10.2.10

::NAK GOSOK2, BAYAR $7!::


PARKING
kt opis aku ni tak bayar pon takpe. Kalau nk free, park kete kat dlm pagar kwsn depan opis ni. Tp kene berjalan skit le. Dulu aku rajin gak park kt dlm tu. Tp skang mcm malas plak nk berjalan. huhuhu..makanya, aku park je kete kat bawah ni. Mcm arini, aku sorang je yg bayar tiket DBKL tu. Sbb kat sni jenjarang org DBKL tu round. Tp aku cam malas la bila ati tak bape tenang duk kt atas ni. Buatnya time aku tak byr parking tu, dbkl dtg cek camne? kang dpt lagi surat chenta tu. hohoho..takmo. Ala, aku byr utk 3 jam je pon. RM1.50. Syiling cilok laki aku punye tabong. Dia rela..kahhhhhhhhhhhh...

Eh, aku bukannye nk criter psl parking. Ni ha..kebetulan masa aku turun nk beli tiket tadi ada uncle cuci kete yg naik beskal tu tgh cuci kete kt sebelah cik kia. Cik kia aku tu pon dah berlapok, berabok. Kan skang ni musim panas? abis berdebu kete aku. Nk gi hantar cuci ntah bila la. So, aku soh dia cucikan skali Cik Kia aku tu.

Skali..kene RM7 da!! Mak aiii, mahalnya. (mahal la bagi aku :P). Tp takpe la kan? Aku pon x susah2 kene drive carik tmpt nk cuci. Duk je kt bawah tu. Aku kasi dia duwit, trus naik atas. So, aku intai2 dari atas ni je. Va Va Va..berkilat gak dia gosok. Bagus. Lepas ni kalau darurat, bleh la suh dia gosok lagi. ngeeeeeeeeeee


gosok..gosok..gosok


bling! bling!



11 comments:

~Siti Hajar~ said...

ini dah bagus..tukang cuci dtg cari keta, keta sy tu sllu p car wash rm3 jer..berkilat sudah..hehehe

nome said...

bling..bling..kilat sungguh dia cuci tukun ko kak...gigih dia cari duit...

fazilzura said...

murah le rm7 tu kak ..
tp luor je ker? mahal2 .. ingt kan dlm sekali

A.I said...

SITI HAJAR,
RM3?? KATNE? KTNE?

NOME,
BLING! BLING! GAK MATA AKU ;P

ZURA,
LUAR JE WEI...mahaiiiiii

ieda said...

ai..takpelah rm7...mmg mcm mahal tp kira sedekah la kan..

angah iza said...

$7 kak ai ??
biasa pencuci yg naik beskal ni caj $5 ...
da naik ke harga nye :P

MUMMYMUJID said...

bagos cam tu k.ai tolong org susah...bagi 5 bintang(bling2...bling)

A.I said...

IEDA,
TULER WEI..AKU CKP NGAN ADIK YG KEJE SKALI NGAN AKU,SI SAM..AKU KIRA SEDEKAH JELAH W/PON MEMULA TU CAM TOKOJUT GAK ;P

IZA,
TENGOK SIZE KETE KOT ;P

YAM,
BLING-BLING!

dmx said...

hai...
ingatkan...gosok per
meremang....hehehe
:)......

Ibu Mifzal Arsyad said...

aku pun x rajin kak nak anta keta gi cuci..nak cuci sendiri malas..kalau ada tukang cuci tu mai opis..kan best..leh suh depa cuci..mahal x kisah la..sbb kita x susah payah pi antar kan..

A.I said...

DMX,
eeeeeee KAU NI KANnnn... ;P

AINEY,
AKU LAGIIII MALAS NK HANTAR GI CUCI. NK CUCI KT UMAH TAK BLEH PLAK. ALMAKLUMLA..UMAH BANGLO 10 TINGKAT!

klik klik (^_^)