30.10.10

::RELA BUNUH ANAK DEMI FARMVILLE::

MIAMI: Seorang wanita berang kerana tangisan bayinya mengganggu dia bermain Farmville di Facebook mengaku salah membunuh dengan menggoncang anaknya itu sehingga mati, lapor media semalam.

Alexandra V Tobias, 22, dari Jacksonville, mengaku menyebabkan kematian Dylan Lee Edmondson, tiga bulan, Januari lalu.

Florida Times-Union melaporkan, Alexandra naik angin kerana suara Edmondson mengganggu tumpuannya.

Alexandra menggoncang Edmondson, berhenti seketika untuk merokok dan menggoncangnya sekali lagi.

“Bayi itu mungkin terhantuk ketika dia digoncang,” lapor akhbar itu. - AFP




AKU x penah main apa2 game dari pesbuk tu. Bukan apa, aku takut ketagih lak nnt. Mau melatop komputer aku kt umah ni berebut main ngan anak2! haha...Dulu ada doktor kt China kene saman sebab ralit main game pesbuk yg menyebabkan pesakit dia mati sakit nk branak kan? isk..dasyat gak penangan game tu. Selama ni bila ada org kasi aku 'hadiah' utk farmville tu, otomatik aku ignore kan. Mana lak aku nk letak lombu2 tu sume. Bukannya aku main pon game tu. Kt umah ni aku layan game Barbie ngan anak2 aku je..lagi best. hehe...





19 comments:

kakngah said...

aku xder FB
lg selamattttt.....

bizzonline said...

ms sy gile men gem ni kan kak,
da nk blk kg da ni..leh plak
ckp ngn abg,blk jap2 g la..psl nk harvest tnman. gile kan.
sggp tu..kdg2 x tdo sbb jage kebun.
mmg ketagih kalo da stat men game fb.
skang sy da pencen da..sbb kebun da besau,da kaye raye plak tu..

akk nk x sy wasiatkan kebun tu ke nm akk?
leh lotak lombu2 org kasi ke akk tu..ekekeke

A.I said...

KAKNGAH,
KANNN? SELAMAT KAU! haha

EYA,
huiii...TAKMO AKU KOBUN KAU TU. KALAU MENDATANGKAN DUIT, NAK JUGAK. TIAP KALI LADANG DAH MAJU, DUIT MASOK DLM AKAUN AKU. ekekeke...

aYu said...

singgah sini~

bila baca psl farmville..
ingat masa jd student~
gila2 la masa tu..
tp kejap je jd peladang..
lebih kurang 3 bulan~pastu pencen.
psl pesbuk boleh ggu study~
ahaks..

shiemz said...

akuketagih gak main memulaghitu,.. sampai lakiaku marah kak.. hahah.. skrg aku dah x main dah.... bat penuh akunyer inboxaku jerk..

Zezebel said...

Salam kenal.
Biar betul fanatik farmville. dah ketagih tahap gaban dah tu.
Jumpa lagi yer.

ILA HAFIZ said...

AKU DAH LAMA OFF FARMVILLE.. MALAS AKU..BUANG MASA JE

SyUhAdA said...

ish3..
giler dasyat game kat fb tuh..

Ibu n Abah said...

Ai...
memang melekakan kalau dah mula main benda tu semua...
pernah akak main fishville... bila balik kampong.. takda internet... ikan semua mati... mood jadi tak baik sebab sedih ikan yg dibela dari telor dah mati...
lepas tu... tak mahu langsung main....
tak kose....

JaJa'Z said...

Ai, jaja pun tak kuasa nak layan game2 kat pesbuk tu..malas nak ketagih..ipar2 jaja dok ralit main menda alah tu sampai orang sibuk kat dapur tapi diaorang dok mengadap laptop..mula la mak mertua bising..

bay said...

bay xde fb, lakiku xkasik main.. jiran bay tu dok gila bercucuk tanam kat fb, ofis hour mmg on fb xhenti2 la. dia cakap jam 3,4pagi dia bangkit kejap dari tido n on laptop smata2 nak kutip sayur2 tu semua, kalau jam tu xkutip, kang sayur tu hilang,kena curik.. pnat je tanam tau2 kena curi.
bunyinye cam ape la.. wakakakaa

suri solehah said...

salam...mak iah...ada jugak dah maniac sampai camgitu...
psst:bay...kawan sy pun ada sorang camgitu..tp kalau skali pk cam lawak lah a.i

A.I said...

KENGKAWAN,
isk, MMG SAMPAI CAMTU SKALI KAN? OPISMATE AKU PON SAMA GAK TAU. BGN PAGI SEBELOM NK BERSIAP TU, DIA ADAP DULU FARMVILLE. haha..GIGIH SUNGGUH! ADA FARMVILLE LA, FISHVILLE LA. isk, RASANYA ELOK JGN TERJEBAK KOT. KALAU MEN GAMES BIASA TAKPE. NI KENE JAGA SUME..eee TAK KOSE MAK! haha..

green apple said...

gigih berkebun....kot ye dapat hasil takpe gak

chamizah said...

cha dulu mule2 je ketagih main game, farmville tu.. pas2 dh kureng.. mcm busan... skrg pon lyn2 cafe sket2... bukak fb nk tgk status kwn2 atau apdet status sndirik.. klu ade idea, apdet blog... hehehe... (best la kak main barbie ngn anak2).. cha nk dptkan bby girl la kali nih... hihihii...

A.I said...

DI,
KANNNNN? KALAU DPT HASIL, KOMPOM AKU JOIN MAIN!

CHA,
haha..KAU LAYAN GAK DULU YE? INSYAALLAH, LPS NI DPT LE KAU ANAK POMPUAN. MAIN LA BARBIE SAMPAI LOBAM.. ;)

bay said...

apa nama game vavi tu kak?? google tak dapat pun

A.I said...

BAY,
KT UMAH KANG AKU BG KAU YE. LINK BABI TU ADA KT PC UMAH... ;P

Anonymous said...

I'm truly enjoying the design and layout of your site. It's a very easy on the eyes which makes it much more
enjoyable for me to come here and visit more often.

Did you hire out a developer to create your
theme? Great work!
My web site: uk online casino

klik klik (^_^)