5.10.10

::SABTU AKU YG HAVOC::

SABTU pepagi buta tu aku dah kuar umah. Laki aku hantar bebudak kt umah mak dulu. sebelom dia gi keje. Aku kuar awal2 pagi tu sbb takot tak jumpa tmpt. Aku x biasa ngan Putrajaya. Sib bek la si sam bgtau aku direction ke sana. Senang pulak jumpa precint 11C tu. hehe...bila sampai awal, aku lepak2 dulu dlm kete baca paper. Dah tu baru client aku jemput kt tepi jalan. Thanks ye Yaya..mekaseh gak kat kengkawan Yaya yg jadik silent readers blog ni. heh heh...lebiu alls! Abis mekapkan Yaya, aku trus 'carik jalan' keluar ke KL. hehe, sib bek selamat.


yaya mintak mekap yg soft + natural..
sesuai utk majlis pertunangan


yaya yang manes


mayat idop + yaya


Sementara nk tunggu masa gi Hotel Istana (makeup), aku ronda2 kat Lot10 + Sg Wang dulu. Mak aiii...berpuloh tahun aku x jejak kaki kt sni. Segalanya berubah! Pening kepala hotak aku masok Sg Wang tu. Tak tau mana arah nk dituju. hohoho...Lepas makan, aku trus gi Hotel Istana. Ada wedding reception, kami team Cinta's (AJ + Ajeet) ditugaskan utk makeupkan flower girl, pengapit & adik bradik pengantin. Class & mewah sungguh majlis ni. Ballroom cantek sangat ngan hiasan. Rugi tak amik gambar. huhu..thanks pada Kak Liza yg bermulut peramah (^_^), thanks juga pada sume yang terlibat. Kowang sume best! muahhhhhhhhh..


kau nk jd makeup artist ke, photo G jeet? ;P





GIGIH!



makeup - AI
hairdo - AJEET


makeup - AJ
hairdo - AJEET


makeup - AJEET
hairdo - AJEET


makeup - AJ
hairdo - AJEET


makeup - AJ
hairdo - AJEET


makeup (mama) - AJEET
makeup (girls) - AI

mak pengantin pon aku mekapkan, tp tak sempat nak amik gambar..

Thanks Kak Liza! (^_^)


Lepas siap mekap (8mlm), aku ngan AJ bergegas lak ke umah adik bongsu aku (mak tua). Dia ada buat open house & birthday party anak dia kt Seri Kembangan. Sib bek la sempat jumpa sume adik bradik. Sbb kami sampai lewat. Jumpa kejap pon jadi la.. kami makan nasik daging + mee sup gear box. Ada pulak BBQ. wahhh...rezeki. Tp bila badan dah letih, mana nk ada selera makan sangat. Aku rasa sikit2 je. Kalau kowang tengok si AJ, kompom kowang pitam! makan cam hantu raya. mak oiiii...semangat tol kau makan walaupon time letih nk mampos tu kan? kagom aku! hahaha...

Masa kt umah adik aku tu, mmg dah rasa sakit2 kt pewot. Blakang aku jgn criter la. mcm dah patah!! Sampai kt umah dah tengah malam. Bila aku bukak seluar, aku tengok bekas tmpt tebok kat pusat tu dah terkopek. Berair & ada nanah skit. Lasak sangat kot..pehtu berpeloh. Tp ni, dah beransur sembuh balik..Insyaallah, takde apa2 kot ni..

anak sedara aku, Sophie..
x byk pon gmbr aku amik. dah tak larat sgt.
amik pon sambil duduk..huhu


muka nazak!

yg tudung putih duduk kt tepi ni mak tua aku..
(bini pertama arwah abah)
risau betol dia tengok aku.
dia terkejut sbb aku dah keluar umah..
sepatotnya aku berpantang lg..hehe..
jenoh aku kene bebel ngan dia + kakak2 aku ;P



aku kt umah ni. lom masok keje lagi. pagi tadi bawak along + adek gi klinik. dowang demam selsema. ni pon dah rasa badan aku mcm nk demam alahaiii....jgn la menjangkit.
tp kompom tak dpt nk lari punye..huhuhu





14 comments:

bay said...

pucat muka kau kak..rehat byk2 ye kak

ILA HAFIZ said...

kak oi.. bawak2 berehat. jgn paksa diri.. :(

Softtouch [Hanim] said...

patutlah..penuh aktiviti akak ari tu...dr pg smpai mlm..ngan berjalan2 lagi...byk2kan rehat kak ai...jg diri

abangfaizul said...

kalau aku jadi abang kaman, aku ikat ko kat umah. jangan bagi ko kua... bawak2 la rhat kak

A.I said...

BAY,
LEN KALI NK TEPEK MEKAP 6 INCI LA ;P

ILA,
IYE DIK oii..NI TGH BEREHAT LA NI. ngeeee ;)

HANIM,
NK WAT CAMNE...DAH TUGAS. hehe, NO TGH DOK MEREHATKAN DIRI LE NI..

ABANGFAIZUL,
BRANI LA DIA NK IKAT AKU? miahahaha

nome said...

cantek make up ko kak...dlm tak larat tuh, tp hasilnyer sgt memuaskan...

hope ko cepat sehat yer...begitu jugak dgn along dan adek...cepat2 sehat...

el said...

ya Allah aiii...seriau aku bc psl lubang kena tobek tu..ko aii jglah diri ko tu jg buat keje berat2..hang tu jln sn jln sini..berpantang la woii..sian aku tgk...sedih tul..huhuhu
xyahlah amek keje makeup tu buat smntara diri ko tu bior baik dulu...jgn mcm ni lahhhhhhhhhhhhhhhhh :(

Emy Omar said...

Cantik kak sentuhan akak tu

fazilzura said...

kak , kejo kejo jgk .. rehat jgn lupe

A.I said...

NOME,
MEKASEH. SYUKUR, BEBUDAK NI DH BERANSUR SIHAT. BAGUS BETOL UBAT DOC TU.. ;)

EL,
DON WORI CAYUNK. AKU DAH BERANSUR OK. LUKA TU PON DAH NK KERING BALIK.NAK WAT CAMNE. AKU DAH DIBOOKED UTK MEKAP ORG, KENE GAK JALANKAN TUGAS. AMANAH ORG TU.. ;)

EMY,
MACEH LALINK (^_^)

JUB,
BAEKKKKKKKK (^_^)

Anonymous said...

yaa laa kak ai..
bwa2 la rehat jgn active sgt..
risau laa...saya doa k.ai cepat sembuh dan epi2 slalo..AMIN~

-silentReaderAizahKaman-

A.I said...

DIK ANON,
hehe..OK. AKAN AKU JAGA DIRIKU INI. MACEH YE LALINK (^_^)

Anonymous said...

Ai, kami amat berpuas hati dengan your service!!!! Terima kasih to you and your team for that saturday kat Istana Hotel tu! Love ya, take care!
-kak noreen-

A.I said...

KAK NOREEN,
hehe..THANKS PADA U ALL JUGAK. KOWANG SUME MMG BEST (^_^).
LEBIU TOO..muahhh

klik klik (^_^)