14.11.11

::DI HARI BESTDAYKU::


MACAM2 kejadian jadi hari bestday aku Jumaat lepas. Memula tu gedik2 tepon Hotfm nk bgtau haritu sebeday aku. Dgr blk sore aku dlm radio betol2 serupa ngan bapok tua! adoii...kasar sungguh. Pehtu enpon aku pulak terendam dlm air ujan. Ada dlm nk sejam gak terendamnya. Terus mampos. Pagi tu aku kluar umah lps subuh nk mekapkan client. Miza ni masa bertunang dulu aku mekapkan gak. BFF geng m.com aku, si syapak.

mekap nikah Miza - BLOG MEKAP



aku + syafa

tghari tu kene paksa masok opis, ada kawan nk blanje aku mkn kek & lunch. 
manyak syiok ooooooo!


tukang belanje mkn, si AMOI HOW ^____^

kad pink tu opismate kasi, dlm ada $50 suh beli hadiah sendiri ;)
yg kad train tu pulak, How kasi. 2-2 pon kiut kan?



Ptg tu aku blk rumah, badan demam sakit2 bagai. Dah le kene mekapkan si Along, dia nk gi Malam Kenangan kt sekolah. Ada dinner ala2 prom nite. Dedulu kita takde pon benda2 tu kan? dah siap kene mekap, abg kaman gi hantarkan ke sekolah. Kowang bayangkanlah, dari kul 8 - 10 si kaman x balik2 umah! aku ni dah mengantuk tunggu nasik goreng yg aku order kt psr mlm bawah umah aku tu. Smp psr mlm dh nk tutup x blk2 lagi org tua tu. Aku dah tebaring depan tv x larat. Ngan laparnya, ngan x sihatnya, ngan mengantuknya lagi. AYOYO, sakit tol ati aku. Aku tepon dia, dia kata tgh dengar taklimat kt bawah. Boleh? bertambah2 sakit ati aku. Dlm kul 10 lebih tu aku dgr dia bagi salam. Ketuk pintu lak mcm nk roboh. haih...org tua ni mmg nk kene la ngan aku..Sekali, bila aku bukak je pintu tu.......

HEPI BESTDAYYYYY!!!!!!!!!!

siap nyanyi ramai2 kau! abis 1 blok bleh dengar. hahaha...rupanya laki aku bawak balik adik2 aku skali ngan kek bestday bagai. huhuhu...terharunya!

Yg paling best tu, muka tgh comot tepek krim, ngan baju kelawar senteng koyak kt ketiak..tiup lilin depan pintu umah. ha, kau ADO??!


ni betol2 surprise ni uolls!
tokojut mak!

kek terpaling sedap dlm dunia!!!
mekaseh iena + pezal

mekaseh adik2ku sayangggggggggggggggg!!!!!
lebiu mak!

umah dah senyap sunyi, tetiba sekelip mata ada party! siap ada kepsi si ayoi gi beli ngan abg kaman. Mak lak goreng karipap bagai. Kaman beli mee, mihun, kueteow. Mak aiii....speechless! terharu sgt..

Ya Allah, selekehnya kau pompuan!!!
tp nk buat camne kan? katanya surprise bestday ^_____^

mekaseh abg....luv u so muchhhhhh!!!


AJ dtg bawak hadiah yg tak terpikir aku nk dpt mlm tu. mmg dah planning nk beli. skali rezeki aku dpt mlm tu. hohoho...suke suke suke..

AJ kasi kekura 2 ekor. Aku kasi nama Toti (sbb nakal) + Sofi (sbb slow). Along lak kasi perhiasan bear, Angah kasi 'heart' ^______^


MEKASEH SUME....SAYANGGGGGGGGGGGGGG KOWANG KUAT2!!
muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh





*enpon aku dah idop balik. sehari suntuk jemur bwh kipas. sib bek, lega!





17 comments:

TuYa said...

Happy belated birthday kak ai,..
serius sebak baca n3 ni..
Tuya yg baca ni pun terharu,apelg yg diseprais..

iera_ayen said...

BESTNYER... MESTI TERHARU KAN ZAH?? SEKALI SEKALA DPT SURPRISEEEEEEEEEE.. APA2 PON AKU DOAKAN KO CEPAT2 SIHAT YER...JAGA DIRI BEBAIK...JGN NGELAT2 MKN COKLAT2 KO TU, DAN REST KENE CUKUP OK??...LOVE U ZAH..

Salina Salehan a.k.a iena chomey said...

pompuan sebak aku bace..so touching..so sweet....

Ibu n Abah said...

Wow!
The best birthday ever...
Alhamdulillah...
Tumpang gembira dan sgt terharu akak tau....

Ibu n Abah said...

Wow!
The best birthday ever...
Alhamdulillah...
Tumpang gembira dan sgt terharu akak tau....

A.I said...

TUYA,
KAN? hehe, aku punye terkejut tu smp nanges kt pintu umah =)

IRA ALIA,
MEKASEH DARLING, AMIN. LEBIU TOO. muahhhh.... =)

INA COMEY,
MMG AKU TOUCHING SESANGAT =)

AKAK,
MEKASEH SBB SUDI TOMPANG RASA. ngeeeee =)

adyputra said...

happy belated birthday kak ai.. cantik tul tarikh tu.. semoga murah rezeki dan sihat2 selalu.. banyak kan rehat tau..

Cik Rose Cute said...

hihihi...bestnya dapat surperise birthday party...Happy Birthday...semoga ceria selalu bersama keluarga tersayang....

kaklong said...

rasa macam berlakon lak erk,best gak kan...meraih u!

Mama Hanim said...

Happy belated birthday.. Best tu surprise..

Pretty Ryna said...

eppy belated besday kak ai

Eye_nee said...

Hepi Belated besday sis...semoga kau dianugerahkan kesihatan yg baik..baik..baik...dan baikkkk dari Allah....dimurahkan rezeki...dan berbahagia disamping keluarga ko..

A.I said...

KENGKAWAN,
TQ UOLLS, MEKASEH ATAS DOA2 TU, AMIN... ^_____^

nome said...

syoknya...dpt celebrate bestday ko berturut2 dgn org2 tersayang..bertuah ko kak...

apa2pun aku nak ucapkan semoga ko sentiasa bahagia di samping family dan rakan2 tersayang....

shiori_LA said...

wah bestnya ada surprise birthday party...kelas ko jah...

kakngah said...

bj kelawar rabak ketiak peberet aku wey.. nyaman jek angin msl dalam hahahha!!!

el said...

smlah bj kelawar aku pun ketiak rabak gak..tp syok pki..sejuk miahahaha
giler cool party buih korg..
dlm beg itam tu pezen ape aii...
wish u a hepi ever after gitu :)

klik klik (^_^)