29.10.10

::AKU SELESA GILER KEJE KT SNI::


"ai, boss ko xde ke kaco ko...ko sllu mc lah itu lah ini lah..yelah ko kan sakit...kalo aku lah kt tmpt ko..ngan ofis aku yg ngok ni..surelah aku kena resign...huhuhu"

- soklan dari EL utk aku haritu..

hehe, meh aku jawab.

AKU adalah sangat2 bersyukur dapat keje kat opis ni. Dah 10 tahun aku kt sni. Banyak giler pengalaman suka duka aku. Dedulu (ms opis ni kt Sri Hartamas), hanya manusia2 berhati kering + kental je boleh keje kt opis ni. Bos aku dulu garang giler-giler! komited giler babun pada keje. Details nk mampos. Tp sume tu ada kebaikannya. Dia pon sangat2 menjaga kebajikan kitaorg. Smp skang, kami mcm dah didik. W/pon takde bos masok, kami tetap jalankan keje cam ada bos dlm opis. haha..ntah kowang paham ke idak le ni. Gasak. Skang ni bos lama tu dah takde. tukar yg lain. Staff pon dah kurang. Job je bertambah. hehe..dedulu penah kami abis bekerja pukul 6 pagi!! ha..silalah percaya ye..tu sbb skang ni yg tinggal sume yg berjiwa GILER & berhati kering sahaja, termasoklah aku. gagagaga...Skang ni suasana opis pon dh lain, x sama cam dedulu. Takde staff2 baru. Sume senior kat sni.

Oleh kerana 'KEADAAN' aku skang ni mcmni, bos + opis manager banyak bagi KELEBIHAN kt aku. MC aku adalah unlimited. Tiap kali aku gi spital, aku diberi pelepasan dari pagi - tengahari (kalau x mc la). Kalau aku amik darah, aku leh masok lewat. Kalau ada appt ngan doc, aku ada masa free smp tengahari. Haritu aku MC 3 minggu kan? (jd sebulan lebih aku x masok opis sbb sambung cuti dari hari raya). Tu pon opis manager aku risau takot aku lom betol2 sembuh. Dia kata sepatotnya spital kasi aku MC sebulan. haha..

Kalau aku x sihat, tp tetap datang gak opis (ni mmg dah biasa sgt la). Aku tak bape nk risau sgt sbb aku bleh rehat anytime. Kalau aku x larat sgt nk wat keje, aku dibenarkan baring kt 'port' aku. Dah bos kasi green lite, harus la aku praktikkan. hehe. Tp aku akan pastikan keje aku beres. Takmo la amik kesempatan bila bos dah kasi peluang gini.

Lagi 1, walaupon comp ni kecik. Tp benefit dia banyak. Opis ni cover medical utk aku anak branak. Pegi la klinik mana pon, bleh je claim. Ada insuran & ada cover dental sekali tau. Nak masok lambat boleh je, tp sms manager opis dulu. Tp musti la bersebab kan. hehe..Best !!

Aku lak mmg dari dulu kala smp awal giler kt opis ni. Org len masok kul 8:45, aku kul 7:15 dah terpacak kt opis. Kaman kan keje awal, harus la dia hantar aku dulu. So, masok je opis. Layan tv sambil makan dulu. Lps tu kalau aku ada kerja2 yg tak memerlukan pc, bleh je..sambil aku lipat drawings, sambil aku layan tv kt pc. tu yg kadang kalau aku print report bebanyak, aku selesa wat keje kat atas karpet je. haha..yg penting kerjanya beres dong!! (^_^)

Sesapa yg tingin nk keje kat sni, lupakan jelah hasrat kowang tu. Bos aku mmg dah takmo amik staff baru. dia nk buat kami2 ni pekasam kt sni..miahahahaha..



ni masa pepagi buta,
time xde org lagik.
kau carik kaki aku letak ktne?
lalalalala


harini aku pakai kemeja opis.
malas nk gosok baju lain..
sarong ngan suar slack tight itam.


kemana lak kita ni..?


tarra!!!
ni le port aku.
kt sni le aku tido, kt sni le aku solat.

tmpt ni kat blakang work station aku je.
bilik aku besar,
skali ngan library tmpt letak document.
tu yg senang tu..hehe..


Rasanya, aku mmg akan keje kt sni sampai bebila. Tak mungkin aku carik keje lain. Takkan dpt keselesaan yg aku ada skang ni. Mmg le gaji aku ni x besar, tp kelebihan yg aku dpt kt opis ni yg memudahkan idop aku. Ngan keadaan aku camni. Senang dpt time off nk gi spital / skolah anak2 (^_^) syukur...





21 comments:

angah iza said...

bertuah nye kehidupan kak ai =)

ieda said...

part boleh baring2 tu yang best tuh....
jaga kompeni elok2 AI...kot2 nanti boleh jadi pewaris...hahaha

ita cutevirus said...

best!! best!!
baik betul la bos akak tu...

fazilzura said...

mmg harus stay kalau bos menjaga kebajikan staf.. dia syg staf , for sure compom staf akan syg compy & bos tui dak?

tp kalau compny beso , tp bos cm P^%# ayam .. baik lupe kan , dh pulak di tmbah dgn benefit yg ciput.. alih2 kene tolak gaji.. pehtu dgn payroll exec yg belagak nk mampos cm GM ..lg ler sengal nak stay lelama

* sesi luahan rasa

A.I said...

IZA,
BERTUAH KE?? hhrrmmmm...

IEDA,
WOW!! PEWARIS!! PITAM BOS AKU KALAU BACA NI. wakakaka

ITA,
KITA KEJE NGAN BAIK, BOS PON KENE BAIK GAK LA. KALAU TAK, AKU BAKAR JE OPIS NI! miahahahaha

JUB,
hehe..SABO-SABO. MMG BANYAK TMPT GITU. NAK2 LAGI COMP YG BESAR. BERKOLONI2 BAGAI. KT OPIS NI CIPUT JE STAFF. KALAU SENDAWA PON ORG LEH DENGAR..hehe

ILA HAFIZ said...

aku pun sokaaa!!!

el said...

hang mmg beruntung dpt kompeni gitu..kalo aku pun keje smpi bila2 kt situ hahahaha...
dulu bos aku pyalah baik ngan aku mula2 keje sini skrg mmg dh npk lubang...sj nak amek ati kita tp at last mengungkit pulak...sabo je lah gamaknye dia xmo kita blah kot hohohoho terima kasih kerna mnjwb persoalan aku..jeles benonye..

kak long said...

teringat aku kat lagu p.ramlee tu...
dimana kan ku cari ganti...
huhuhu

Pink Humaira' said...

pewaris?? me sukaaaa...ekekeke
pekasam?? me goreng jerr...haha

littlehumblelynn said...

ADOIIIIIIKKKKKKK JEALOUS NYA!!

izatieunos said...

wahaha..
entry kak ai mnjawab persoalan mmpi sy mlm smlm.

mmpi sy g intebiu kt opis kak ai.siap pggil akk n slm ciom tgn lagi.

ske sgt ngn keje akk kot, smpai terbawa2 dlm mmpi nk apply keje ctu.

kakngah said...

ofs aku dulu pun free gak. blh g pasar bila2 masa hihihi!!
mmg susah wey nk cr tmpt keje free camtu. tu psl aku sggup x keje dr duk HQ.. nk g kencing pn payah huhuhu!!

A.I said...

ILA,
YE! KITA SAMA-SAMA SOKA!!

EL,
lorr..X BAEK BOS KAU MENGUNGKIT GITU. ADA GAK CAMTU YE. TAKPE LA EL, KAU TUMPU KT KEJE JELAH. TMPT KITA CARIK REJEKI (^_^)

KAK LONG,
hahaha..LAGU TU PON BOS AKU KENE NYANYI UTK AKU KAK. MANA NK CARIK GANTI STAFF YG BERDEDIKASI CAM AKU NI? miahahahaha..DIMANA KAN KU CARIK GANTI..lalala

PINK HUMAIRA,
MEE?? AYOYO..AKU LOM MAKAN LAGIK LA..ADOI..LAPARRRRRRR!!

LITTLEHUMBLELYNN,
hahaha..SILALAH MENJELES :)

IZATIEUNOS,
WAKAKAKAKAKA...MELAMPAU KAU TAU! SAMPAI TERBAWAK KE MIMPI. KAU SUKA SGT KE KEJE DOK KT LANTAI SAMBIL MELIPAT DRAWING TU? adoii...LAWAK LA KAU NI..(^_^)

A.I said...

KAKNGAH,
hehe..MMG BEST. TP OPIS AKU NI DIKIRA HQ GAK TAU. SITE OPIS KT JOHOR & SABAH. ADA 2-3 ORG JE KT SITE. DAN ADA 10 KETOI JE KT HQ NI. miahahaha....

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu kak, kalo dah selesa biar la kat situ kak...akak untung bos baik2...ye laaa tak sume tempat camtu kan.....

harap akak terus dimurahkan rezeki sampai bile2...amin

A.I said...

LIEYA,
A'AH WEI. NTAH2 SMP MATI AKU KT SNI. hehe..MEKASEH..amin amin amin..

ComeyBelako said...

ai...ko tulis la lawak camanapun...gumbira camana pun aku tetap jadi sentimentel baca tulisan ko ai. ko adalah satu contoh insan yang bersyukur yang berpijak dibumi nyata. moga Allah swt murahkan rezeki + permudahkan hidup ko sekeluarga ai. amin. insyaAllah. hopefully kita leh jumpa one day ai.

A.I said...

COMEYBELAKO,
hehe..KAU NI SELALU WAT AKU TOUCHING2 TAU. sob sob..INSYAALLAH WEI, ADA REZEKI NNT KITA JMP K.. :)

Ibu n Abah said...

Ai...
Alhamdulillah...
dalam kepayahan diberinya kemudahan....
sama macam akak...
ALhamdulillah...

deaf-angel said...

rezeki paling penting halal..
tak guna besar tapi sumber haram..
lagi teruk kasi anak2 ko makan pakai duit tak betul tu..jadi darah daging dorang

A.I said...

AKAK,
SYUKUR ALHAMDULLILAH KAN KAK? :)

DEAR-ANGEL,
BETOL TU. AKU BERSYUKUR NGAN REZEKI YG AKU ADA SKANG NI. BIARLA AKU LAKI BINI BERGAJI KECIK PON. YG PENTING, HALAL & BERKAT :)

klik klik (^_^)