20.10.10

::LAKSA SUPER POWER::

BILA tekak tak bape sihat ni, mmg rasa mcm nk hirup2 benda yg pedas2 je. Tingin lak nk makan laksa buatan sendiri. Sib bek la ada Mr Wonderpet yg nk tolong masak skali. Sape lagi kalau bukan laki aku tu? heh heh..sekejap je dah siap laksa aku. Memula tu mcm takot je tengok kuah laksa sepiuk besau. Dah ikannya laki aku bawak balik bukan men banyak. Dia lak suruh buat semua, kononnya nk kasi kuah tu pekat. Ha..amik kau! menimbun kuah tu. Utk anak2, aku masak sup daging. Bebudak tu payah nk mkn pedas. Makan je laksa ngan sup tu. Bukan men bertambah mangkok! (mangkok yg bertambah, bukannya laksa ;P)

Tp mmg rezeki sunguh la. Kebetulan Abg Long + Iena anak branak singgah umah aku dari ziarah mak. Dpt dowang makan laksa tu. Pehtu kengkaum ibu kt flet aku ada buat kutipan derma, pon aku tarik masok dlm makan. hehe..Malamnya pulak sam dtg nk hantar pc kt umah Ema (dia beli dari sam), makanya..makan la laksa yg ado tu. Isk Isk Isk..x sangka langsung, ramai yg dpt merasa 'laksa super power' aku laki bini tu. Oh ye, nama laksa dihasilkan dari keadaan kami sekarang yg agak gersang. hahaha..maklumlah, masih berpantang ;P (harus ke aku terangkan kt sni ye?) miahahaha..

Yg sebenornya, blk dari main boyan kt Templer tu badan aku dah rasa semacam. Elok je tghari lepas masak tu aku dah kondem. Kedemaman..kesakitan...isk isk isk..(eh, kowang jgn nk membebel kata aku x jaga badan ye. aku jagaaa.. makan pon aku jaga tau. skang ni banyak sangat aku berehat. Laki aku banyak bantu kerja umah. haha :P) ala..yg naik boyan tu pon kejap je. Aku kan gayat...eeee...loya tekak!


Laksa Super Power

(hasil kerja tangan aku laki bini)
pedas ni..aku campor ngan cili kering.


tetiba je ada muka bebudak ni!
Along + Syafiq (anak abg long)


Kak Jila yg tengah kusyuk bedal laksa..


Abg Long membawak diri layan laksa depan tv.
heh heh


makan pezal..makan..


terserlah kejendulan kau na!
hahaha...
sedap tak laksa aku?
siap bleh tukar ganti ngan 100plus kannnnnnnn?
ngeeeee



Dora the Explorer was here!!


kengkaum ibu (AJK) yg sempat aku tarik masok dlm umah.
hahaha..nak saya derma?? sila makan laksa saya!
(^_^)


sam tak makan laksa sbb bini dia selalu dah masak..
dia ratah sup daging ngan sambal blacan je.


sama la ngan anak2 aku, mkn laksa ngan sop.
sedap kan anis?


ayoyo...tote dah jumpa ngan recorder ben10 bb.
bb dah kaget. hah hah..sib bek dpt diselamatkan.
kalau x, kompom sampai kt kota damansara ;P


tp otomen ni x dapat nk diselamatkan..
tp sam akan bawak kt opis, bg aku balik.
ngeeeeeee


datin biah dah balik melaka smalam... (-_-)




15 comments:

elly @ suely said...

wow sedapnye laksa! bile nk jamu aku lak kak? kihkihkih

Softtouch [Hanim] said...

laksa super power?mcm2 lah kak ai ni..kelakar...murah rezeki kwn2 n sedara2 kak ai yg dtg tu ...dpt merasa laksa kak ai..

el said...

aku x nah wat laksa...huhuhu
tgk laksa ko mmg super power...
nti aku cuba msk laksa pulak

eLYies said...

wow....sedapnya laksa kak ai...marvelous!!!

☆ lieya latif ☆ said...

fuh kak, tgk gambar pun dah nampak kepoweran laksa tu...murah rezeki ko bagi org mkn...amin...

Eye_nee said...

sgt la pekat aku tgk kuah laksa tu Ai..sure super duper power laksa tu...tabik tu Kaman....menolong ko yer...

[s][u][e][h][a][n][n] said...

laksa????? aku suke beno laksa kak...tgk gambar laksa tu pun aku yakin rasanya mantap!

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

MERIAH...NAPE A.MI XDE DLM INI KES...HAR HAR HAR
Mak balik melake ke kakngah ??? lame ke mak kat sane ? sape antar mak ???
soalan bertalu2 sgt

Latina said...

kak Ai..bila nk buat laksa lg??terliur dah ni...

A.I said...

SUELLY,
KAU NK MKN BILA? MEH LA.. ;)

HANIM,
NAMA LAKSA PASANGAN GERSANG MMG GITU. hahaha..A'AH, MURAH REZEKI DOWANG DPT SESAMA RASA LAKSA TU :)

EL,
SENANG GILER EL! SUME MEN CAMPAK JE DLM PIUK TU PEHTU REBUS JE. YG LECEH BAB BUANG TULANG IKAN TU JELAH..

YIES,
KAU TGK GAMBAR PON DH TAU SEDAP? isk..KAGOM MAK!

LIEYA,
haha...TGK PON DAH TAU YE? TULER, MMG REZEKI DOWANG SUNGGUH :)

EYE_NEE,
MMG PEKAT KAK. SI KAMAN SUH MASOKKAN IKAN SUME. TP AKU SUKA YG CAIR. SO, MASA MAKAN TU TAKDE LA KACAU PIUK. AMIK KUAH YG BELAH ATAS TU JE. hehe

SUE,
YA! ANDA MMG HEBAT. LAKSA ITU SEMESTINYA SEDAP! wakakakaka

AJ,
KAU JGN NAK NGADA2 YE. TIME TU KAN KAU SIBOK JADIK 'TOK GURU' MENURUNKAN ILMU PERSOLEKAN? haha..JAWAPAN BG SOKLAN2 KAU TU SUDAH KU JAWAB DI GMAIL. lalalala

LATINA,
BILA KAU NK DTG UMAH AKU. MEH SNI, AKU MASAKKAN LAKSA UTK KAU ;)

Mommy Prince said...

wei kecuk air liur aku tgk laksa ko yg penuh ikan tuh.. kalau kat kedai tak dpt lah nk pekat cam gitu.

pe kata ko tepek resipi. :( aku tak penah buatlaksa..
terliur sudah nie

nome said...

meletop! melecet! semuanyer la...sgt2 mantop laksa ko...ramai plak yg merasa....x rugi masak seperiuk besau....kahhhhhhhhhh

A.I said...

NIKI,
KAU MELAMPAU TAU. SENANG GILER NK WAT LAKSA NI. JAP LG KANG AKU EDIT. KAU MASAK NNT YE..heh heh..

NOME,
ALL IN ONE KAN? hahaha...MELETOP + MELECET SUME ADA!

My MiRa said...

sedapnyer laksa...owh!

A.I said...

MY MIRA,
slrruuppppp..SEDAPNYAAAAAAAA!!!

klik klik (^_^)