kesedapan soto tu.

Kat situ ada nasik campur, kalau nk yg goreng2 (tomyam) pun ada, fried ciken ada, dodol ada, durian crepe ada...eh, macam2 lah. Puas sangat hati makan kt situ.. ^_^

Semoga Kak Norrah + kuncu2nya dimurahkan lagi rezeki & lebih maju dan majuuuuuu..

Mekaseh kak, layan kami tip top! Sayang akak...muahhhhhhhhhhh!






soto termantop!




Abg Zul (laki kak norrah) gigih prepare soto

maks merah - sempena restoren merah katanya...haha


selamat maju jaya kak ^_^

meriah dgn makanan



popiah frozen pun ada...
apa2 korang nk order, bleh contact kak norrah :)
dia ada baking cake jugak. gifts pun dia ada buat..
serba boleh sungguh akak aku ni..ish

ptg2 kak norrah goreng cucur udang kt situ..beratur org nk beli. murah tul rezeki akak...



 
tu dia......montok sungguh durian crepe tu.
puas ati dpt mkn..gomok2. seketul tu RM3 je...





padat!


tokei kedei ;)






16.1.13

::DECO 50 HENGGET::

15 PENGOMEN
16.1.13

DECO katanya! feeling sgt kau pompuannnnn... ;P walhal tukar tikar getah yg dah terkoyak rabak kat luar rumah tu je. Aku beli pokok sebatang penaik seri nk masuk rumah kononnye. Pastu kalau kowang perasan,  lemari tmpt letak slipar aku tu dah takde penutup. Dah roboh. Aku pakukan je dgn kain. Takde lah nampak slipar2 kt dlm tu. Aku ingat nnt aku nk beli pokok kecik yg ada jual kt Tesco ($5.90) tu sepasu, pastu tenggekkan atas lemari tu nnt ;)

Modal aku mencantekkan beranda aku yg tak seberapa nak ado ni hanyalah 50 hengget je uolls ^______^








13.1.13

::KONGSI KEK RECYCLE::

6 PENGOMEN
13.1.13 

Dek kerana 3 beranak ni birthdaynye dekat2, makanya..berkongsi le kowang kek yg seketoi tu ye..heh heh...Si Kaman punye b'day 3/1, Angah 9/1 + BB lak 10/1. Takde sambut beria pun. Aku goreng nugget, panggil anak2 angkat aku si Echa (anak ema) ngan Tini (biasa pepagi aku hntr dia ngan BB g skolah agama skali). Ha, nyanyi le anak branak je ^_______^


memula skali turn abah.

(aku bengang sebenarnya ngan budak SR yg tulis kek ni. main tibai je dia tulis. BB punye bukan men besor lagik. kalau aku tau, baik aku mintak tulis sendiri. puas ati. eeee....sabo2)


umur dia tahun ni ada 2. boleh pilih yg mana dia nak..ajaib kan? hehehe
42 atau 43 ;)  (dh tentu la dia pilih yg 42...isk)




hepi bestday Mr. Wonderpet!


pastu gigih la maknye cepat2 deko yg lain (tp kek yg sama la..) utk si Angah ngan BB pulak..
isk, kretip sungguh pompuan tu. ohoiiii....!

nasib kowang le dpt kek recycle bebudak oiii...

turn Angah pulak..




ini budak BB the noti mmg takde perasaan punye...hahaha..





anak2 aku sume mmg spesis pirana. sekelip mata je licin! muahahahaha...
(eh, dpt gak aku bagi kat si Ema. kang sentap lak pompuan tu. dia mmg gilerkan kek)


rezeki kengkawan angah ni jugak... ^_^


(mcm x caye je si BB kepit patung tu kannnn? hehehe)
BB ngan hadiah bantal busuk baru dari mama + baju tido dari Ema

Angah dgn rantai Hello Kitty dari mama + baju tido dari Ema

ehhhhh..... Si Diva ni pun dpt gak hadiah tau, kang dia sentap lak. isk...
Adek...Adek..


klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei