31.5.11

::MAKEOVER OPIS::

HA...baru la rasa bekerja dlm opis. Betol2 opis punye. Yelah, selama dah 10thn lebih keje sni mcm rasa keje dlm store je. Nak2 lg lps pindah dari Sri Hartamas ke Setapak ni. huhuhu, mcm tmpt jin bertendang. Tp nk wat camne kan, dah tmpt carik rezeki. Kalau nk dikira2kan, separoh dari hidup kita ni byk kt tmpt keje je. Yg penting, suasana bekerja tu selesa. Kawan2 pon best. Mcm adik bradik dah. Dedulu opis ni ramai sgt staff. Smp le tinggal kami2 yg berjiwa kental, hati kering ni je. hehe...adalah beberapa ketoi ;P yg penting, kami hepi keje kt sni.

Mcm aku pulak, mmg byk la pelepasan utk aku. xde hal kalau nk MC brape hari pon. Kalau tetiba ada hal nk EL pon xde masalah. Nak masuk lewat skit ke, boleh aje. Asalkan bgtau..mmg best la keje sni. Sume benda boleh claim. Nak cabut gg ke, nk cuci gg pon boleh je claim. Tp ada limit la jugak. Bukannya opis ni bapak aku yg punye kan? hehe, tp mmg selesa la ^___^
Haritu aku ada janji nk RIAK kan opis baru aku ni kan? Adalah dlm 2 bln kepala otak aku bergegar dgr bunyik drill. Bunyik bom la bagai. Ha, skang ni tkt bawah dah siap. So, kami sume turun duk bwh. Tkt atas dowang renovate kendian. Aku simpan sume document & drawing apa bagai kt belah atas. Ayoh kita tawaf!


memula skali meh aku bawa kowang ke sini.
cuba teka, apakah tempat ini?
tmpt ni adalah tmpt paling penting bg aku.
aku ni dah le mudah 'bocor'
kejap2 kang aku selak pintu ni...


ye! inilah jamban ^___^ heh heh.
ada 3 bijik jamban.
2 yg biasa cmni...


1 lagi yg ni. time aku amik gambar ni..jamban ni berkunci lak.
jamban ni special skit. ada tmpt shower & water heater bagai.
cream, lotion & sabun dari bodyshop pon ada.
sesapa yg x sempat nk mandi kt umah, bleh je mandi kt opis. hehe..


hye amir =)
bilik camni ada 4 bijik

aku lupa lak nk snap bilik bos.
tp mmg kelez lah. ala2 suite kt hotel tu.
nnt2 ada masa aku snap gmbr bilik bos ye.
(tp ntah bila la pulak masanya tu ;P)


ok, ni pulak work station kami.
dulu masa duk kt atas, memasing ada tmpt memasing.
skang ni sume pakat dok berlonggok gini.
(criter mcm la ramai benor staff. keh keh)


Hye Lynnda gebus ^___^
adik aku si Sam tu duk kt blakang lynnda...


ni meja aku.
aku ada 3 tmpt kt opis ni.
ha, kau ado?? *__*


ni pon tmpt aku gak.
kt sni le aku register sume bapak documents.
incoming fax skang ni pon secara online.
kene print ikut mesin fotostat ni / kt printer.
so, aku x yah bangun2 la nk g cek incoming fax.
cek je kt pc =)
oh ye, mesin fotostat tu kaler punye ye.
senang aku nk print out keje skolah anak2 aku. ops!


ni pon tmpt aku jugak.
dah mcm keje receptionist je kan? bos nak amik ati aku suh duk depan ni punye pasal, dia belikan kusi yg aku duduk ni rege seribu lebih. elehhhhh..nyampah tau ;P
aku ni kiranya multitasking jugak la.
kalau bos x naikkan gaji aku tahun ni x tau le aku.
kita bako! kita bako!


ni kusi yg ngadap aku.
jgn kau tnye rege lukisan tu brape. ribu riban!
sib bek cantek dimata aku.
katanya nk letak astro. tp ntah bila.
ala...x letak astro pon boleh je aku adap tv sengsorang kt sni.
ni ha, tv cctv ada. keh keh..
(w/hal layan criter kt youtube & tonton ;P)


ni pon work station gak. tp x tau le utk sape. hantu kot. keh keh


ni pulak kt area tangga luar...
ish3. kt tangga pon letak kusi. best sungguh la. bleh kami lepak2 kt sni.
(tp x penah lepak pon. ngeeeee)


yg ni arah nk ke bilik meeting.
belah kanan tu ada 2 bilik mini discussion


1


2


ni bilik meeting beso


tmpt duduk yg kt tingkap tu x tau la bos nk suruh sape yg duduk.
aku + lynnda + sam kot. ahak!


keliling bilik ni sume dinding boleh diconteng.
mmg reka khas utk ditulis2. ala2 whiteboard gitu.
ada lampu bagai..




sume yg dlm bilik meeting ni guna remote.
ni aku tayang 1 je. dari lampu, ekon, projector sume guna remote.
so, bila bos meeting..kt depan dia penoh ngan remote. heh heh


ha...tu tmpt yg palinggggg kami suke ^___^


pantry!
ada coffee / hot choc / cappucino maker


ada meja makan


ada esbok beso, ada mesin air sejuk/panas, ada microwave & kowang jgn x caye, mesin buat popcorn pon ade. lalalalala
Ni pon aku ingat nk bawak sandwich maker letak kt sni.
mcmni punye best, mau sejam keje..7 jam lg duk kt sni je. haha..


Ni pon opis blom siap sepenuhnya. Pokok2 blom beli lagi. Ada nak tambah perabot bagai. TV Astro x pasang lagi. Dah upgrade nnt aku riakkan lagi kt sni ye. hehe..apa2 pon kami sgt2 syukur bila bos sediakan tmpt yg selesa utk kami bekerja kt sni (ayat sgt skema). Mekaseh bos! Tahun ni jgn lupa bagi bonus tau. Tinggal2kan la $ tu utk kami pulak. Jgn berhabis cantekkan opis ni je. hohoho....cayunk bos! ^____^

16 comments:

adarnadzmie said...

wahhh.. cantik nya office...

saveme_zero said...

untungnya dapat bos yang baik hati,mikir kebajikan pekerja. klu aku pun,mmg tak mo blah dah. klu ada kosong,bgtau aku tau...hahaha

Atie said...

cantiknyer opis kak ai.....dah mcm rumah plak...heheheh...

A.I said...

ADARNADZME,
hehe..CANTIK KAN? KAWASAN LUAR OPIS TU JE X CANTIK. huhuhu...

SUSU,
KAMI TGGL BRAPE KETOI JE KT SNI. HARUS LE DIA AMIK HATI. BOS NK JD KAN KAMI NI PEKASAM. hehe..KOT2 LA TERBUKAK ATI BOS AKU NK CARIK ORG SOK, ORG PERTAMA AKU BGTAU ADALAH KAU! haha..

ATIE,
KALAU BAWAK KAIN BAJU, MMG BOLEH JE TIDO KT SNI ^___^ SUME ADA..

fazilzura said...

wahhhhhhhhhhh kak mon , mantop opis mu.... daku nak ubah skit ayat kak su .. 'kak , kalau ado kosong roger2'

izatieunos said...

hoh!cntek gile opis kak ai.kak, mesin basuh tade?hihi

A.I said...

JUB,
haha, SIAP BETOLKAN AYAT LAGIK ;)

IZATIEUNOS,
MESIN BASUH?? NNT AKU PROPOSE KT BOS. muahahahaha

Marina Monroe said...

Bila ai buat kerja macam2 (multitasking) boleh dpt bonus baik punya sebelum raye..he he he kalau boss tak bagi, bako bako bako jer.. he he he

kaklong said...

dah macam pan house la pulak...!
panggil eric leong make over eh?

A.I said...

AUNTIE NANI,
E'EH, MULTITASKING YE? NNT AI BETOLKAN. hehe..
TULER, KALAU X DPT BONUS SEBELOM RAYA NI MMG KITA BAKO! KITA BAKO!

KAK LONG,
BUKAN ERIC, TP AH CHUN ^___^

eLYies said...

best giler....baru la semangat nak buat keje kalo opis cantik cam gini...

kakngah said...

ada keje ksong tak??
hahahaha!!!

nok,
ko jgn luap rqst sama bos washing machine 17kg punyer. boleh korang basuh toto kat opis....

kakngah said...

*lupa




semenjak dua menjak ni aku asek salah eja jek.. huhuhu!!!

JaJa'Z said...

giler cantik opis ko AI...best jek tgk..kalau bilik guru aku pun cenggini..mau jd malas nak masuk kelas..tang part pantry yg aku suka sangat tu..hehhe

el said...

wooooooooooo sgt2 jeleessss
syokkknye opis kau aiii
kalo aku pun xmo blah nak duk situ smpi..semua ada..baik tul bos ko..untung korg...

yg best sekali tu pantry sgt2 best giler..tu sib bek xde dapur kalo ado..lg best..hahaha

A.I said...

YIEA,
KAN YIES? NK BERAK PON RASA BEST JE... ;P

KAK NGAH,
BAGUS SUNGGUH CADANGAN KAU TU. SKANG JUGAK AKU USULKAN KT BOS! kahhhhhh

JAJA,
MMG KAMI PON PALING SYIOK DPT PANTRY. KEJAP2 MASUK SANA MINUM KOPI. ekekekeke

EL,
MMG DAH REQUEST NGAN CONTRACTOR BAGI HADIAH KT KAMI PERIUK MULTIPURPOSE. BLEH GORENG NAGET. muahahahaha

klik klik (^_^)