26.5.11

::BB oh BB::



PAGI td angkut BB & Adek g tadika amik report card. Dah boleh agak apa yg akan dikomplen si teacher BB tu. "Qistina belajar OK, dah pandai baca, dah boleh buat homework TAPI dia nakal. Suka kacau kawan2 lain" Ayoyo BB!!! eeeee, mama dah dpt agak dah. Sama je komen teacher last year. Exam kali ni dia dpt semua A & No. 6 dlm kelas. Tp tu le pulak, suka kacau org. Kalau nakal sengsorang xpe lagi. Ni ganggu bebudak lain nk blajar. Masa tegur dia dpn teacher, dia boleh sesaja nonggeng pastu goyang2 bontot. Adoiiii, camne nk marah tu? hehehe...noti la BB. Mama xmo belikan dia hadiah ;P

Dah le tu, teacher dia kata dia ngadu kata aku x ajar dia kt umah. "mama selalu balik malam, saya tinggal kt umah jiran. Bila buat homework, saya buat sendiri". amboi2 kauuuuuuu. Auta ye? Dia ckp camtu bila teacher bebel2 kata dah 3 thn sekolah kt situ tp kenapa lambat lancar membaca. Jadinya, itu la jawapan dia kt teacher..kata aku x ajar dia kt umah. Ya Rabbi budak ni. eeeee, rasa cam nk geget2 je dia. Walhal tetiap hari aku dok adap dia buat homework kt umah. Aku smp umah pon biasa dlm kul 6:30. Ada ke dia ckp aku balik mlm? ini budak mmg betol2 auta sungguh tau.

Dalam kete masa nk hntar dia balik umah ema dari tadika tu aku bebel2 la tegur dia. Nape dia ckp camtu kt teacher. Nape dia kacau kawan2 nk blajar. Kowang tau apa dia ckp? "lalalalalala (nyanyi). Dah la tu mama, bising la mulut mama ni. hahahahaha (dia gelak)" AYOYO! mmg xde perasaan sungguh la si BB ni ;P

Tp tuler kan? dia lah racun, dia lah penawar. Dia selalu buat aku hepi. Noti tp kelakar. Mcm boy sungguh perangai dia. ish ish ish....tp ada gak lembiknya. Kat umah tu dia la yg paling kuat merengek. Adek dah x minum susu, dia je nyonyot botol lagi. Cium pipi dia bau susu. Gerammmm! mcm baby! xpelah, Insyaallah dah sekolah rendah nnt berubah la tu kan? x dpt nk bayangkan dia gi skolah nnt pakai baju kurung & tudung! muahahahahaha...

8 comments:

adarnadzmie said...

hah.. bb nak tembak mama dia ke tu... hehe... cumill..

el said...

sweet tul statement BB

NonaFauzi said...

bukan mama dia kecik2 cam anak dia gak ke perangai hahahhahaa....

A.I said...

ADARNADZMIE,
MMG ABIS SEMUA ORG DLM UMAH NI KENE TEMBAK NGAN DIA! ;P

EL,
AUTA LEBIH! haha

NONA,
X. DIA IKOT PRANGAI SI AYOI. kahhhhhhhhhhhhh

VFN said...

haahahahaa... terbaiklah alasan dia..
mama saya balik malam.. kah kah kah..

sib baik dia tak cakap, mama saya part time jadi keliwon malam2..

ahhaahahaha

fazilzura said...

kak , budak2 ni bkn nakal .. tp diorg aktif .. tu psl diorg bijak

kaklong said...

nama pun bb kan?opkos la...hahahah!!!

A.I said...

VFN,
TULER. SIB BEK DIA X BONGKAR RAHSIA AKU JADI KELIWON MEMALAM! isk..

JUB,
hehe..KAN JUB? BEBUDAK GINI MMG CERDIK. ALHAMDULLILAH. TP JENOH LAK NK MELAYAN ;P BYK AUTA..

KAKLONG,
BB = BEN10 , BB = BOBOI
AYOYO!! ;P

klik klik (^_^)