25.2.10

::SELESAI URUSAN ANGAH::

SMALAM aku laki bini amik coti bawak nk register Angah masok U (amin :)) ekekekeke, register utk jumpa pakar audio. Aritu kan aku dah buat appointment kat sana. Makanya smalam gi le kami. Kiranya smalam settledkan sume skali. Senang camtu..


tmpt yg dituju..


dh nama pon register, wajib la isi form..


gigih...gigih..


sronok la kt sni..
org tak ramai, parking pon senang gilak.
beza la ngan HKL.
nk carik parking pon mau pitam 4 kali baru dapat!
ngan ramai org lagi..
kat sni mmg best!


sabo ye angah..jap lagi kita buat audio..
suka aku tgk budak kt blakang tu.
tak duk diam, bising molot nenek dia tegor.
ekekekekeke..


bapaknya tasha (^_^)


memacam test yg Angah kene buat smalam.
ada 3 org yg conduct.
1 supervisor + 2 students
tp mmg aku puas ati sgt ngan service dowang..
bagi penerangan pon detail sgt..


Tp ada kes lawak ok. Aku nk type ni pon sengeh2 bila ingatkan balik. Bilik tu kedap bunyik tau. So, bunyik skit pon boleh dengar kt dlm tu sbb sunyi. Ntah camne la pewot laki aku bleh berbunyik2 pulak masa test tu dijalankan. Giler kuat ok! kejap2 krukkkkkkk..kejap22 krukkkkkk! Aku bantai gelakkan dia. Tiap kali bunyik, tiap kali tu la dia cubit aku. Kontrol malu la tu. kahhhhhhhhhhhhhhhhhhh....yg pelik tu bukannye tak makan, dah siap bekpes. kuikuikui..


dh mcm robocop plak Ngah ;P

Ok, result smalam ada yg best, ada yg tak best.
Yg best sbb dowang ckp tinga kiri pendengaran adalah NORMAL!
Tp belah kanan (yg takde lobang tu), mmg dia takleh dengar.
Masa baby dulu ada gak vibrate, skang ni makin takde.
So, mmg skang ni dia guna sepenohnya pada belah kiri.
Smalam dowang ada ckp pasal alat bantuan belajar.
Tp mahal gilak!
Aku rasa pon buat masa ni Angah masih tak memerlukan alat tu.
Cuma aku ada tanya pasal tinga plastik.
Dowang kata boleh je buat. Kene refer pada Spital.
Dowang boleh buatkan. Tp tulah, kene ada $$$..
Tengok la camne. Aku nk gak tanye yg kt HUKM tu nnt..
huhuhu..

Dah siap dowang isikan borang permohonan kad OKU dlm 4 salinan, kitaorg pon blah selepas mengucapkan ribuan time kaseh
atas service yg best dari dowang..


Kad Appointment.
Lagi 6 bulan gi sana blk..

Dapat kad percuma sbb dowang tau ni utk urusan kad OKU. Kalau ada kad OKU sumenya free je. Masa daftar tu kene gak bayar RM5. Lepas ni takyah bayar dah (^_^)


Angah xcited jumpa sinki budak ;P


apa lah yg hepi sgt kaman tu?
ish..


posing...posing..


angah + mama


ANAK ABAH (^_^)


makan kat giant batu kep je..
sebab dah dekat ngan JKM Gombak.



kebulor ye bang?
patot la cacing meraung2 kat dlm pewot tu tadi ;P


sempat lg angah main..


JKM
Silap time rupanya aku dtg smalam..
ramai giler manusia.
rupanya smalam waktu dowang terima wang sumbangan..
macam2 pesen org ada.
cam sedih je aku tgk dowang :(


Tp sib bek la tak lama aku kt sana.
Sbb borang + salinan surat branak + gambar aku dah siapkan.
So, aku serahkan je borang tu kt kaunter.

Skang ni nk tunggu ujung bulan depan, aku call dowang tanye dah siap blom..
Syukur sumenya berjalan ngan lancar (^_^)


"Angah, dah smp umah.
Bangun, sambung tido kt umah ye cayunk"..





20 comments:

nome said...

ko mmg mama mithali...sgt2 prihatin...thumbz up kat ko laki bini...walaupun angah kurang sket pd tahap fizikalnyer...tp dia lebih dari segi ilmu...sgt bijak dan comel...Allah Maha Adil

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

yahuuuuuuu....Tasha dah ade kad oku...perlu ke yahuuuu ek ???
ape2 pun,Go Girl!
muahhhhhhhhhhhh

T.u.Y.a said...

salam kak ai..
Tuya pun gelak2 baca part perut abg kaman berbunyik2 tu..kelako lak bile dia cubit2 akak tu..mihahahahahahah!!!!

ape2 pun semoga segala urusan utk wat tinge angah tu berjalan lancar nnti.insyaallah,ade rezekinya nnti..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

walaupun angah ada sedikit kekurangan, tp alhamdulillah dia sgt cerdik dalam pelajaran. tak gitu mama si angah???? :)

kakngah said...

wakakakakaka!!
aku dh mcm org sewel tergelak sensorg..
ala2 terdgr munyik pewot bg kaman..

MUMMYMUJID said...

ko ank soram plak smlm ek...

aku bantai gelak ko cakap cacing dia meraung...hahahahah

☆ lieya latif ☆ said...

alhamdulillah dah selesai urusan angah.....ko mmg pak mak yg prihatin kan...moga2 cepat laa urusan yg lain tuselesai....

aku gelak gak bace tang perut abg kaman bunyi2 tu....kalo aku kat sane pun sah2 leh geng ngan abg kaman..sebab perut aku ni jenis urat2 suke merenggang...keriak keriuk bunyik wakakakaakak....

Cinta Hatiku said...

wakakaka..kalau aku pun pecah perut dlm bilik tu..cacing banyak sgt kot..

JaJa'Z said...

insyallah lepas ni segala urusan akan jd lebih mudah...

ita cutevirus said...

kak ai...

bikin malu la itew abg kaman...
kuikuikui... kak ai siap mencobit lagik...

anyway bagus la angah ade kad oku...

banyak manfaat kad tu...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

alhamdulilah sume dah settle.. :)

D.O.U.B.L.E...S said...

semuga segala urusan bejalan dgn lanjar..angah budak bijak...

Jiejah @ Iza said...

gud for angah ..tuk masa depan dia.
mujur ko prihatin awal² AI :-D

lawaksss giler bunyik perut abe kaman ko hhahahha memalukannnnnnnnnnnnnnn!!!!!

angah iza said...

perut bang kaman berbunyi mcm tu ke kak ai ???
hahha...nasib baik tak kentut...lg malu :P

lina said...

angah tak dapat dengar sebelah telinga ye..

saya pun sama..saya ada masalah pendengaran telinga kiri..telinga kanan ok je..sejak kecil, saya dapat tahu pun masa 7 tahun

selama ni, saya belajar menggunkan satu telinga je
ok je
alhamdulillah so far takde masalah

A.I said...

LINA (nape link kau trus gi utusan mesia online? ekekekeke)

ANGAH MMG TAKDE TINGA BELAH KANAN. LOBANG TAKDE. MMG TAKLEH NK DGR. DIA GUNA BELAH KIRI JELAH SKANG NI. OOOO, KAU PON SAMA YE? MMG TAKDE MASALAH LA? ADA BUNYIK DENGUNG TAK? SBB BILA AKAK TRY TUTUP SEBELAH TINGA PASTU BERCAKAP, MCM BERDENGUNG. SIAN PLAK KT DIA :(

bob_6317 said...

samekom kak........kak sya nak minta pertolongan kak bab sya nak buat benda yg sama dkt abg sya....so bleh ka kak tolong sya mcm mana buat permohonan utk dptkan alat pembesar pendengaran 2....?????kalau kak bleh tolong sya amat2 menghargai segala pertolongan kak.....;)

A.I said...

BOB,
W'SALAM. PERMOHONAN UTK DPTKAN ALAT TU AKAK X TAU. AKAK LOM PENAH APPLY MINTAK BANTUAN UTK ALAT2. AKAK APPLY KAD OKU JE. BUAT MS SKANG NI AKAK LOM APPLY LG BANTUAN UTK TINGA PELSU ANAK AKAK. APA KATA, KAU GI JKM..TRUS TANYE DOWANG KT SANA, CAMNE CARA2 NK MINTAK BANTUAN TU..
ABG KAU DAH ADA KAD OKU KE BLOM? KALAU DAH ADA, SENANG LA URUSAN :)

bob_6317 said...

ooooooooooo....kalau begitu senang la urusan ckit kak..bab abg sya ada ada kad oku 2..so direct ja ngan jkm kalau nak minta bantuaan...k..da lama gak sya fikirkan mcm mana nak dptkan alat 2...kalau beli comporm mahal..huhuhuhuhuhuh...mungkin dgn cara nie la sya dpt bantu abg sya kak...huhuhuhu..by the way thanx arr kak for helping me..huhuhuhu.....;)

A.I said...

BOB,
TAKPE, SESAMA BANTU :) ALAT2 TU MMG MAHAL2. ARITU DOC ASA SUGGGEST ALAT 'MIC' UTK ANAK AKAK GUNA MS BLAJAR DLM KELAS PON MMG AKAK TAK BELI. KAU TAU ALAT MIC TU BAPE? 10K!! mak aiii..MAHAL BENO. INSYAALLAH, KALAU MINTAK BANTUAN NGAN PIHAK JKM MUSTI DAPAT PUNYE. IKOT JE PROCEDURE YG DOWANG BAGI YE..SEMOGA SUME URUSAN BERJALAN NGAN BAIK :)

klik klik (^_^)