23.2.10

::BERLONGGOK DI UMAH CIK TEMAH::


KEBETULAN
aku kene gi amik tv baru mak (mak dh ada tv beso ooo. AJ kasi duit kt sam suh belikan utk mak ;P). Makanya, Ahad aritu kami reramai gi le berlonggok kt umah adik aku, Sam. Sejak dowang pindah umah, ni le pes time aku dtg sana. Umang aiii...selesa giler. Skang ni dowang masih menyewa kt situ. Tp Insyaallah, kalau jd dowang nk beli terus. Bagus la camtu. Lagi best kalau dpt duk kt umah sendiri kan?

masa kami smp, CT @ Cik Temah tgh gigih memasak.
huii, kowang jgn tak caya..air tangan dia adalah termantop ok!
apa pon yg dia masak sume sedap2.
elok la adik aku dpt kawen ngan dia.
si sam tu Nauzubillah lorat pasal makan!
hohoho...


Dak Ayoi ni sampai2 je trus on tenet..
al-maklumlah, tenet kt umah sendiri sempot.
kui kui kui


Laki + adik aku, sam tengah bincang nk gi repair
kete dia yg tersadai kt tepi jalan.
sepatotnya dia yg gi hantar tv tu kt umah mak,
tp kete plak rosak.
tu sebab kami dtg amik sendiri..
tgh bini dia sibok masak,
dia + laki aku gi try repair kete..


COMELs
Angah + Aiman + Ely


selesanya umah kowang ni..
ekon sana sini..
sejukkkk je..


gumbira kowang kan?


me + my tote


Angah sronok dpt lompat ngan bola tu..
sib bek tak mintak bawak blk ;P


dpt umah berlaman ni best la kan?
senang je anak2 nk main.
umah aku tu, alahai..
nk lepas dowang men kt luar pon cukup riso.
dah le space kecik.
tkt 10 plak tu..haih..


lps ni, bb tolak mama plak ye ;P


laok yg cik temah masak,
lala berlada + ayam kicap berempah + sotong bendi + sup ayam

giler sedap sume dia masak wei!!


ni sambal daging termantop datin biah


mine!
miahahahahahaha


pandai kau carik 'port' kan pezal?


sam ngan gaya tersendiri amik feeling makan.
kami adik bradik mmg suka mkn camni sebenornya.
sambil baca. tak kira la baca apa pon.
kengkadang kertas conteng2 pon jadik ;P


pezal + iena + laki aku
makan..makan..



mmg feberet ayoi la seafood2 ni..


apa kene kau ni long?
dah tua bangka pon kehulu kehilir ngan bantal busuk.
isk!


'mama, bb nk beli bola camni'

no no no ;P


ibu kau tgh sibok berfacial..pandai dia bawak diri.

jgn kowang tak tau,
aku + iena sempat lagi buat facial ngan CT @ Cik Temah
yg tu nnt aku hapdet yek..


the noti BB + Aiman


setelah berulang alik,
akhirnya siap gak kete kau ye sam..
kene tunggu si bedy (adik laki aku) repair baru ok.
ngeeee


dah kenyang, dah relax,
pe lagi? balik laaaaa...

babaiiiii...mekaseh ye tuan umah (^_^)


lepas ni nk gi bawak mak beli lemari tv plak....
pasal lemari tu ada KES oo..

tu pon nnt aku criter ngan kowang ye.
aku kan kepochi. ngeeeeee






14 comments:

ita cutevirus said...

seronok tol baca celoteh kak ai...

lala tu memang lazat kak... tp, saya tak pandai goreng berlada... pandai masak lemak je.. ade sesape leh tolong ajor???

nome said...

wahhh...berkumpul adik badik di ujung mgu...sgt best oooo..nikmat idop...pastu dpt plak melahap makanan2 yg sodap2...lagilah heaven...soker ngan korang adik badik...sgt rapat...i loikeeeee!!!!

☆ lieya latif ☆ said...

pergh...ini sudah bagus kak....dah le makan free + sedap..ade plak facial hah.....bagus!! bagus!!

sedap kak ct masak nampaknye tu....pandai die kan...

wah umah makcik biah dah ade tv beso kak yeak.. alhamdulillah... seronok hati seorg ibu anak2 die sume amik berat.....

MUMMYMUJID said...

sedap oh lala tu...aku pon trliur....
pastu ko pnoh la ngan xtvt tiap2 hari....best ooo

rossysweety said...

besar nya rumah tu...besar kat dapo , hall dan garage keta...ai beli la satu...

Shahrin said...

lain aku tak kira tp... tang makanan tu yg aku tak tahan... lapaq... tp kena diet...... lapaq....

Nadia Yuna said...

jangan kate along
nadia ni ha pun dok berkepit ngan bantal busuk lagi

Rizziela said...

Bestnya dapat makan ramai-ramai kan....

Rumah pun selesa

A.I said...

ITA,
LOR..SENANG JE TA. KAU TUMIS BAWANG + CILI KERING + CAMPAK DAUN KARI + SERAI + CAMPAK PERISA. DAH..SEDAPPPP.

NOME,
MMG SRONOK. ALA, AKU TGK KAU PON SAMA. LAGI HAVOC. KAN? (^_^)

LIEYA,
TULER, ALL IN 1! TP MMG DIA MASAK APA PON SEDAP..

YAM,
AKU PON SUKA LALA GAK. lalalalalala

ROSSYSWEETY,
KAU NK SOH AKU BELI NGAN APA? BULU? ;P

SHAHRIN,
SABOOOO (SAMBIL USAP2 PEWOT BOYOT) BAWAK2 BERTENANG, INGAT PADA DIET. muahahahaha..

NADIA YUNA,
JGN KATA NADIA, AKAK SENDIRI PON ADA GAK! kahhhhhhhhh

RIZZIELA,
MMG SRONOK..UMAH PON SEJUK JE. TRY DUK KT UMAH AKU. CAM OVEN!

rossysweety said...

hehehe....pembakar semangat tau cadangan saya tu....

A.I said...

ROSSYSWEETY,
MUDAH-MUDAHAN MASIN LA MOLOT KAU. amin.amin.amin (^_^)

el said...

ai nak resepi lala tu ngan ayam kicap bleh...terliur sudah aku....

el said...

eh semua lahh termasok sotong bendi tu...huhuh npk sedap sgt weiiii

A.I said...

EL,
OVER TAU KAU! SENTAP AKU. BUKANNYE AKU YG MASAK SEDAP2 TU. SUME TU CIK TEMAH YG MASAK. KAU BUZZ LA KT BLOG DIA SOH TEPEK RESEPI (bleh aku pon tompang salin skali..muahahahahaha)

klik klik (^_^)