15.2.10

::LOMANTIKA D' AMOUR::

MASOK tahun ni dah 12 tahun kami kawen. Syukur sgt sbb aku dpt laki yg lomantika + rajin membantu kerja umah. Kebetulan Arwah abah dulu pon sangat2 lomantik. Jadi, dah mmg dari kecik dah biasa tengok abah + mak camne. Smp ke tua pon jalan still berpimpin tangan, kt umah tgk tv baring sesama. Main game sesama. So, aku mungkin jadi janggal kalau tak dpt laki yg lomantik camtu. Musti aku akan compare laki + abah aku. hohoho. Sib bek la aku dpt laki yg sama romantik ngan arwah abah aku dulu (^_^)
Masa aku peknen anak ke 4 dulu pon aku masih dilayan cam tuan puteri. Makan bersuap, dimandikan..hihihi..sronok!

Anak2 yg lain pon dah tau kami camne. So, dowang pon dh tak kisah. Laki aku suka jalan pimpin tangan. Tp bila kuar ngan anak2 tu lain la. Harus la pegang anak kan? ;P Sesambil drive pon dia selalu je kiss tangan aku. Bukannye dia heran kalau benti kat traffic lite tu ada org moto kat kiri kanan. ekekekeke..jenjiran kt umah aku ni pon dah tau sgt kami camne. Dlm lif pon nk berpegang tangan. Dari lif ke kete pon melekat cam belangkas. ngeeeeeeeee..(agaknya ada je rasa cam nk muntah ijo tengok) kahhhhhhh. Eh, tapi pedulik apa aku? kami HALAL! lalalalalalala...

Laki aku rajin SMS time keje. Ada sekali tu aku rasa cam rindu sgt kt dia. Tup2 time tu jugak la dia SMS kata ntah nape dia rasa rindu sgt ngan aku! HOHOHO..kebetulan wei. Ha, kan? dah 12thn kawen pon ada rasa2 camtu gak ;P kowang doa2kan la semoga kebahagiaan kami ni akan kekal hingga ke hujung nyawa...yelah, hati budi manusia ni tak boleh dijangka. Ntah2 esok lusa boleh berubah pulak. Ish..mintak dijauhkan la..

Tp lelaki ni cara nk tunjukkan dia sayang kt kita berlainan. Ada lelaki yg tak reti nk kepit2 bini dia. Ada lelaki yg terlebih manja, kalah bini dia sendiri. Kiranya semua ada cara memasing nk tunjukkan kasih sayang kt laki bini. Kan? (^_^) Tp aku SANGAT2 pelik bila tgk lelaki yg masa berchenta bukan main kepit girlpren. Tp bila kawen, amboi mak oiii...jalan pon jejauh. Apakah itew? ;P Jgn la camtu..kang org lain lomantik ngan bini kau, meroyan plak nnt! muahahahahaha.

SETIAP pagi kat opis musti aku dpt sms camni dari dia..


aku jawab ngan lepatnya ;P


Setiap kali aku dah nk bertolak blk amik dia kt tmpt keje,
MUSTI dia sms camni.

waktu bekerja pon dia rajin gak sms. Tanya lunch aku makan apa. Dia bagitau aku dia skang ni drive dah smp mana..bla, bla, bla...

Oh! kalau kowang nk tau...(tp kengkawan + adik bradik aku mmg dah tau sgt la ni) Tiap kali kalau dia CALL, ujung2 tu kompom dia sebut
"ok Yang, Assallammualaikum, sayangggg Yang"
,
aku harus jawab "W'salam, Intan pon sayang abang"
ngeeeeeeeeee (^_^)


Yang ni pulak antara sms yg aku 'keep'. syahdu ooooo





lebiu abang...


26 comments:

Ibu n Abah said...

AI,
Alhamdulillah...
semuga kasihsayang Ai dan suami tetap utuh hingga akhir nyawa.... amin...

T.u.Y.a said...

salam kak ai..
Tuya doakan semoga kebahagiaan yang ada ni akan berkekalan sampai bila2 kak..
memang romantika dia amor..

ieda said...

salam ai..alhamdulillah dpt hbby yg mcm ni..moga bahagia sampai syurga.bila kita suami isteri bahagia anak2 pun membesar dgn tenang.
saya pun suka simpan sms syahdu/jiwang dr hbby..

Ibu Mifzal Arsyad said...

seronok bc msg asben akak..n sebak bila sakit akak tuh..bertuah kak..ko dpt laki yg sgt2 romantik n baik...

Nadia Yuna said...

terharunye nadia membace.
semoga kak ai dan suami sentiasa bahagia, dimurahkan rezeki dan diberkati bukan sahaja di dunia, tapi di akhirat sana.

insyaallah

=D

Noina said...

mak aii..romantik giler asben akak..hehe..ok lah tuh..akak kira bertuah kan..hehe..Ina doakan akak ngan asben akak sentisa bahagia dan kekal hingga ke hujung nyawa..insyaallah..Amin..

Ummi Muche Iche said...

tumpang gumbira dn bahagierrrr...

JaJa'Z said...

Alhamdulillah..semoga selamanya macam tu ok..doakan jaja jugak..semoga jodoh kita semua berpanjangan..memandangkan kitorang ni blom ada baby..so, kasih sayang tu masih berdua...hubby jaja memang bukan sorang yg romantik..tapi dia selalu tunjuk yg dia sayang kat kita..msg tu memang selalu gak la..

macam u..jaja pun ada simpan msg2 yg hubby hantar yang mana rasa touching sangat bila baca..

sayalahfaizul said...

lomentik looorrrr.... semoga kekal ke syorgaaa....

bertuah kak ai dapat abang kaman. tapi abang kaman pun bertuah gak dapat bini biol cam ko. hahahaha... gurau je la kak...

Cinta Hatiku said...

waa lomantik la..hehehe..aku pun selalu gak dpt sms..lepas call pun lebiu lebiu gak..tp kan segan la nak post kat blog..takut org baca termuntah plak..hahaha..semoga berkekalan hingga keakhir hayat..

grow2g3th3r said...

very the romantic and touching....

cikbedahlaser said...

alolololo sweet nye...
nk nangis sy baca.. terharu nye...
alalallalalal
semoga akak kekal bahagia hga k akhr hayat....
kuat kn smgt hadapi sakit akak ye...
ingt org yg tersyg....

AISYAH HANI said...

alhamdulillah akak dapat suami romantik. Semoga kebahagiaan akak akan kekal selamanya.. Amin

angah iza said...

sambil ketuk2 meja...
waaa....kenapa tunang aku x seromantik laki kak ai ...
Jeles tahap gaban !!! :)

Anonymous. said...

syahdunyaaa bila baca SMS-SMS niii. cayalah kak. keep it up. saya doakan akak suami isteri bahagia selalu...

mamashasha said...

kak ai....dr dulu lagi aku selalu ckp abg kaman tuu patut jadi idola pade lelaki lain....mmg harus+wajib!

syukur sgt kak ko dpt somi mcm abg kaman...aku doakan kasih sayang korang berkekalan hingga ke pintu syurga....

susah nk jumpa woooooo....ko mmg beruntung kak....bukan takat jaga isteri..anak2 pun dia jaga jugak....
sms last tu mmg syahdu kak.....ko simpan baik-baik ha....

aku pun gitew sms tahun 2006 pun masih tersimpan dlm hp.....

MUMMYMUJID said...

kalah saya k.ai...bagi bintang kat abg kaman..5*

Rizziela said...

Alhamdulilah....

bukan senang nak dapat suami yg sangat memahami

ShaZila said...

bahagianya kak ai,
ila rasa nak nagis je kak bila tgk kebahagian akak...suka sangat dan ila tumpang gembira...doakan ila bahagia seperti mu kak...

shah-ila-ain said...

salam kak...memang bertuah kalau dapat hubby yg lomantik dan sgt membantu.Pasal kite kat umah ni memang harap2 sgt bantuan dorang ni....kalau semua kite buat sendiri aduhh stress...lagi2 perangai hubby plak acuh tak acuh ape lagi nak beromantik...boleh buat alasan dah tua tak yah nak manje2 ...gituulak...
Mel kalau lintas jalan tuhh kadang hubby tarik kite n pegang tagn kiterr gakk..hikhik...

A.I said...

NGEEEEEEEEE..MACEH KENGKAWAN. HARAP2 BIOR LE KEKAL CAMNI. YELAH, TAKUT GAK ESOK LUSA DIA BERUBAH. KOWANG DOAKAN AKU YE..

AKU PON DOAKAN KEBAHAGIAN UTK KOWANG SUME...AILEBIU ALLS (^_^)

Anonymous said...

alhaiii kak ai weyhhh.. bergenang air mata chek tau.. syahdu giler weyhhh... chek doakan kak ai bahagia ke akhir hayat bersama suami terchenta n anak2 yg kiut miut... aminn

A.I said...

ADIK ANON,
huhuhu...MEKASEH BEBANYAK ATAS DOA TU YE.. (^_^)

D.O.U.B.L.E...S said...

kak aku pun nak macam tu jugak....

A.I said...

CT,
ALAHAI ADIK IPOR CAYUNK AKU NI..NNT AKU PAKSA LAKI KAU KIM SMS CAMTU YE ;P

-eLyNhere- said...

ish dah 12 tahun kawin romentik lg kan? bagusnye kak.. semoge kekal cmtu sampaaaaaai akhir hayat. amin.

kebykan laki skrg ni, baru 2-3 tahun dah jemu katenye.. kalu asik sms silap2 kene maki lagi adela.. huhu!

klik klik (^_^)