22.11.11

::MUSIM SAKIT DH DTG::


BB demam panas dari kelmarin, Adek lak smalam start demam. Nasib baik la ms bwk BB g klinik smalam aku amikkan skali ubat utk Adek. Smalam aku pon mcm nk demam, pagi ni masih boleh bertahan lagi..tu yg masuk opis gak ni. Mgg lps dah MC2 hari. huhuhu...

Bebudak tu aku tgglkan kt umah Ema. Elok dia jg anak2 aku time demam. Aku mmg x risau kalau dowang duk umah dia. Makan bersuap, lumur minyak panas, urut kepala BB. Syukur la dpt jiran camtu. W/pon mulut dia agak puaka (macam aku), tp hati dia baik.

Kalau esok tak kebah gak demam panas BB, aku nk usung dia gi klinik $1 buat blood test. Risau ooo, skang ni demam pon tak boleh dibuat main. Takut ada infection benda lain lak. huihhh...mintak dijauhkan la.





9 comments:

Ibu n Abah said...

Ai..
ai ni dah baik ke belum? Masih rehat ke dah kerja???
Take care ya...

adarnadzmie said...

semoga ai n anak2 baik dari demam secepat mungkin.. aminnn...

kaklong said...

dah dtg balik musim ni..tg ada anak2 kecik la gisau dah ni..macam kaklong ni hah...huhuhu!

shiori_LA said...

semoga semuanya cepat sembuh ye

F A R Y N said...

harap sume sehat dgn segera ye kak :)

A.I said...

AKAK,
X SIHAT LG KAK. TP MASOK GAK OPIS NI. TAKPE, JAP LAGI BOLEH REHAT JAP. huhu

KAK NORMI,
AMIN....MEKASEH =)

KAKLONG,
MMG RISAU KT BEBUDAK TU. NAK2 LAGI KALAU ADA BABY KECIK KAN?

KAK SHIORI,
MEKASEH KAK..

FARYN,
AMIN...AMIN..AMIN..

deaf-angel said...

wishing you guys a speedy recovery. Amin.
rajin2 makan ubat dan rest.

NonaFauzi said...

tul tu kak ai, kalau demam x elok2 nie, memang kene cek darah

A.I said...

DEAF-ANGLE,
MEKASEH, AMIN....

NONA,
AKAK MMG GITU. LEBIH JE DARI 2 HARI DEMAM, MESTI USUNG BEBUDAK TU GI CEK DARAH. RISAU...

klik klik (^_^)